Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

diş takırdatma ?

edush10

Yeni Üye
kaplumbağam şuanda hasta maalesef. evde 20 günlüğüne falan yoktum zorunlu olarak. eskiden teraryumda bakıyordum ama teraryumda hastalık kaptı, sonra plastik adaya almak zorunda kaldım. (sebebi akvaryumdan yosunlanma, su ısısının bi türlü denkleşmemesi vs) arada sırada egzersiz yapması için eğlenmesi için teraryumu temizleyip öyle içine koyuyordum bikaç saat yüzüyordu bazen bütün gün yüzüyordu sonra adaya geri alıyordum. evden çıkarken adaya almamıştım çünkü sabaha apar topar gittim planımda yoktu. Komşuma söyledim 2 3 günde bir geleceğini söyledi. ben yokken bir kere bile teraryumdan çıkarmamış hayvanı ve geldiğimde durumu kötüydü. yine eskiden olduğu gibi gözleri görmüyor gibiydi yemek yemiyordu iştahı yoktu. yüzmüyordu bile halsiz gibiydi. hemen teraryumdan aldım temiz ılık su dolu adaya koydum gözlerine daha önce uyguladığım tedaviden uyguladım (öncesinde 2 3 gün içinde iyileşmişti) şuanda iyileşeceğini ümit ediyorum hatta bugün yem bile yedi ama halsizlik geçmedi. şimdi akşam yemini atmadan önce biraz yakından incelemek istedim. ağzında garip tıkırtılar filan çıkardı anlayamadım. daha önce böyle bişey gözlemleyen var mı. tüm hikayeyi anlatma sebebim de hastalıkla alakalı bi durum mu yoksa tepkisel miydi anlayamadım. (yanına yaklaşmamı istemediği için mi yaptı, yoksa karnının acıktığını mı söylemeye çalıştı)

Ağız takırdatma iletişim kurma belirtisi. Hayvan birşey istediğinde ki bu genelde yem olur bu şekilde dikkat çekmeye çalışır.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Akvaryuma geçip kuru alan ısıtma lambası ve su ısıtıcı olacak şekilde bir sistem kurun. Akvaryum gün ışığını görsün ama doğrudan güneş vurmasın yosun yapar. Filtrede olmalı. Hava kabarcığı veren model olacak. Hareketsiz suda da yosun oluşur.

Hayvanın gözlerinin resmini çekip atın.

İştah kaybı var mı?

Yemleri ne marka?

gözleri böyle şuanda hala açamıyor. iştah konusunda azalma var. yemi de fotoğraf ekledim bundan atıyordum. dün domates parçası attım kabuğunu soyarak birazcık yedi. genellikle böyle gün içinde hep hareketsiz yatıyor. şuanda güneş almayan bir yerde duruyor daha önce farklı bir odadaydı ve orası güneş alıyordu ve akvaryumdaydı. ama işte fazla yosundan ötürü ve daha önce kaptığı hastalıktan ötürü tekrar onu akvaryumda beslemek konusunda kararsızım. beslediğim akvaryum da resimde.

Ekli dosyalar

• IMG_20240812_165540.jpg
    IMG_20240812_165540.jpg
    813.3 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20240812_165552.jpg
    IMG_20240812_165552.jpg
    794.2 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20240812_165557.jpg
    IMG_20240812_165557.jpg
    819.7 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_20240812_165614.jpg
    IMG_20240812_165614.jpg
    799.9 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_20240812_165629.jpg
    IMG_20240812_165629.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20240812_165540.jpg
    IMG_20240812_165540.jpg
    813.3 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20240812_165552.jpg
    IMG_20240812_165552.jpg
    794.2 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20240812_165557.jpg
    IMG_20240812_165557.jpg
    819.7 KB · Görüntüleme: 10
gözleri böyle şuanda hala açamıyor. iştah konusunda azalma var. yemi de fotoğraf ekledim bundan atıyordum. dün domates parçası attım kabuğunu soyarak birazcık yedi. genellikle böyle gün içinde hep hareketsiz yatıyor. şuanda güneş almayan bir yerde duruyor daha önce farklı bir odadaydı ve orası güneş alıyordu ve akvaryumdaydı. ama işte fazla yosundan ötürü ve daha önce kaptığı hastalıktan ötürü tekrar onu akvaryumda beslemek konusunda kararsızım. beslediğim akvaryum da resimde.

Ekli dosyalar

• IMG_20240812_165614.jpg
    IMG_20240812_165614.jpg
    799.9 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20240812_165629.jpg
    IMG_20240812_165629.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 8
  • IMG_20240812_170054.jpg
    IMG_20240812_170054.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 11
  • IMG_20240812_170054.jpg
    IMG_20240812_170054.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 10
Has makbul bir yem değil. Yerine ya tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın. Bu sabah öğün verilecek; akşamları gammarus olacak. Bunda da sera tetra ve dajana markalardan birinin gammarusunu alın.

Yeni akvaryuma geçin bu çok ufak hayvan bolca yüzmeli. Ne kadar büyük olursa o kadar uzun gider.

O çakılları çıkarın. Bunlar aralarına kir alıp göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan bakteri üretir. Hayvanın enfeksiyonunun sebebi bu.

Kuru alan niyetine kullandığınız kayada pürüzlü bu da bakteri kolonilerine müsait. Ayrıca hayvan taştan soğuk alır.

Bu konuda kuru alan örnekleri mevcut.

Lamba konusunda burada bilgi verdim.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla gözlerine damlatın. 25-30 dakika kuru yerde bekletin.

Ayrıca ağzına da sabah akşam 1 damla damlatın. Yem yiyor ise ilk stick yemine damlatıp suda hemen önüne atın yesin.

gözüne terramycin sürsem olurmu gentagut yerine, birde şuanda marul verdim yiyor. kendim biraz zorladığım zaman halsizliği biraz geçiyor suya girip yüzüyor yemek yiyor

ısıtıcı ampul ve lamba siparişini vericem tesekkur ederim bilgiler için😊

bahsettiğiniz iki yemin biri aksolot icinmiş kullanmamızda sakınca olmuyormu ben cok bilmedigim için soruyorum da. onu internetten bulabildim ama diğerini bulamadım petshoplarda bulabilir miyim. yada hangisini önerirsiniz daha çok

yeni akvaryum olarak fikir olması acısından gönderebilceğiniz bir fotoğraf varmıdır. çünkü ben şuanda gösterdiğim akvaryumda çok fazla yosunlanma problemi yaşadım. tamam sebebi çakılların arasındaki mikroorganizmalar olabilir kaya olabilir. onlar olmadan sadece rampa olduğunda ısıtıcı lamba ile birlikte hiç yosunlanma olmuyormu. çünkü be akvaryumu neredeyse her gün temizlerdim hemde binbir cefa içinde, çok pislenirdi.

kusura bakmayın gerçekten çok şey yazdım ama sunu da söylemeyi unutmayayım. suyu aynı sıcaklık seviyesinde nasıl tutabiliriz. çünkü akvaryum büyüdükçe ısıyı heryerde aynı seviyede tutmak zor olacak gibi. bu iki şey kafamı çok karıştırıyor. suyun sıcaklığın eşit olması ve kir problemi.

gönderdiğiniz yazıyı okudum rampa için böyle bişey alıcam hazır direkt

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240814_183239.jpg
    Screenshot_20240814_183239.jpg
    340.5 KB · Görüntüleme: 5
yeni akvaryum olarak fikir olması acısından gönderebilceğiniz bir fotoğraf varmıdır. çünkü ben şuanda gösterdiğim akvaryumda çok fazla yosunlanma problemi yaşadım. tamam sebebi çakılların arasındaki mikroorganizmalar olabilir kaya olabilir. onlar olmadan sadece rampa olduğunda ısıtıcı lamba ile birlikte hiç yosunlanma olmuyormu. çünkü be akvaryumu neredeyse her gün temizlerdim hemde binbir cefa içinde, çok pislenirdi.
Akvaryum direkt gunes ışığı alıyorsa yosunlanma olur. Işık alan ama direk güneşle teması olmayan bir noktaya koymalısınız. Ben henüz öyle bir sorun yaşamadım filtre ve taban malzemesi kullanmiyorum şimdilik.
Sürekli su değişimi hayvanı strese sokar, olabildiğince az rahatsız edin. Su sıcaklığını 'sera precision' marka termometre alarak takip edebilirsiniz. Şuan Su için ekstra bir şey yapmanıza gerek yok oda ısısı yeterli. kış mevsimi geldiğinde suyun sıcaklığı 26° nin altına düştüğünde ısıtıcı kullanmaya başlayacağız.

Teramicyn olmaz. Sudaki kirleri gözüne yapıştırır.

Göz içine iyice işlemesi için gentagut göz damlası alın.

Sürüngen yemleri içerik anlamında emsaldir. Ufak taneli ve protein oranı yüksek olduğu için yavru hayvanlara uygundur.

Bir de gammarus alın yeterli. Akvaryum hayvana paralel olarak büyümeli. Ama ne kadar büyük olursa o kadar uzun süre gidecektir. Ara geçişli akvaryum maliyeti olmayacaktır. Akvaryuma uygun güçte su ısıtıcı suyu uygun ısıda tutar. Su ne kadar fazla olursa kirlenme süresi uzar. Hava kabarcığı veren iç filtre ile su kalitesi aynı şekilde süreyi uzatır.

Yosunun başlıca sebebi güneş görmesidir onun için güneşi doğrudan görmemeli. Isıtma lambası kuru alana odaklandığı için fazla bir etkisi olmuyor. Hareketli suda yosun oluşma olasılığı düşüktür. Yani filtre bu işi de sağlar.

Kuru alan ve akvaryum örnekleri burada resimli olarak verilmiştir.

Verdiğiniz örnekteki kuru alan kısa süreli kullanılır ve üzerindeki çim petrol artığı suya salınım yapar. Üçgen yada altıgen şekilli pvc paspaslar salınım açısından düşük ve çıkması açısından kolaylık sağlar.

Geri