edush10
Yeni Üye
kaplumbağam şuanda hasta maalesef. evde 20 günlüğüne falan yoktum zorunlu olarak. eskiden teraryumda bakıyordum ama teraryumda hastalık kaptı, sonra plastik adaya almak zorunda kaldım. (sebebi akvaryumdan yosunlanma, su ısısının bi türlü denkleşmemesi vs) arada sırada egzersiz yapması için eğlenmesi için teraryumu temizleyip öyle içine koyuyordum bikaç saat yüzüyordu bazen bütün gün yüzüyordu sonra adaya geri alıyordum. evden çıkarken adaya almamıştım çünkü sabaha apar topar gittim planımda yoktu. Komşuma söyledim 2 3 günde bir geleceğini söyledi. ben yokken bir kere bile teraryumdan çıkarmamış hayvanı ve geldiğimde durumu kötüydü. yine eskiden olduğu gibi gözleri görmüyor gibiydi yemek yemiyordu iştahı yoktu. yüzmüyordu bile halsiz gibiydi. hemen teraryumdan aldım temiz ılık su dolu adaya koydum gözlerine daha önce uyguladığım tedaviden uyguladım (öncesinde 2 3 gün içinde iyileşmişti) şuanda iyileşeceğini ümit ediyorum hatta bugün yem bile yedi ama halsizlik geçmedi. şimdi akşam yemini atmadan önce biraz yakından incelemek istedim. ağzında garip tıkırtılar filan çıkardı anlayamadım. daha önce böyle bişey gözlemleyen var mı. tüm hikayeyi anlatma sebebim de hastalıkla alakalı bi durum mu yoksa tepkisel miydi anlayamadım. (yanına yaklaşmamı istemediği için mi yaptı, yoksa karnının acıktığını mı söylemeye çalıştı)