Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dışarı çıkarmalımıyım?

Demiir

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba. Su kaplumbağamı yeni aldım. Sizce hergun dışarı cikarabilirmiyim. Akvaryumda kaya var üstüne çıkabileceği. Sizce dışarı çıkarmalımıyım. Siz ne yapıyorsunuz

Arkadaşlar merhaba. Su kaplumbağamı yeni aldım. Sizce hergun dışarı cikarabilirmiyim. Akvaryumda kaya var üstüne çıkabileceği. Sizce dışarı çıkarmalımıyım. Siz ne yapıyorsunuz
Dışarı çıkarmayın hasta olur eğer ısıtıcı ampülü varsa o yeter akvaryumunuzun fotosunu atar mısınız

Dışarı çıkarmayın hasta olur eğer ısıtıcı ampülü varsa o yeter akvaryumunuzun fotosunu atar mısınız
Akvaryumu tamamlamadım. Isıtıcı ampul sipariş ettim ve yem verdim ama yemedi bugün ilk günü denebilir dün akşam geldi eve. Ve başka gerekli birsey varmi ona göre sipariş vereyim

Foruma hoş geldiniz.

Öncelikle bu hayvanları gerekmedikçe elimize dahi almıyoruz.
Dışarıda gezdirmiyoruz. Sağlık kontrolü ve genel temizlik harici akvaryumdan çıkarmıyoruz.

Bu hayvanlar amfibik olsa da yapıları gereği suda yaşarlar.
Yapıları karada gezmeye uygun değil özellikle erkeklerde tırnaklar uzadığı için birbirine geçer.
Göz, kulak enfeksiyonları ve mantar olma sebebi.
Özellikle koltuk gibi yerlerde gezdirilirken çişini yaparsa bu hayvanlar salmonella taşıdığı için evde yaşlı ya da bebek varsa sıkıntı olabilir.

Hayvana temas etmeden önce ve ettikten sonra mutlaka elinizi yıkamayı unutmayın.

Su ısıtıcı , ısıtma lambası , kuru alan ve akvaryum büyüklüğüne göre iç , dış filtre elzem malzemelerdir.

Hayvan şuan adaptasyon sürecinde olduğu için yem yemiyor olabilir. Arada yem denemesi yapıp odadan çıkın , hayvan rahatsız olmasın.

Şuan elinizdeki yemler neler?

Genel kaplumbağa bakımıyla alakalı bu konuyu inceleyin:

Kaplumbağalar için ısıtma lambası hakkında genel bilgilere bu konudan erişebilirsiniz:

Örnek kuru alanları için bu konuyu inceleyebilirsiniz:

• Beğen
Tepkiler: cem
Geri