Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dişi eş seçimi

Ağustos

Bordo Bereli
Oğlum Ağustosa bir dişi buldum ama 2 cm kısa Ağustos'tan düşünceleriniz nelerdir ?

RE: DİŞİ EŞ SEÇİMİ

2 cm kadar boy farkı bir sorun yaratmaz düşüncesindeyim . Ama gelen yeni kaplumbağanın huyları ne sonuç gösterir bilemem . Yada Ağustos yeni kaplumbağayı kabul eder mi ? Uzun süredir yalnız yaşayan kaplumbağalar yeni arkadaş kabul etmeyebilir .

Cvp: DİŞİ EŞ SEÇİMİ

Anlaşamazlarsa geri vericem diyip alıcam zaten eğer onay çıkarsa..Geçen yaz küçük bir arkadaşı vardı bi sürelik hiç umursamıyordu bile bide dişi olursa bi sıkıntı olmaz diye düşünüyorum

RE: DİŞİ EŞ SEÇİMİ

Bence daha büyük olsun. Zaten dişiler geç cinsel olgunluk sergiler. Şimdi olmasa bile erkek istediğinde tek taraflı kalacak ve gerilim olacak.

Abi peki alsam büyütsem hızlı büyür aslında sonuçta petshop tan daha iyi şartlar bende

Cvp: Dişi eş seçimi

Sizinkinin baga uzunlugu nekadar 10 cm falansa 8 cm bi kaplumbaganin cinsiyetinden emin olamassiniz ve emre abinin dedigi konuda var bence kesinlikle buyuk olmali

Ağustos 12 cm dişi 10 cm ama tırnaklarına baktım hepsi aynı uzunlukta kötü bakılmış olsa bile erkekte uzardı yine bu kadar eşit olmazdı tırnakları

dişi genelde daha iri olduğundan bende 13 14cm bi dişi düşün sen

Düşünmekte sıkıntı yokta bulmak çok zor :)

var benim arkadaşımda 15-20 cm arası 7 yaşında ama durumu çok kötü.. açtığım konulara bak gör hayvanı istersen. onu bi iyleştirsek sende istanbulda olsan yapardık bi çöpçatanlık :p

Kardeşim valla çok iyi olur ben iyileştiririm ama gelip almam gerekir kargoda hayvan ölür Allah Korusun ama yolunuz düşerse bi çay kahve içeriz gençlerde tanışır :)

hahah kralsın kardeşim :D kaplumbağa istanbul beşiktaşta sen incele o başlığı istersen ama 7 yıllık kaplumbağasını uşağa göndermez ki sahibi :(

O iş zaten çok zor ama bilmiyorum 2 cm kısa dişi belki vitamin falan ortam hızlı büyür diye düşünmüştüm modlardanda ses çıkmadı bekliyorum ona göre alıcam işte :)

bulunduğun şehir gereği başka opsiyon yok gibi gözüküyo zaten yapıcak bişey yok modları beklemekten başka.. hayırlısı dostum

Emre yada Cem abi fikrinizi söylermisiniz? Dişi iyi bir bakımla zaten 3 ay gibi bir sürede büyümez mi ?

dişilerin cinsel gelişimi biraz daha uzun zaman alıyor. ovum ve yumurta kanalının yumurtlaması açısında uygun hale gelmesi gerek. bu zamandan önce yumurtlaması hayvan için hayati risk olabilir. yumurtadan da yavru çıkmaz.

3 ayda tam ekipmanlı sistemde cinsel gelişim evresi öncesi boyda ise en fazla 2 cm boy atar. ki bu da nadir görülen bir durum.

Abi tamamda beraber büyüyemezlermi zaten dişiler daha hızlı büyüyor diye duymuştum ortamada alışınca doğru yem programıyla beraber ağustosu geçer diye düşünmüştüm zaten 2 cm kadar küçük

dişi beslemediğim için büyüme oranı konusunda emin değilim ama cinsel gelişimi dediğim sebeplerden dolayı zaman istiyor. bu senin kaplumbağaya bağlı eğer rahatsız edecek gibi bir durum olmaz ise alıp bakabilirsin ama dişinin istememe durumunda karşı koyabileceği bir boyda olması her zaman iyidir.

Bendeki disi geldiginde ayni boydaydi 3 yilda 4 cm fark atti kucuk disi asla almayin disilerde cinsel gelisim 15 cm de tamamlanir yoksa riskli cem abininde dedigi gibi

Ağustos 12 cm ise sana 14-15 cm dişi gerekir. Büyümesinin daha hızlı olma ihtimali bence risk. Ağustos artık cinsel olgunlukta. Hayvanı zorlamaya başlar. Biraz araştırıp bekle derim. Yada şehir dışı seyahayi olursa oralarada bakarsın.

Geri