Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dişi olan erkeği ısırıyor

mrtkrky

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,
12 senedir kaplumbağa besliyorum. Her şey normal giderken son zamanlarda dişi olan erkeği yem verdiğim sırada kolundan ya da kafasının arkasından ısırmaya başlıyor, zor ayırıyorum. Hatta küçük bir yara bile olmuş kafasının arkasında. Akvaryum baya geniş ve aynı yemleri kullanıyoruz. Acaba bir hastalık olabilir mi yoksa yem kıskançlığı mı ? Önceki konularada baktım, çoğu arkadaş ayırmaktan başka çare olmadığını söylemiş ama dediğim gibi bunlar 12 senedir beraberler ve ayırmak içimden hiç gelmiyor. Ne yapmam gerekiyor ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Cvp: Dişi olan erkeği ısırıyor

Bu durum yem kavgası başka bir şey değil. Tabi yem vermen dışında normalde de ısırıyorsa o başka. Mümkünse birine başka diğerine başka bir yerde yem ver.

Benim aklima dominantlik geliyor . Akvaryumu yemleri sahipleniyor olabilir diye dusunuyorum . Yada disi ciflesmek istiyordur ama erkek cevap vermiyordu . Aklima bunlar geldi .

Bende yem kavgası olduğunu düşünüyorum. Ayrı yerlerde yem vermeyi deneyin akvaryumun iki ayrı uç koşesine çekin

Bu ısırmalar konusu yem verme dışında olmuyorsa sorun yok. Yem verirken ayrı bölgelerde vermeniz bunların önüne geçeceği gibi rahat yem yemelerini de sağlar. Hastalık konusunda da kaplumbağalarınızın bir fotoğrafını koyarsanız kafa bölümü, alt kabuk ve üst kabuk kısımlarının bir bakalım. Aynı şekilde akvaryum boyut bilgileriniz ( ekipmanları ile birlikte) ve fotoğrafları iyi olacaktır. Varsa eksiklikleriniz konusunda yardımcı olabiliriz.

12 Sene gibi uzun bir süre bu hayvanlara bakılması ise ayrı bir tebrik konusu. Sağlıklı bir şekilde bu yaşa kadar gelmeleri sizin onlara bakımınız konusunda hassasiyet ve özeninizi gösterir.

Hoş geldiniz foruma.

Yaşlarından dolayı baya büyüdüler bu yüzden gerçekten büyük bir akvaryum aldım (ısıtıcısı, lambası, çıkabilecekleri taş, pompası vs her şey var.) Dişi olan yemi görmezden gelip daha ilk saniyede erkeğe saldırıyor bu yüzden yemleri ayrı köşelere atsam bile bunun önüne geçemiyorum. Bunun dışında kavga ettiklerini görmedim. Bundan sonra ya birini dışarı alıp yemini vereceğim ya da yem sırasında akvaryumu ikiye ayıracağım. Olmadı elimle beslerim dostlarımı :D Hepinize teşekkür ederim :)

Elle beslemeniz daha iyi olacak bu durumda parmağı kaptırmamaya çalışın :)

Maşallah gerçekten, 12 senedir bakmışsınız. Yem vermede ayrıldılarmı sorun gidecek gibi. Ama bunun dışında da ısırma olursa tekrar yazın.
Isırık yarasına batikon uygulayın derim. Mikrop kapma olmasın. Birde suyu temiz tutun.

yemleri ağızdan değilde suya atarsan bu durum kaçınılmaz olur. hayvanların büyük olması çenelerinin kuvvetli olması dolayısıyla parmaklarına hasar verebilir. bunun için plastik cımbız bulabilirsen onunla verebilirsin. bir ara eskiden lensi solüsyonla yıkamak için kullanılırdı. veya birine yem verirken diğerini elinle set yaparak engelleyebilirsin. ve foruma hoş geldin.

Ufak olmasına rağmen benimkilerde de karşılaşıyorum bu sataşma durumuyla. Fileyi suya sokup onun içinde besliyorum bir tanesini. Dışarıda kalan da fileyi parçalayacak gibi saldırıyor ama nafile. :) Bakalım büyüyünce de böyle devam edebilecek miyim.

Geri