Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

dışkı yiyolar..!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

errhan

Gümüş 5 Üye
Katılım
29 Kas 2008
Mesajlar
126
arkadaşlar benim kapluşlarım dışkılarını yiyo yapıp yıolar resmen bu onların sağlığına zarar verırmı ve bole bişeyle karşılaşan başka arkadaşlar varsa lütfen paylaşsınlar.. bir diyl iki diyl ak varyumun dibinde ne bulsalar yıolar lütfen yardım..
 
Dışkı yeme iç parazitliğe neden olabilir. Yani dışkılarındaki parazitleri sindirim sistemleri ile vücutlarına geri alarak rahatsızlanmalarına neden olur. Büyük ihtimalle vitamin eksikliğinden dolayı bunu yapıyorlardır. Kaliteli yemler kullanın ve mutlaka vitamin takviyesi de yapın sorun zamanla düzelecektir. Yemlerine, suyuna vitamin katın, kaliteli ve vitamin bakımından zengin yemler kullanın.
 
Ya aynı dertten müzdaribim ben de. Yalnız benim kapluşa has bişey sanıyodum. Gerçi içine idrar yaptıkları suyu da içmek zorunda kalıyorlar akvaryumda. Hayvanlara eziyet mi ediyorz acaba. Yine de idrar steril sonuçta ama, gaytasını yemesi fizyolojik bişey olmasa gerek. :) Aragorn gelmiş bile
 
yem olarak sanyu stick ve karides kullanıorum zamn zamn da marul verıyorum onlara daha nasıl besleyebılırım ki.. bana onerebıleceğınız heryerde bulunan bı yem marksı var mı.. bir de pet shoplara hiç güvenmıyorum artık onlardan vitamın isterim bana ne verirler Allah bilir.. sizin onereceğınız bi vitamın varsa onuda yazarmısın rica etsem
 
Ben de aynı yemleri veriyorum vitaminide haftada bir ağzına damlatıyodum.
 
Kaliteli yemler sera ve tetranın çeşitleridir. Bu iki markadan şaşmamak gerek karideste bile bu markalarınkini tercih edin. Beslenme bölümünde sera ve tetra yemlerin çeşitleri ve içeriklerini içeren bir konu da mevcut ordan faydalanabilirsiniz. Vitamin olarak da başta sera, beaphar, biyo turtvit öneririm bunları bulamazsanız da deep fix kullanabilirsiniz. İdrarlarını yaptıkları suyu içselerde yine su idararı seyreltiyor büyk oranda ve filtrasyonda suyu daha kullanılabilir hale getiriyor ama dışkı yeme durumunda hayvanın bağırsaklarında bulunan ve vücudun başka bölümüne geçmesi halinde enfeksiyonlara neden olabilen bakterileri direkt alması söz konusu.
 
Ben yemlerini akvaryum çok kirlenmesin diye ayrı bi kapta yediriyorum. Bi keresinde yemek yerken tuvaletini yaptı sonra yaptığını yedi:) Bi kereliğine yemekten bişey olmaz heralde.
 
Kaliteli bir yem garanti bir çözüm olabilir:) siz yokken yemedğine emin olmak açısından
 
benimkilerinde bi tadına bakmışlıkları var :J fizik sanki böğk yaparcasına çıkardı ağzından kumlarıda öyle :J neyseki yemiyolar :J
 
ben sera raffy p ve turtle sanyu sticks kullanıyorum, vitamin olarak da deep fix kullanıyorum gayette memnunum (;
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst