Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dışkı yiyor, göz/kulak iltihabı olur mu?

olivia-peter

Bordo Bereli
Olivia (Res, 5cm) uzun zamandır dışkı yiyor, akvaryumu görseniz neredeyse dip temizliği yapmama gerek kalmayacak hatta kabızlık sorunlarımı var diye takip edince farkettim. Diger konularda ciddi bir durum olmadığını okuyunca önemsemedim fakat gittikçe rahatsız oluyorum :(

Akvaryum temizligini duzenli yapıyorum.

Esas endişem kafa sürekli dipte araniyor, göz ya da kulak iltihabı olur mu?

Benim res de aynisini yapiyor...
Sanirim yapilari bu...
Bu kadar pisbogazliga da pes diyorum artik.
Bi hayvan surekli mi ac olur yahu ;)

Cvp: Dışkı yiyor, göz/kulak iltihabı olur mu?

Dışkılarını yemelerinde bir sorun yok. Enfeksiyon olması dışkının kum altı gibi bir yerde kalıp olumsuz bakteriler oluşturması sonucu doğrudan suda olur. Dipte yada yüzeyde olmasına gerek yok.

Bilseydim dip süpürgesi almazdım :D
şimdi istedigi kadar yesin pislik, rahatladım ama hiç hoş değil :)
Teşekkürler

Benimde iki dip süpürgem kuzu gibi yatıyor. Yeme esnasında gördümmü bende rahatsız oluyorum.

Cizgili kaplumbaga kesinlikle yemiyor...
Cok kez izlemisimdir yemi bile koklayarak seciyor...
Asil kaplusun hali baska.

Bak bu durum bendede aynı. Belirtmeyi unuttum. Çizgili akvaryumumda bu işi minare salyanguzları hallediyor. Oradada dip çekimine gerek olmuyor.

Cvp: RE: Dışkı yiyor, göz/kulak iltihabı olur mu?

AEK' Alıntı:
Bak bu durum bendede aynı. Belirtmeyi unuttum. Çizgili akvaryumumda bu işi minare salyanguzları hallediyor. Oradada dip çekimine gerek olmuyor.
Nasil yani akvaryumda salyangozlar mi var?

Benimkilerin garezi bana herhalde. İşi ne temizlesin dibi diyorlardır herhalde :)

Bu arada Emre abi harbiden ne bu minare salyangozu ? Ufak bir araştırma yaptım sende okuduktan sonra da millet dert yakınıyor balık akvaryumumu bastılar diye.

o kısmı doğru emin bazıları dokunulmadığında aşırı üreme sonucu akvaryumu dolduruyorlar.

dışkı meselesine gelirsek bu temizlik açısından iyi bir durum olması yanında bir nevi doğal aşı gibi düşünülebilir. mesela yeni doğanlarda salmonella görülmez ama bu şekilde gerek dışkı ve gerek su yoluyla bu bakteriyi alırlar. yani bünyeleri için iyi bir şey. ve bu sebeplerle işiniz bittiğinde elinizi yıkamayı unutmayın.

Akvaryum içerisin de kendiliğinden oluşan bir şey mi ki Cem abi ?

Evet ben zamanında akvaryumcudan 8 tane kadar minare salyangozu almıştım. Bunlar gündüz kumun içinde durup gece geziyorlar. Hatta kum sabah harita gibi izlerle dolu oluyor. İlk önce res akvaryumuma kuydum ama salyangozları çekirdek gibi yedi. Ağzına alıp içini çekip kabuğu boş olarak atıyorlardı. Bende kalan 3 taneyi çizgili akvaryumuma aldım. Hem çizgilinin dokunmaması akvaryum kurulduğundan beri beraberler. Şimdi sayı 40-50 kadar var.

İlerde ikinci akvaryumda çizgili beslemek için donanımı yaparsam daha detaylı bilgi alırım :)

Geri