Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dışkılama süresi hakkında

garez

Bronz 5 Üye
Merhabalar, yaklaşık iki haftadır nişanlımın kaplumbağasına bakıyorum. cinsi kırmızı yanak. iki haftada iki defa dışkıladı, bu süre normal mi? nişanlım endişelenmesin diye burada size danışmak istedim, teşekkürler.

Hayvanın kabuk boyu ne kadar ? Yem olarak neler var ?

Günlük kafa hacmi kadar yem veririz. 8 cm kabuk boyu altı çift öğün üstü tek öğün verilir.

Cvp: Dışkılama süresi hakkında

Dışkısını siz görmeden yiyor olabilir, bu hayvanlar dışkı yer.

Normal degil 2 haftada 2 kere mi benimkiler 4 saatte bir yapıyor

Akvaryumda mı bakıyorsunuz ölüm kabında ( palmiye ağacı bulunan küçük plastik kap) umarım orda bakmıyorsunuzdur eger akvaryumunuz yoksa geçirin yoksa fazla yaşamaz, yaşasa bile hayat boyu işkence çeker.

Diskiyi temizlemeyip, yiyip yemedigine emin olun .Gunde en az 1, tas catlasa 2 gunde 1 mutlaka yapiyorlardi benimkiler.
3.gelen kaplumbagam, maalesef diski yedigi icin, artik takip edemiyorum ne periyodda yaptiklarini.

ölüm fanusunda değil de 100 lt lik bir akvaryumda besliyoruz, nişanlım baya iyi ilgilenmiş sanırım çünkü 5 yıldan fazladır bakıyor kendisi, belki de dışkısını yiyordur çünkü sürekli gözlemleme şansım olmuyor, dışkı yeme çok zararlı mıdır?

yem tetra reptomin, kabuk 8 cm den biraz daha büyük.. nişanlım başka özel yemler vitaminler veriyor sanırım ama bana sadece tetrayı bıraktı

herkese çok teşekkür ederim bu arada.

O şekilde bakması çok iyi :) Kendi dışkısını yerler bu pek sorun değil bence dışkılıyorlar ama yedikleri için görmüyorsunuz. Yem çeşitliliği hakkında marul, sera raffy p ve tetra gammarus alabilirseniz çok iyi olur.:)

5 yaşından fazla kaplumbağa 8cm ise eğer gelişememiş. Maşallah benimki 1 yaşında dahi değil ama 8cm öyle ahım şahım bir akvaryumda da beslemedim. Sadece çeşit çeşit yem veriyorum.

Sera Raffy P
Gammarus (tetra ürünleri fiyatı çok uygun 10 lira civarı, sera 20 civarı)

Sera Raffy Mineral
JBL Agil
Eheim Professional Turtle
Tetra Reptomin

Bunların hepsini edinmeye çalışın, hayvan mutlu olsun hızlı gelişsin.

Tek yemle olmaz ekstra yemleri arkadaşlar belirtmiş. 2018 tarihli olmak üzere gammarus yerine sera royal; jbl agil, reptomin varmış. Sera raffy P, vitamin olarak sera mineral yemler yeterli.

Haftada iki defa kabuk boyunun yarısı kadar marul veya kıvırcığın orta körpe yapraklarından verilebilir.

Akvaryumda ekipman durumu nedir ? O yaştaki hayvanın 17-20 cm kabuk boyu civarında olması gerekirdi.

akvaryumda ısıtıcı var sadece, iç-dış filtre yok bu yüzden üç günde bir suyu değiştiriyorum. kuru alan ve ışık var bir de başka bir şey yok maalesef. beş sene konusunda kesin emin değilim ama en az üç yıl olduğundan yüzde yüz eminim.

Lamba ısı vermeli. Armut tip soft ampuller buna uygundur. 32 derece uygun ısıyı sağlar. 100 litre su var ise ve hayvan o boyda ise sürekli su değişimine gerek yok kısmi değişim yani kir gördükçe aldığında eksilen suyu tamamlaman yeterli. Su sararırsa komple değişirsin. Ama değişim yapacağın su emsal sıcaklıkta olsun. En azından bir iç filtre olması iyi olur bu da hava kabarcığı yapan modellerden olursa daha iyi.

Geri