Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Dışkısını yemesini nasıl önlerim

LaW

Gümüş 5 Üye
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
135
Kaplumbağama günlük kafası kadar yem vermeme rağmen dışkısınıda yiyiyor. Şimdiye kadar bütün dışkılarını yedi, filtrede hiç pislik yok. Acaba yem yetmediği içinmi öyle yapıyor deyip yemi 2 katına çıkarttım ama nafile dışkısını yine yiyior.

Bu davranış neden kaynaklanıyor ?
Bunun bi çözümü varmı nasıl önleyecem dışkısını yemesini ?
Dışkı yemesi uzun vade de sağlık problemi oluşturur mu ?
 
Cvp: Dışkısını yemesini nasıl önlerim

Dışkı yemesi normal bir davranış hemen hemen her kaplumbağa`da bu oluyor. Yemi iki katına çıkarmanıza gerek yok, yemi kaliteliyse sorun olmaz.benim bıcırık arada sırada silis kumu yiyor mesela yakında videosunu foruma koyacam.Hiçbir sağlık problemi yaşamazssınız aksine filtrasyona yardımcı olur.:133:
 
Cvp: Dışkısını yemesini nasıl önlerim

Hiçbir besin değeri kalmamış atık maddeyi defalarca tekrar yemesi normal bi davranış değil bence. Bunun bi sebebi olması lazım ama bulamadım. Sebebini bilmediğim için çözüm de bulamıyorum. İnşallah dediğin gibi sağlık sorunu oluşturmaz ama sebebini bulmak lazım mutlaka.
 
Cvp: Dışkısını yemesini nasıl önlerim

onlarda içgüdüsel olarak besin depolama istekleri var.dipte hep kalıntı,dışkı arayıp yerler kum dahi yerler.ne kadar yem verirseniz verin yine yerler siz günde toplam kafa hacmi kadar yem verin onun dışında bir sorun yok herşey normal.
 
Cvp: Dışkısını yemesini nasıl önlerim

Kaplumbağaların her fırsatta doymak bilmeden bulduğunu yeme ve yağ depolama gibi bir içgüdüsü vardır. Zaten bunu artık çoğumuz biliyoruz. Sizin kaplumbağanız da bence bu mantıkla yem bulamayınca dışkısını yiyor. Herhangi bir sağlık problemi yaşayacağını sanmıyorum. Çünkü dışkı hepimizin bildiği gibi besinlerin işe yaramayan kısmıdır, mikrop içermez. Sadece beklemiş dışkı zararlı bakterilere yuva sağlar. Ancak o süreye kadar zaten kaplumbağanız halletmezse filtreniz halleder.
 
Cvp: Dışkısını yemesini nasıl önlerim

protein azlığından meydana geliyor
 
Cvp: Dışkısını yemesini nasıl önlerim

gerek şekli gerek kokusu nedeniyle yerler. bazıları bir diğerininkini de yerken bazıları sadece kendininkini yer. bunu bir nevi bağışıklık için aşı gibi düşünün. tabi uzun süre kalması bakteri açısından iyi olmayacaktır. her dakika başı da tepesinde dikilip yaptı hemen alayımda olmaz ama rahatsızlık duyanlar file ile alabilirler. yalnız iş bitimi fileyi ve ellerinizi sabun ile iyice yıkayın. salmonellanın yoğun olarak bulunduğu şeydir.
 
Cvp: Dışkısını yemesini nasıl önlerim

Kaplumbağalarda görülen bir davranış biçimi. Malesef engel olma şansımız yok. Besin olmayan bir çok maddeyi ısırma ve yutma eğiliminde olan bu hayvan dışkısını da yemektedir. Evcil köpeklerde de bu durum söz konusu. Ancak doğada bunu yaptıklarını yada yapabildiklerini sanmıyorum.
Benim bir avantajım çizgili kaplumbağa beslediğim akvaryumda. Çizgili kaplumbağa minare salyangozunu yemediği için akvaryumdaki yaklaşık irili ufaklı 40-50 salyangoz gece bulursa dışkıları imha ediyor.

Bu arada kumu sindirime yardımcı olması için yerler.
 
Cvp: Dışkısını yemesini nasıl önlerim

benimki akvaryumdaki taşları ısırıyor.
 
Cvp: Dışkısını yemesini nasıl önlerim

cemalettin o taşların üzerindeki yosun oluşumlarını yemeye çalışıyor demekki yeşillik yeme çağına gelmiş. ben ilk böyle anlamıştım. 2 günde bir boyu kadar mümkünse göbek kısmından marul veya kıvırcık verebilirsin. bütün at parçalama.
 
Cvp: Dışkısını yemesini nasıl önlerim

Benim gittiğim bir pet shop kaplumbağa akvaryumundaki kayaya misina ile su bitkilerinden, yosunlarından bağlıyor ve doğal bir yosunlaşma sağlıyordu. Kaplumbağalarda gidip ısırıyordu. Grçi orada hep yavru kaplumbağa olduğu için sorun yoktu tabi.
 
Geri
Üst