Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Doğru akvaryum kurulumu

Akarakurt

Admin
Yönetici
Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
1,933
Herkese merhaba,

Su kaplumbağalar, doğal yaşam alanlarında yarı suda yaşarlar, yani zamanlarının çoğunu suda geçirirler, ancak aynı zamanda güneşin tadını çıkarmak için önemli miktarda zaman harcarlar. Bu güneşlenme, kaplumbağa uzanıyormuş gibi görünse de, aslında hayvanın sağlığı için önemlidir.

Hem yüzmek için su sağlayacak kadar büyük bir tanka hem de kuruyup güneşin tadını çıkarabileceği bir alana ihtiyacı vardır. Doğru tank ortamında uygun şekilde bakıldığında, uzun süre (30 yıldan fazla!) yaşayabilir ve sizlere yıllarca arkadaşlık yapabilirler.
turtle-tank-750x500.jpg

Başlamadan önce
Genel bir kural olarak, RES kaplumbağalar yumurtadan çıkarmak için en az 20 galon(75 lt) büyüklüğünde olacak şekilde, kaplumbağanın cm başına 10 galon(37 lt) su tank büyüklüğünde plan yapın. RES ler yetişkinler olarak 10 ila 12 inç (25/30 cm) arasında büyüyebileceğini unutmayın, bu nedenle sonunda çok büyük bir tanka ihtiyacınız olacak.

Neye ihtiyacınız var
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası akvaryumu kurmak için:

1- Akvaryum
2- Kayalar, taşlar veya hazır kuru alan
3- Isıtıcı, ultraviyole ışık ve ısıtıcı lamba
4- Kaliteli akvaryum filtresi
5- Derece

Özellikle kuru aranın korunaklı olduğundan emin olmalısınız. Kaplumbağalarınız her zaman kaçmak için yer arayacaklardır.

Kurulum:
Tankı Suyla Doldurun
Kaplumbağalarımızın yüzmek için yeterli miktarda suya ihtiyaç duyar. En azından, su kaplumbağanızın uzunluğunun yaklaşık iki katı kadar derin olmalıdır. 10cm bir kaplumbağanın minimum su derinliği 15-20 cm olmalıdır.

Kaplumbağalar güçlü yüzücülerdir, bu nedenle kaplumbağa sudan çıkabildiği ve su altında sıkışabileceği bir yer olmadığı sürece boğulma konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

Bir Tatil Alanı Oluşturun:
Kaplumbağanızın ısınma alanı, bir kara alanı yapmak için düz kayaların istiflenmesi ve büyük düz çakılların bir tarafa eğilmesi ile sağlanabilir. Ayrıca hazır "kaplumbağa yuvası" da kullanabilirsiniz. Eğer kuru alan inşa etmeyi seçerseniz, kaplumbağanızın üzerine kolayca tırmanabildiğinden emin olun.

Akvaryum Süslemesi:
Akvaryumlara kesinlikle plastik bitki, boya içeren kum ve sivri tehlikeli maddeler koymayın.

Tank Isısını Koruyun:
Kaplumbağa tankındaki su, yaklaşık 25 derece ve yavrular için 28c'ye kadar tutulmalıdır. Tanktaki gündüz ortam hava sıcaklığı, tankın kara alanı üzerinde30-35c arasında bir ısınma noktası ile 23-25c arasında olmalıdır. Güneşlenme spot aydınlatması gece kapatılabilir ve hava sıcaklığı 15c 'ye kadar düşebilir.

Cam akvaryum ısıtıcıları, büyük kaplumbağalar tarafından zarar görebilir ve suyu çok fazla ısıtırsa potansiyel olarak ölümcül bir duruma neden olabilir.
Isıtıcıyı, kaplumbağaların onu bir şeyin arkasına yerleştirerek veya bir tür kapak oluşturarak (bir parça PVC kullanılabilir) çarpmaması için koruyabilirsiniz. İyi bir akvaryum termometresi kurduğunuzdan ve su sıcaklığını izlediğinizden emin olun.

Kaplumbağanızı sudan çıktığında sıcak tutmak için güneşlenme alanına bir sürüngen ısı lambası koyun ancak kaplumbağanın ışığa dokunmasının veya ışığın suya düşmesinin mümkün olmadığından emin olun. Doğru sıcaklığa ulaştığından emin olmak için güneşlenme alanının yüzeyini kontrol etmek için bir termometre kullanın.

Ultraviyole Işık Takın:
Isı için basking ışığına ek olarak, tam spektrumlu bir sürüngen Ultraviyole (UVA / UVB) ışığı sağlar. UVA / UVB'ye maruz kalma, kaplumbağa metabolizması için gereklidir ve ayrıca iştahın iyileştirilmesi gibi genel sağlık için başka faydalara sahip gibi görünmektedir. Mümkünse kaplumbağanızı sıcak havalarda doğal güneş ışığına çıkarmak da güzel bir tercihtir. Sadece güneşin altındayken kaçamayacağından veya aşırı ısınmayacağından emin olun!

Uygun bir sürüngen UVA / UVB ampulü alın ve ampulün yerleştirilmesiyle ilgili üretici kılavuzunu izleyin. UV ışınları ampulden uzaklaştıkça azalır, bu nedenle ampulü kaplumbağanın yakın olabileceği bir yere yerleştirmek önemlidir.

Tankın Temizlenmesi:
Kaplumbağalar beslenme ve dışkılama arasında oldukça dağınık yaratıklardır. Kaplumbağa tankınız, suyu temiz tutmak için iyi bir filtreleme sistemi içermelidir. Kaplumbağalar çok dağınık evcil hayvanlar olduğundan, filtreleyeceğiniz su hacminin en az iki katı kadar derecelendirilmiş bir filtre seçin. Filtreleme, su değişimlerinin sıklığını azaltacaktır, ancak kaplumbağalarınız yine de haftada yüzde 25 su değişimi ve ayda bir veya daha fazla kapsamlı bir temizlik gerektirecektir.

Tank Kurulumu Sırasında Sorunların Önlenmesi:
Tankınızda çakıl kullanmak istiyorsanız, tankın temizlenmesini zorlaştırabileceğini unutmayın. Ek olarak, çakıl taşlarının, kırmızı kulaklı kaydırıcınız tarafından yanlışlıkla yutulmayacak kadar büyük olduğundan emin olmalısınız.

Kaplumbağanız için bir yaşam alanı oluşturmaya gelince en yaygın hata, çok küçük bir tank kullanmaktır. Kaplumbağanızın ölçülerini iki kez kontrol edin ve tankta onlar için yeterince yer olduğundan emin olun. Hangi büyüklükte bir tank satın alacağınızdan emin değilseniz, evcil hayvanınıza fazladan alan verme tarafında hata yapın.

Filtrasyon sistemindeki iş yükünü azaltmak için kaplumbağanızı ayrı bir kapta besleyebilirsiniz.

Kök ile dekorasyon yapıyorsanız, suyu kahverengiye çevirebileceğini unutmayın. Renk kaybını önlemek için, kaplumbağanızın tankına eklemeden önce kökü ayrı bir kova suda birkaç gün bekletin. Filtrenize karbon eklemek de suyun temiz kalmasına yardımcı olacaktır, ancak karbonun genellikle ayda bir olmak üzere periyodik olarak değiştirilmesi gerekir.

Kaynak: Sprucepets
Yazar: Lianne McLeod, DVM
Onaylama: Nick Saint-Erne, DVM
Revize ve Türkçeleştirme: Ahmet Karakurt
 
Son düzenleme:
Şunu belirtmekte fayda görüyorum. Burada renk salınımına bağlı kökün kovada bekletilmesi önceden sterilize edilmiş temiz kök için geçerli. Doğrudan alıp kovada bekletmiyoruz.

Kökler, petshoplarda genellikle ayakaltı yerlerde durur. Geldikleri yer itibariyle de mikrop, mantar ve parazit yumurtası taşıyabilirler. Örnek vermek gerekirse sıkça kullandığımız mango kökü, mangrow ağacı köküdür. Bu ağaçlar daha çok muson ikliminin hakim olduğu güneydoğu asya ülkelerinde bulunur. Bataklık tarzı kirli su içinde yetişirler.

Bunları steril etmek için önce ıslatıp fırçalarız. Pislik çıktıktan sonra 30-45 dakika arası kaynatırız. Bu aşamada özsuyu da çıkar. Tekrar fırçalar, açılan lifleri ve hayvanların gözüne batabilecek yerleri traşlar akvaryuma koyarız. Eğer salınım çok olursa ayrı bir kovada suda birkaç gün bekletilebilir.
 
Geri
Üst