Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

donanin kuyrugu kopmus!!

euqenie

Gümüş 3 Üye
Bugun bi bakktim ki benim en kucuk kaplumbagam donanin kuyrugu kopmus resmen. Digerleri mi kopardi anlamadim ama yavrum korkmuss bayaa hemen ayirdim baska yere alldim isiticiyi da koydumm amaa su an yerini de yadirgiyor sanirimm. Batikon da surdum bu aradaa. Ne yapmalıyım

Evett yarisi yook kuyrugun muhtemelenn digerlerinden biri parcaladii

Cvp: donanin kuyrugu kopmus!!

diğerlerinden biri özellikle alfa olmaya aday olanın yapması muhtemel.o ısırıp koparmıştır. anüs bölgesi duruyorsa sorun olmaz. sadece kuyruk kısa kalır. baticon sürmüşsün zaten başka yapacak bir şey yok.geçmiş olsun.

Bitanesii cook hircinn ya ciddi anlamdaa asabi tabi yeme bi saldirisi var ben korkuyorum . Hasta olmaz dimi umarim mikrop kapmamıstır tuhaf duruyor cunku sakinn duruyor cook. Bi yere gecip saklaniyor

hayvan küçük yara almış onun şokunu yaşıyor. böyle durması normal bir süre sonra düzelir. anüs bölgesi sağlam duruyor mu ?

o bölgede, ufak olduğu için damarlar kılcal biçimde çok az bir kan gelmiştir. ama belirgin olmaz. baticon oradaki hücreleri öldürüp kabuk bağlamasını sağlayacaktır.

Saglamm duruyorr anus bolgesi. Allahtan fazlaa kopmamiss. Yalnizz yeni fark ettim benn ne zaman oldugunu bilmiyorum hemen müdahale ettim ama gec kalmamisimdir umarim

bir şey olmaz. doğal ortamlarında da bu hadiseler olur. bağışıklıkları vardır.

Insallah bakalım ayri yerde simdi iyilesene kadar ayircam :(

Bunu diğer kaplumbağa bilinçli yapmıştır ve muhtemelen daha fazla hatta ölümcül zarar verecektir. Yem verme dışındaki ısırmalar kasten yapılıyor. Hayvanların ayrı yerde bakılması gerekiyor.

Anliyorumm ben de iki akvaryum var digerini dona icin hazirladimm ona koydum o zaman artik orada kalsin . Ama cokk halsiz duruyor kafasi icerde genelde yuzmuyor da cok. Yem cok yav ass yiyor

Hadise öncesinde ve esnasında neler oldu bilinmiyor. Sonuçta şok ve acı yaşadı hayvan. Şimdi ortamda değişti. Bir süre kendi haline bırak toparlayacaktır.

emsal boylara geldiğinde diğer akvaryuma alırsın. şu an saldıran yemine ve akvaryuma ortak istemiyor.

Ayy ins iyilesir bi an oncee yavrumm cook korkmuss zatenn toparlar umarimm saolun cook

Öncelikle geçmiş olsun. Aynı durumla 2008 yılında bende karşılaşmıştım. Erkek kaplumbağam dişiye kur yapıyordu fakat dişinin pek de umrunda değildi. En sonunda, dişi kura karşılık vermeyip arkasını döndüğü anda bizim bıçkın delikanlı dişinin kuyruğuna yapışmıştı. Kloakaya gelmeden 3 mm’lik bir bölümü koparmıştı. Gözümün önünde ceryan etmişti hadise. Neyse ki sonrasında problem yaşamamıştık. Sonuç olarak riskli bir durum. Dikkat etmek; gerekirse ayırmak gerek.

Geri