Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Duman yemini yemiyor ve gözleri kapalı

cankatx

Gümüş 5 Üye
arkadaşlar dumanı aldığım gün dün değil evelki gün yani cuma günüydü, o gün ilk getirip akvaryumuna koyduktan sonra 1 adet yem attım yemeye çalıştı ve yiyemedi bıraktı gitti, sonra bunun sol göz olayı vardı veterinere götürdüm geldim gözleri açıktı 1 saat sonra 2 gözünüde tamamen kapattı, ısıtıcısını filan bugün aldım suyu 28 derece, şimdi resmini çektim size göstereyim, kuru alanı filanda sudan 1-2 derece daha sıcak, durmadan uyuyor bu hayvan ne yapabilirim buna ben ? Bişey yemiyor ve uyuyor, gözlerini nadir açıyor etrafa bakıyor suyun içindeyken açıyor hep yani yüzerken, sonra tırmanmaya çalışıyor fakat yarım santimlik alana bile tırmanamıyor, aslında tırmanıyor kolları ve kafası orda oluyor fakat ayakları basamak gibi yerde duruyor öyle uyuyor, elime biraz destek veriyorum arkasından anca çıkıyor ve çıktığı gibi kafayı koyup uyuyor, kafasını içine de çekmiyor arada çekiyor içine, böyle taşın üzerine atıyor öyle ohhh, sonra ara sıra hafif hareket ediyor gibi oluyor, suya koyuyorum onu, suyun içinde deli gibi çırpınıyor, bi oraya bi buraya gidiyor ve hala gözleri kapalı oluyor, yemin önüne geliyor, sanki kokluyor gibi yapıyor ve oradan uzaklaşıyor, ben ellemesem hiç hareket etmicek hayvancağız, neden böyle acaba neler yapmam gerek, forumda gördüğüm kadarıyla hayvanım hasta değil, sadece gözlerini çok kapalı tutuyor...

Yardımlarınızı bekliyorum

İşte benim paludaryum.

FOTOĞRAFLAR ;

http://www.ressimyukle.com/view-914_Foto_raf0075.jpg
http://www.ressimyukle.com/view-228_Foto_raf0076.jpg
http://www.ressimyukle.com/view-917_Foto_raf0077.jpg
http://www.ressimyukle.com/view-712_Foto_raf0078.jpg
http://www.ressimyukle.com/view-872_Foto_raf0079.jpg

Pet shoptan yeni alınmış kaplumbağalar ya ortama alışmadığı için yem yemez yada hasta olduğu için bende yeni aldım minikleri 4 gün oldu ve bugün yem yediler ilk defa biri süreklü kuru alanda uyuyor sanırım hasta biride sudan hiç çıkmıyor seninkide hasta olabilir veya ortama alışmamıştır.

hastalık nasıl ya :S inş hasta değildir daha yeni aldım ben bunu, ilk günlerden hastalıkla uğraşmak istemiyorum tam olarak bi alışsaydımda öyle hasta olsaydı daha güzel bakım yapardım.

Ya petshopta adam ufak fanusta 10-15kaplumbağa baktığı için genelde hasta oluyor hepsi, uğraşman gerek eğer uğraşamam diyorsan bence alım-satım bölümünden ücretsiz ver.Benim minikelrden çaça galiba hasta ve ben sürekli onu gözlemliyorum.

ben uğraşmayacak olsam o kadar şey almazdım, uğraşmak istiyorum. nasıl düzeltebilirm bunu ?

ilk önce mailto:/forum/goz-kapanmasinin-sebepleri-t-342.html şu ve mailto:/forum/akciger-enfeksiyonu-respiratory-fdnfection-t-148.html şuna bak sonrada şuna bak mailto:/forum/akciger-enfeksiyonundan-korunmak-icin-t-1011.html ben bunlardan çok şey öğrendim sonra tedaviye başla bence.

şuan için tek şey su olabilir fakat suyuda bugün doldurdum ve veterinerin verdiği deepfix denen sudaki bakterileri öldürmeye yarayan damladan 3 damla damlattım o kadar.

ne yapmam gerekli ?

Verdiğim linlerde yazıyor hepsi sen şuanlık sadece A vitamini takviyesi yap , ve deepfixi kullan.

a vitaminini nerden bulabilirim ? ve ağzını açmıyor forumda birisi yemek yemeyen kaplumbağaya şırınga ile yedirmeye çalışmayı anlatmışta ne yaptıysam ağzını açtıramadın bunun ben ?

a vitaminini nasıl vericem?

cankatx' Alıntı:
a vitaminini nerden bulabilirim ? ve ağzını açmıyor forumda birisi yemek yemeyen kaplumbağaya şırınga ile yedirmeye çalışmayı anlatmışta ne yaptıysam ağzını açtıramadın bunun ben ?

a vitaminini nasıl vericem?

Şırıngayla anlatan bendim...
Onu kızdırmanız lazım.
Ancak o şekilde açtırabilirsiniz.

A vitamini için karma vitaminler var sıvı onlardan alabilirsiniz.

Evet vitaminler var ama dikkat etmen gerek bazılarında A vitamini bulunmuyor ve doğal olarakta Yumurta sarısı ıspanak ,havuç ,yeşil biber ,kayısı, yeşil sebzeler ve domeste bulunuyor.

o kadarda çok kızdırdım olmadı, acaba yavru olduğundan mı kızmıyor ya, ağzını açsa yedircem vitaminli yemi :D vitamin olarak yemine yumurta sarısı ve kalsiyum olarak ta azıcık gagataşı tozu koydum, şuan şırıngada bekliyor. ne yapmam gerek doğal yollardan azıcık bana yardım edin ben kapluşumun iyileşip hemen gezip tozmasını istiyorum paludaryumda.

Size tavsiyem kafasını tamamen içeri soktuktan sonra hafifçe parmağınızla burnuna dokunun.O durumdan nefret ediyorlar 1-2 kez uğraşın... Olmazsa yapacak birşey yok.Ama bu yöntemi veteriner uyguluyordu...

Filtreniz var mı? Filtreniz yoksa en kısa zamanda alın, ben filtre falan göremedim.

Not: Filtre suyunu akvaryumun camına doğru tutmayın, içeri doğru tutun. Kaplumbağanız akıntıya karşı yüzmeye çalışsın biraz, kasları güçlenir.

valla geceden bıraktığım gibi sabah baktım duruyordu okula gidene kadar 1 saat güneşlendirdim, geldim içeri koydum , sonra az önce okuldan geldim yine aynı halde duruyordu, sadece azcık sağa sola hareket etmiş. Suya bırakıyorum, yüzüyor yüzüyor sonra kuru alanın arasında biyer buluyor suyun içinde oraya girmeye çalışıyor suyun içinde duruyor, tırmanmaya bile çalışmıyor ?

3 gündür birşey yemedi. İçine yeşil biber parçası attım 3-4 tane ufak ufak, kırmızı lahana attım 1 parça ufak hala duruyor onlar suyun üzerinde , yememiş hiç.

Ne yapabilirim, bide bu aralar gözlerini kaşımaya başladı?

Ya sıksık suya bırakma yorulur benim çaça 3 günde suya indi rahat rahat yüzdü ama uzun süre inmesse 2günde bir suya bırakki kabuğu ıslansın.

kendiliğinden geçmesini mi beklicem ya, ilaç alamam şuan hiç param kalmadı, ev ortamında nasıl iyileştirebilirm ? annemde babamda sağlıkçı :D ama hayvan için değil , insan için.

yardım edebilecek biri yokmu ? ağzını asla açtıramadım. yumurta sarısı vercem açsa ama açmıyor S:

veteriner çoooook uzakta ve arabam yok (16 yaşındayım)

başka başka neler yapmalıyım, lütfen yardıııım :S :S :S :S burda kapluşcuk öylemesine yatıyor. az önce suya ittim ve baya bi yüzdü gözlerini açtı sevindim yemi yer gibi oldu, fakat yemedi taşın altına girdi yine suyun orda, şimdide çıktı suda yine yüzüyor.

Geri