Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Duman yemini yemiyor ve gözleri kapalı

İyileşme belirtileri gösteriyor bence.Çoğunlukla akciğer enfeksiyonu başlangıcında.

Isıtıcınız vardı galiba... Suyunu 30 dereceye sabitleyin kabın üzerine hava alabileceği delikleri olan bir kapak yerleştirin.
İçeride biraz su buharı olsun. Ciğerlerin iyi gelir.
Yem yedirmek içinde ağzını açtırmak zorundasınız.
Tek çareniz bu.Ya ağzını açacak yada ölecek. mümkünse tırnağınızla ağzını tutup zorla açtırın!
Yavru kaplumbağalar günaşırı beslenir.Sizinki 4.gününde...

Evet kaplumanyak haklı bence hemen yem yedirmelisin gammarusu çok seviyorlar hasta olsa bile yer(çaça yedi).

Kaplumanyakın dediği kapak olayı şu:mailto:/img839/3485/pic00760.jpg bu benim kabım böle yaparsan iyi olur hem içersi sıcak olur hemde buhar olur.

Benim yaramazlar hastalandıklarında sadece haşlanmış tavuğa ve karides kurduna tepki veriyorlar. Küçük bir parça haşlanmış tavuk eti denemenizi öneririm.

Bir de şırıngayla ilgili bizim yaşadıklarımızdan bahsedeyim. Hasta olduklarında veterinerimiz ilacı suya damlatmak yerine şırıngayla ağızdan vermemi önerdi. Benim uyanıklar şırıngaya ne yapsamda ağızlarını açmadılar. Sonunda kendi yöntemimizi buldum. Şırınganın ucunu ıslatıp küçücük bir parça karides kurdunu tutturuyorum. Kokusunu alınca karides geliyor diye ağızlarını açıveriyorlar. Bende ilacı sıkıyorum ağızlarına :)

Bende aynı sorunu yaşıyorum diğer kaplumbağam öldükten sonra tek kaplumbağam kaldı oda yem yemiyor zorla 1 tane yedirebiliyorum günde ısıtıcımız da var ama yemiyor ısıtıcının üzerinde öylece uyuyor.Ağazınıda açtıramıyorum bende vitamin aldım adı da Mediko Pet VİTAMİN-6 yazıyor.

Geri