Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Durum değerlendirmesi (kabuk ve genel görünüş olarak)

zeki52

Elmas 5 Üye
Merhaba arkadaşlar, sizlerden kaplumbağalarım hakkında görüş almak istiyorum.

Kabukların durumu sizce nasıl ? Piramitleşme var mı sağlıklımı ? Ve küçük kaplubagamın kabuk rengi aslında çok güzel ama önceden actıgım konudada belirtmiştim aldıgım pet shop da kabuk jeli sürmüşler etkisi hala geçmedi sanırım biraz aha tuzla fırçalamam gerekecek ya da kabuktaki bu kötü goruntuyu nasıl giderebilirim şimdiden teşekkürler.

Büyük kaplumbagam Sheldon;

mailto:/2q02buv.jpg

mailto:/2hdtszo.jpg

mailto:/213p5p0.jpg

mailto:/28ib61x.jpg

Ve sizce Sheldon un cinsi nedir
Bu kuyrugu anca bu kadar cekebildim icine cektigi icin

mailto:/2rm8mzn.jpg

burdada tırnaklarını çekmeye çalıştım

mailto:/ixeh78.jpg

Bu da küçük kaplumbağam Leonard;

mailto:/2dt7l1i.jpg

mailto:/mjy7et.jpg

mailto:/sy5klh.jpg

mailto:/29go8w6.jpg

mailto:/29yl35e.jpg

mailto:/33nw1g9.jpg

Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için..

Cinsi nedir yazmışım cinsiyeti nedir olacak orası :)

Cvp: Durum değerlendirmesi

Zeki maşallar bir sorunları yok. Yukarıdaki hayvan erkek. Aşağıdaki hayvan için artık tuz uygulama, üst kabuğa devit uygulaması ile üsteki eski plakaların atılmasını sağladınmı alttakiler temiz gelecektir. Yapmayı biliyorsundur diye anlatmıyorum. İstersen yazarım.

Bu arada piramitleşme yok. Alttaki hayvan için önerdiğim uygulamayı alt kabuğada uygularsan iyi olur.

Daha erken ama alttakide erkek çıkarsa şaşırmam.

Aynen ilk kaplumbaga erkek o kaplumbaganin kabuk rengi benim erkeklen cok cok benziyor

Cvp: Durum değerlendirmesi

büyük olan erkek. küçük olanın kuyruğu kopuk değilse dişiye benziyor. net durum için 10 cm kabuk boyuna gelmesini bekle. her ikisinde de plaka arası siyah çizgilerde açılma var, büyüyorlar. küçüğe haftada bir devit uygulaması ve mango kökü kalanı halleder, üst plakalar çıktı çıkacak alttan gelen plaka kendi renginde, artık fırçalama yapmana gerek yok. hayvan boş yere sinir stres olmasın.

Cvp: Durum değerlendirmesi (kabuk ve genel görünüş olarak)

Yorumlar için teşekkür ederim :) bende erkek diye düşünoyudum, eger dişi olsaydı adını Penny olarak değiştircektim :) kücük olanın kuyruk koptu malesef akvaryuma ilk koydugum sıralarda buyuk olan sureklı rahatsız edıordu. baktım kuyruk kotu durumda antibiyotik krem sürdüm 3-4 gun kuru alanda beklettım ama fayda etmedi :( bu devit i pamuga damlatım alt ve üst kabuga yediricem kuru yerde bir süre bekleticem, böyle uygulucam sanırım değil mi ?

Devit uygulaması;
Hayvan akvaryumdan alınır. Temiz bir havlu ile kurulanır. Üst kabuğa 2 damla damlatılıp parmakla yayılır. Alt kabuğada 1 damla damlatıp parmakla yayılır. Deriye gelmemesine özen gösterilir. Kuru bir kapta ısıtma lambası altında 10 dk bekletilir. Daha sonra tekrar havlu ile kurulanıp akvaryuma koyulur. Bence bunu 1 hafta yap atılanı atsın hayvan.

Bu arada alttakinin erkek çıkarsa şaşırmam dememdeki sebep anüs biraz uzak gibi ama bakalım zamanı gelince belli eder. Nazar değmesin üstteki yakışıklı bir erkek :)

Tamam aib dedigin gibi 1 hafta uygulıcam komple gider inşallah, kabuk jeli ne kdr kötü birşeymiş boyle ya 2-3 aydır atamadı hayvan :(

İltifatınız içinde teşekkür ediyor Sheldon :)

AEK' Alıntı:
Devit uygulaması;
Hayvan akvaryumdan alınır. Temiz bir havlu ile kurulanır. Üst kabuğa 2 damla damlatılıp parmakla yayılır. Alt kabuğada 1 damla damlatıp parmakla yayılır. Deriye gelmemesine özen gösterilir. Kuru bir kapta ısıtma lambası altında 10 dk bekletilir. Daha sonra tekrar havlu ile kurulanıp akvaryuma koyulur. Bence bunu 1 hafta yap atılanı atsın hayvan.

Bu arada alttakinin erkek çıkarsa şaşırmam dememdeki sebep anüs biraz uzak gibi ama bakalım zamanı gelince belli eder. Nazar değmesin üstteki yakışıklı bir erkek :)

1. Ve 2. Kaplumbagaya bakinca aslinda benim kaolumbagadaki sorunu da acikca gormus oldum. 1.'nin kabugu cok guzel. 2.'de ise benim kaplumbagadaki gibi eski plakalar var. Simdi kesin kararimi verdim iste. Tedaviyi kesin uygulayacagim. :)

Geri