Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

durumları nasıl

aytekingoksoy

Platin 4 Üye
öncelikle şunu belirtim ikisde geldiklerinde aynı boyuttalardı büyük olan azıcık büyüktü fakat birden gelişme gösterdi herneyse diğerinin kabuğu bana pek iyi gelmedi üzeri renk renk sanki böyle ateş tutar yakarsın kararır ya kararmalar var resim koydum yardımcı olursanız sevinirim

1 mailto:/Kd6YaV.jpg

1 mailto:/e5AW3j.jpg

2 mailto:/x0POa9.jpg

2 mailto:/xAoBvp.jpg

Cvp: durumları nasıl

Sanki renkli taşlı bir fanusta uzun süre bakılmış ama onun haricinde sıkıntı yok.

bende öyle tahmin ediyorum ikiside bence daha önce bakılıp iade edildi küçük olanın ürkekliğide bence oradan gelen bişey diğeri iyi bakılmış çünkü benden zerre çekinmiyor :D

Evet dediğiniz mantıklı.Belki farklı kişiler falan aldı.Ben benimkileri yumurtadan çıkarken yanındaydım ve hemen aldım.Hiç öyle sorunumuz yok.

resimleri göremiyorum ama hayvan büyüdükçe siyahlıklar artar. alt bağadaki desenlerde şekiller kaybolup siyaha döner. uv b ampul altında daha da hızlı cereyan eder.

cem abi yok alt değil üstünde renk farklılıkları var

Resim kkoyarsaniz yardimci olabiliriz

Haklisiniz sayfayi ilk actigimda fotograflar goruntulenmiyordu neyse gordum simdi

Kabuklarda cok az kirec disinda sikinti yok, plaka aralari acilmis mango iyi olur

Buarada ikinci kaplumbaga rio grande mix olabilr diye dusunuyorum

onlar pigment koyulaşması hayvanın plaka araları genişlemeye başlamış. yakında üstteki gibi olur. hayvana diş fırçası karbonat uygulaması yapıp devit damlat kabuğuna.

diş fırçasını ıslatıp fırçanın üzerine karbonat dök ve üst kabuğu yavaşça ovala deriye temas ettirme 1-2 dakika arası yap sonra akvaryum suyundan döküp durula. arkasından kurulayıp devit damlat ve yedir kabuğa lamba altında 5 dakika kadar bekletip kalanı sil akvaryuma koy.

Hayvanlar genel olarak iyi gözüküyor Aytekin. Belki ikinciye jel sürdülerse onun etkisidir. Cem in bahsettiği uygulama ile toparlar.

Alt kabuk dedenine bakarak düşündüysen onlar şimdilik aldatır Ali Sarp.

Geri