Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Durumu düzeltemedim ne yapmalıyım?

duyyyuu

Yeni Üye
Merhaba. Geçen hafta yazmıştım kaplumbağamın ağzında şişlik var demiştim. Zeytinyağı önerisinde bulunmuştunuz aralıklı günlerde 2 defa işlemi yaptım sanırım iyi de geldi çünkü çok sevdiği gammarus yeminden yiyor. Ama farklı durumlar gelişti yine ne yapacağımı bilmiyorum. Lambasını da taktım artık suda durmak istemiyor ve suda ağzını açmaya eliyle bir şey çıkarmaya çalışır gibi hareketler yapıyor iki gündür fark ediyorum ağzının kenarında yapışkan şeffaf sıvı galiba salyası akıyor daha çok korktum. Bizi görünce falan tepki veriyor bizi seviyor ama genelde uyuklamayı tercih ediyor. Ve normal zamanlarda ki iştahıyla yemediği ve diğer besinleri reddettiği için biraz da zayıfladı bence. Ne yapmalıyım arkadaşlar vitamin takviyesi mi yapmalıyım? Yaşadığım şehirde kaplumbağalardan anlayan bilgili bir veteriner bulamadım maalesef sadece kedi ve köpekler hakkında fikirleri varmış bu durum beni üzüyor neredeyse bir aydır doğru düzgün bir şey yemedi.

Sağ tarafındaki şişlik gitti

Ekli dosyalar

• 17342497860406018186191785559443.jpg
    5.8 MB · Görüntüleme: 13
Su ısıtıcı ve ısıtma lambası ne durumda?

Hayvanda salya akıntısı varsa üşütmüştür. Eczaneden genta alın ağzına 1 damla damlatın, 1er damla da kulaklarına damlatıp 10dk kuru ve sıcak bir yerde bekletin.

Haşlanmış kıyma parçasına deepfix reptivit damlatıp yedirin. Genta ve reptiviti birbirine uzak saatlerde verin.

Isıtma lambasını taktığımdan beri suda durmak istemiyor tedirgin oluyor galiba bizi gördüğü zaman kendini cama vuruyor ellerini kaldırıp çıkmak istiyor biraz sakinleştirdikten sonra yeniden koymayı deniyorum ama uzun sürmüyor ısıtıcıda bir problem olduğunu düşünüyorum bu yüzden çıkardım zaten içinde huzursuz hissediyor karnının altında da pempelik var gibi üşüttü sanırım dediğiniz damlaları alıp ısıtıcıyı da tamirciye göstereceğim bugün yem vermeyi denedim suda ağzını dediğim gibi açıp eliyle bir şeyler çıkarmaya çalışıyor böyle küçük parçalar çıkıyor ve fazlalar. Rahatsız eden bir durumu var ama anlamıyorum. Salya akıntısını da dün fark ettim ama normal dedim bugün de sabah yemini verirken ağzının kenarlarında su değil yapışkan şeffaf bir sıvı olduğunu fark ettim zaten sonra da çıkardım yine uyuyor.

Ekli dosyalar

• 1734253607561258206641122725224.jpg
    4.3 MB · Görüntüleme: 10
  • 1734253649689390889790792812804.jpg
    7.5 MB · Görüntüleme: 6
Bu fotoğrafı bulabildim 2023 yılında çekilmiş düzeni bu şekildeydi burada duruyordu ama dediğim gibi hasta olduğundan beri suda durmak istemiyor su sıcaklığının düştüğünü hissettim kaldırdım içini temizledim duruyor

Ekli dosyalar

• 1734255141822600915363136380240.jpg
    4.6 MB · Görüntüleme: 9
  • 5156199562585255312905.jpg
    5156199562585255312905.jpg
    184.2 KB · Görüntüleme: 9
Hayvan ısınmayı suda durmaya tercih ediyor, bu normal.

Sizi gördüğünde panikleyip yönünü şaşırıyor. Camlara vurması da ondan.

İştahı nasıl? Stick yemlerde ayırt etme var mı? Yoksa hiçbirini mi yemiyor.

Ağzını açtığında ağız içini yine kontrol edin. Ağzına birşey batmış olabilir.

Su ısıtıcıyı mı çıkardınız onu anlamadım.

Hayvan ısınmayı suda durmaya tercih ediyor, bu normal.

Sizi gördüğünde panikleyip yönünü şaşırıyor. Camlara vurması da ondan.

İştahı nasıl? Stick yemlerde ayırt etme var mı? Yoksa hiçbirini mi yemiyor.

Ağzını açtığında ağız içini yine kontrol edin. Ağzına birşey batmış olabilir.

Su ısıtıcıyı mı çıkardınız onu anlamadım.
İştahı ilk zamanlardaki haline göre iyi. Yemlerde ve diğer yediği tüm besinlerde reddetme var genelde görmezden geliyor sadece gammarus yiyor birkaç tane. Bence suda durmamasının sebeplerinden biri de rahatsız olması. Suyun içindeyken ağzını açıyor ve dakikarca elleriyle içini temizlemeye çalışıyor bu eklediğim parçalardan çıkarıyor en son yorulup nefes nefese kalıyor ağzının içinde bir şey gözükmüyor ilk zamanlarda bahsetmiştim sağ tarafında dışarıdan belli olan küçük bir şişlik vardı içerisi de hafif beyazlanmıştı iki kere zeytinyağı damlattım geçmiş gibi duruyor ama ağzındaki sorun ne hâlâ anlamadım iştahını kapatan da bu oldu. Yemediği için direnci zayıfladı ve hasta oldu. Isıtıcı sorunumuz da tuzu biberi oldu diyebilirim. Bir ay öncesine kadar hiçbir sorunu yoktu balık çok severdi ona bile tepkisiz kalmıştı. Bilemiyorum damlaları alıp bakacağım. Teşekkür ederim.

Kafanıza göre teşhis koymanız doğru değil. Ayrıca durumu, ne açıkça anlatabiliryorsunuz, nede yazılanları uyguluyorsunuz.
Bu şekilde size yardımcı olamayız. Kısa ve net bir şekilde durumu ve sorun olduğunu düşündüğünüz konuları yazın.

Petshoptan yada netten Deep fix reptivit vitamin damla alın bunu her gün bir damla ağzına damlatın.

Normalde de kışın bitkisel yeme olan ilgi azalır.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin

Balık kılçığı batmış olabilir mi. Balık verirken temizliyoruz.

Su ısıtıcıyı 28 dereceye ayarlayın.

Hayır sanmıyorum uzun zamandır vermedim. Damlaları aldım bugün de biraz kıyma pişirip damlatıp verdim genta damladan daha iyi oldu teşekkür ederim.

Petshoptan yada netten Deep fix reptivit vitamin damla alın bunu her gün bir damla ağzına damlatın.

Normalde de kışın bitkisel yeme olan ilgi azalır.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin
Tamamdır teşekkür ederim.

Isıtma lambası gerekli hayvan rahatsız olsa bile alışır. Rahatsız olması onun için kötü olduğu anlamına gelmiyor. Isıtma lambası şart ekipman ve yaz kış kullanılmalı. Kuru alana koyulan termometreyi ilk30 dk da 32 dereceye getiriyorsa ampul ısısı yeterli.

Geri