Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Duygu

buse's

Bronz 3 Üye
Kaplumbağaların duyguları var mı sahiplerine karşı ya da olan olaylara karşı duygu gösterirler mi kaplumbagalarimdan bir tanesi akvaryumdan çıkmak için çok cirpininca çıkartıp temiz bir bezle yere koydum yürüyüp etrafı keşfetmesi için gezdi dolandı sonra elime geldi beraber biraz etrafi dolandık sonra akvaryumuna geri koydum akvaryuma koyunca yüze yüze bana doğru geri gelip yüzünde hafif tebessüme benzer bir ifade vardı ya da ben mi benzetiyorum ama normalde daha ifadesiz sert bakışları olur ya da ifade merak ettiğim için sormak istedim bana mu oyle geliyor acaba

Soğukkanlı canlılar tamamen içgüdüleri ile hareket ederler. Bu hayvanların farklı karakterleri var ama duygu anlamında bir durumdan bahsedemeyiz.

Bu Pavlov'un köpeği misali koşullanmadan gelen bir durum. Siz sürekli yem veriyorsunuz. Zarar verecek birşey yapmıyorsunuz. Arada güven bağı oluşmuş. Bu size yakınlaşmasını sağlar. Kabuğunu kaşırsanız size eşlik edip poposunu sallar. (bunu her hayvan yapmıyor) Ama ters, hoşuna gitmeyen birşey yapın. Anında elinize hamle yapıp ısırıyorlar. Bu öyle hızlı cereyan ediyor ki deriden parça kopardığını birkaç saniye sonra anlıyorsunuz.

Bende zamanında çarşaf üstüne çıkarmıştım. Kaçan kovalanır misali yeğenimi kovalamıştı. Bu kendi bölgesini koruma amaçlı gibi gözüküyor.

Bende zamanında boyun bölgesindeki deri lezyonları için baticon sürmek ve gözüne göz damlası damlatmak için elime alıp dışarıyı seyrettirdim. Hayvan arabaları görünce başını uzatıp seyrederdi. Uygulamayı yapardım.

Ağız yapısı hafif aralandığında güler gibi bir izlenim veriyor. Oysa yüzlerinde görebileceğimiz tek şey, acı çekerken gözlerini kapaması.

Son düzenleme:
Bendeki pek kovalama gibi değil aslında çarşafa bırakıp köşeye geçip oturuyorum etrafı izliyor biraz geziyor dolanıyor sonra gelip üstüme tırmanıyor ya da pacamdan içeri girmeye çabalıyor elime aliyorum öyle olunca elimde durup etrafı izliyor sadece

Geri