Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ebay dan aldığım uvb lamba geldi ama gerçekten uvb mi acaba ?

kenanyagiz

Bronz 5 Üye
merhaba,

siparişim dün geldi ama lamba çok basit duruyor. üzerindeki etiket hemen soyuldu. lambanın gerçekten işe yaradığını test edebiliyormuyuz.

http://www.ebay.com/itm/130870016121?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Cvp: ebay dan aldığım uvb lamba geldi ama gerçekten uvb mi acaba ?

Kenan abi keşke jbl nin alsaydın.Çok iyi bir şeye benzemiyo.

Merhaba,

Bilindik bir arka değilse üstündeki yazanlara ne denli güvenilir bilemeyiz. Ancak aşağıdakine benzer bir alet ile lambaların ve diğer cihazların yaydığı ışınımlar ölçülebiliyor.

mailto:/3396/tn50/33962826_tn50_0.jpg

Sanıyorum bu ölçümü yapan benzer aletlerin ismi radyometre ve Belli dalgaboylarına duyarlı aletlerin teknik özelliklerine göre uv-a uv-b ve uv-c ışınlarının ölçümü gerçekleştirilebiliyor.

Aynı zamanda bu alet yardımı ile ne kadar mesafede ne kadar ışın yoğunluğu var; optimal ışın gücünü de belirleyebiliyorsunuz.

Geçen bende uvb lambamın yaydığı ışınların etkisinin azaldığını nasıl anlarım diye düşünürken nette Emin'in verdiği ürünle karşılaşmıştım. Eğer alıp ölçme şansın olursa bize de bilgi verirsin. O zaman da dediğim gibi sen tam randıman alırsan bu üründen büyük bir yükten kurtulmuş oluruz. Bizim aldıklarımız ile bunun arasında ki fiyat farkı çok.

burcu haklısın ama en ucuzu 100 liradan başlıyor. sitede uygun uvb lamba arayan çok kişi var, belki faydalı olur diye düşündüm.

emin bu cihazıda ebay da buldum 120$ bir kerelik test için biraz pahalı geliyor.

bir şekilde test edebilseydik iyi olurdu, sonuçta 30 tl ye uvb lamba almış olurduk. elinde bu cihazdan olan biri çıkar belki.
eğer test edemezsem mecburen kaliteli bir lamba alıcam.

bu ampul 5.0, bizim hayvanlara göre yalnız sadece uvb ışınımı veriyor. uva yok. 13 w olduğuna göre max 20 cm mesafe uygun olur. üzerinde marka yok. muhtemelen çinistan malıdır.

Fiyatından pek kaliteli bir şey olmadığı ortada.

Kaliteli maldır o ebayda fiyatlar ucuz ama kargo parasıyla türkiyedeki fiyattan 20-30 lira daha düşük bi maaliyete geliyor ben exo terra aldım ebaydan link burda bana masrafı 55 lira falandı.(Kargo dahil)
http://www.ebay.com/itm/Exo-Terra-R...-Tropical-Fluorescent-Bulb-FREE-/271293609306

Çinden gönderilmiş ürün kaç günde eline geçti ?

1 ayda geldi okan

Benim ki 1 haftada elime geçmişti.Sormamın sebebi Hong Kong'tan birşey sipariş ettim,öğrenmek istedim ne kadar sürede geleceğini :)

Geri