Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Edi'yle Büdü'yü doğal ortamına bırakmak zorundayım

Kemal71

Yeni Üye
2 tane Kırmızı yanaklı su Kaplumbagası sahibiyim.Yarın itibaren dogaya birakmayi Dusunuyorum.Cunku verdigim kosullar onlar icon Yetersiz.14 cm kabuk boylari var Rahat.ve biri disi biri erkek olduklari icin birbirlerine zarar verir durumdalar.geçen gun yem verirken birbirni ısırdıklarınıda gördüm.Vicdan azabi çekiyor Kaç gündür.Kırıkkalede oturuyorum ben ve şehrimizin Ortasından ırmak Geçiyor.Kücük balıklarda mevcut.Piknik alanın yanından Geçtigi için bu ırmak bi kaç defa su kaplumbagası görmüştüm.Yaşayacaklardır umarım.Bende kalmaları artık onlar için zarar getiriyor.Yarın gidip oraya bırakacağım.Çok zor olacak 3 Senedir besledigim Sevimli dostlarımdan ayrılmak.Yorumlarınızı bekliyorum morelman bitik durumdayım.

Cvp: Edi'yle Büdü'ye veda.Bırakmak zorundayım Dogal ortamlarina

yem esnasındaki ısırıklar normaldir. normal zamandaki saldırılar da dahi ciddi yaralanma yoksa bir sorun teşkil etmez.

bunun harici doğaya salma bu hayvanlar bu bölgenin hayvanı değiller ve türkiyedeki hemcinslerinin tersine yırtıcıdırlar. bıraktığın ortamdaki her türlü canlı türü için soylarını tüketmeleri açısından tehdit oluştururlar. bunun yerine sahiplendirmede bir konu açıp sahiplendirmeyi bekle.

RE: Edi'yle Büdü'ye veda.Bırakmak zorundayım Dogal ortamlarina

Sahiplendirme bolumune konuyu actm.alanlarida yetersiz oldugu icin hep vicdan azabi cekiyorum.

Cvp: Edi'yle Büdü'ye veda.Bırakmak zorundayım Dogal ortamlarina

temiz büyük bir leğen varsa onun içine alabilirsin yalnız ısıtıcıya dikkat et. eğer ısıtıcı yoksa evin sıcak olduğu bir bölüme alırsın. büyük bir kapta olur. verene kadar seni idare ettirir.

Isirmalar cidde boyuttaysa 40 litrelik legenlerle sahiplendirene kadar beklemenizi oneririm, bir bakarsani bu aralar sahiplenmek isteyen bircok uye var.

60 lt bir akvaryumum var zaten kuru alani felanda mevcut.lambasida var arada cikip uzaniyorlar oraya.isiticilarida var sari 28 derece.ama akvaryum onlar icin cok kucuk biliyorum.benden daha iyi bakacak birileri varsa verebilirim.suan sanki onlari kucucuk bir yere hapis etmis gibi hissediyorm kendimi

Geri