Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

eğlenceli olabilir

tarçınım-kahvem

Bronz 5 Üye
arkadaşlar uzun bir süredir giremiyorum şu an kaplumbağaların ikisi de sağlıklı ve iyiler sadece biraz alt kısımlarında renklenmeler oldu yani biraz karardı gibi buna ne önerirsiniz sonra akvaryumun içinde ağızlarında köpük çıkarıyorlar ve ben bunları şırıngayla toplamak zorunda kalıyorum bu köpükler neden kaynaklanıyor birde yazın mersin gibi sıcak bir yere tatile gittiğimizde onları da yanıma götürüp hani sizin plastik kaplarda beslemeyin dediğiniz şeylerde 1 hafta baksam zararı olurum ve sıcağa dayanabilirler mi ve 1 hafta içinde ölmezler herhalde fanusta bakmayı düşündüm ama  ona koyunca hiç yemek yemiyorlar o plastik kapların içine ısıtıcı ve filtre koyayım mı eğer ısıtıcı koyarsam sıcaklık derecesi ne kadar olsun                                                                                                                                                        birde çok fazla büyüdüklerinde denize bıraksam tuzlu suda yaşayabilirler mi                                                                                                                                                                                                                                            biraz fazla soru sordum ama hepsini tek tek cevaplarsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler ^^

kardeşim kırmızı yanaklı su kaplumbağası besliyorsan asla denize bırakamazsın ölürler tatlı su hayvanlarıdır büyüdüklerinde başka birisine sahiplendirmen onlar için daha iyidir eğer olmuyorsa darıcaya bağışlayabilirsin çok güzel bakıyorlar orada

Cvp: eğlenceli olabilir

Hayvanlar büyüdükçe alt bağadaki desenler kaybolup siyahlaşır bunda sorun yok. Hayvanlar kuru alanda çok kalıyor mu ? Su ve kuru alan ısısı ne kadar ? İştah kaybı halsizlik var mı ?

Kabarcıkları toplamana gerek yok. Su temiz olsun değişimleri emsal sıcaklıktaki su ile yapacaksın. 

Mersine nerden gideceksin ? Yazın en soğuk vakti olan sabaha doğru eğer su 28 derece altına düşerse ısıtıcı mutlaka olmalı. Sakın güneşe çıkarma çok sıcak zamanlar hayvanları öldürür. Esinti varsa hasta olurlar. Isıtma lambasını da yanında götür. 

Bu hayvanlar tatlı su canlısıdır denizde ölürler. Sakın böyle birşey düşünme. Eğer bakamayacağım dersen emrenin önerisini değerlendirebilirsin.

yolculuk kısmı zaruri değilse hayanları bulaştırmamak en iyisi ( genel konuşuyorum ), 1-2 haftalık tatil söz konusu ise otomatik yem cihazlarıyla bu süre zarfında yemleme yapılabilir, 100 ml yem alan bir otomatk yemleme cihaız 1 ay kadar besler 1 kaplumbağayı ki jbl in yem kutusu takılabileni var ( ama sorunlar okudum onda ), akvaryumunuz büyükse tatile çıkmadan su değişimi ve dip temizliği yapılırsa otomatik yemleme cihazıyla 2 hafta sıkıntı çıkmadan hayvanları evde bırakmak daha doğru olabilir diye düşünüyorum, siz yokken haftada 1-2 kez kontrole gelicek bir eş-dost veya komşu bu işi garantiye alır

cem' Alıntı:
Hayvanlar büyüdükçe alt bağadaki desenler kaybolup siyahlaşır bunda sorun yok. Hayvanlar kuru alanda çok kalıyor mu ? Su ve kuru alan ısısı ne kadar ? İştah kaybı halsizlik var mı ?

Kabarcıkları toplamana gerek yok. Su temiz olsun değişimleri emsal sıcaklıktaki su ile yapacaksın. 

Mersine nerden gideceksin ? Yazın en soğuk vakti olan sabaha doğru eğer su 28 derece altına düşerse ısıtıcı mutlaka olmalı. Sakın güneşe çıkarma çok sıcak zamanlar hayvanları öldürür. Esinti varsa hasta olurlar. Isıtma lambasını da yanında götür. 

Bu hayvanlar tatlı su canlısıdır denizde ölürler. Sakın böyle bir şey düşünme. Eğer bakamayacağım dersen emre nin önerisini değerlendirebilirsin.

hayvanlar kuru alanda çok kalmıyor bazen çıkıyorlar su ısısı 30 derece bazen ısıtıcı otomatik olarak kendini kapattığı için su ısısı iyi kuru alanı bilmiyorum iştah kaybı ve halsizlikleri yok kesinlikle yemeğe bayılıyorlar bide sularını sararınca değiştiriyorum yani 3 haftada 1 filtrem iz var bu arada ama uvb lamba ve ısıtma lambası yok  mersine niğde den gidicem niğdeden kız kalesine büyük ihtimal sabah gideriz saat 6 gibi bide bakamıyıcağım deyil de eğer bi kara kaplumbağası kadar olurlarsa diye düşündüm

nick burns' Alıntı:
yolculuk kısmı zaruri değilse hayanları bulaştırmamak en iyisi ( genel konuşuyorum ), 1-2 haftalık tatil söz konusu ise otomatik yem cihazlarıyla bu süre zarfında yemleme yapılabilir, 100 ml yem alan bir otomatk yemleme cihaız 1 ay kadar besler 1 kaplumbağayı ki jbl in yem kutusu takılabileni var ( ama sorunlar okudum onda ), akvaryumunuz büyükse tatile çıkmadan su değişimi ve dip temizliği yapılırsa otomatik yemleme cihazıyla 2 hafta sıkıntı çıkmadan hayvanları evde bırakmak daha doğru olabilir diye düşünüyorum, siz yokken haftada 1-2 kez kontrole gelicek bir eş-dost veya komşu bu işi garantiye alır

1 haftalığına gidicem ottomatik yem cihazını nereden bulabiliriim

Su ısısı çok 28 dereceye indir. Isıtma lambasını mutlaka al. Hayvanı hasta edersin.

Dümdüz bir yere uğramadan giderseniz hayvanı kuru bir kutuya koyup içine kağıt parçaları ya da temiz bir bez koyarsın. Hava deliği olsun kutu gölgede duracak. Gerekirse küçük bir kap alıp durduğunuz yerde içine petşişe sudan koyarsın su içer biraz. 5 dakika yeterli sonra kutuya tekrar koyar devam edersiniz. Bunu ortam çok sıcak olursa yapacaksın.

Nette yem makinesi satılıyor. Buradada arama motorundan otomatik yemleme makinesi diye aratırsan çıkar. Aksesuar ve ekipmanlarda olması lazım.

Geri