Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Eheim 2012 Modifiyesi ?

hendrixster

Altın 5 Üye
Selamalar ,

Üstadlara bir sorum var.) Eheim 2012 içindeki sünger çıkartılıp dış filtre malzemeleri ile bir modifikasyon yapılabilir mi acaba ?

Temizleme verimi düşer. Bu sebeple süngeri çıkarmayın. Ama dibine zeolit ekleyebilirsiniz. Ben 2008 modelinde bunu uyguladım. En azından amonyak konusunda faydası olur.

Cvp: Eheim 2012 Modifiyesi ?

Teşekkür ederim .En azından suyun kalitesi biraz olsun artar.

iç filtreler basit düzenektir ve tek amacı sudaki pisliği çekmektir. bunun içinde sünger en gerekli malzemedir. iç filtre yapısının küçük olması, sürekli temizlenme gerekliliği yarattığı için dış filtre malzemeleri gerekli oluşumu tamamlayamaz. yalnız emrenin dediği gibi amonyak açısından bu malzeme alt kısma sığıyorsa güzel olur.

sünger boyu kısaltılarak yapılabilir, en sona 1 sıra elyaf eklerseniz küçük pislikleri de tutmuş olursunuz, zeolit dışında da filtrenin önüne(içine değil) aktif karbon veya lav taşı koyulabilir, iç filtrem olsaydı şahsen bende sadece sünger ile yetinmezdim.

Geri