Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Eheim 2217 filtre çalıştırma ???

banyoterligi

Bordo Bereli
Eheim filtrem geldi. Fakat kapağını açamıyorum. Kullanma klavuzu da yok. kilitleri kaldırdım fakat kapak kırılcak diye fazla güçte uygulamayamadım nasıl yapmalıyım?

Cvp: Eheim 2217 filtre çalıştırma ???

Birkaç video var tamamını izleyemedim fakat yardımcı olabilir belki Mert ;

http://www.youtube.com/watch?v=MOT2gboWduA

http://www.youtube.com/watch?v=F2r4VPsfuQY

İlki yardımcı olur Mert ikinci saçma sapan birşey :D

İkincisi aynen farklı bişey de hallettim videoda o çıkıntıdan tutup çıkartıyomuş , valla ecem sağol :D

Lafı mı olur :) Karman çorman video ama en azından kapağı çıkarıyor :D Aklında bulunsun bu tarz şeylerde '' Model adı + setup '' yaz youtube'a direk çıkıyor bu tarz videolar :) bende böyle bulmuştum :)

Ya herşeyi anladım da kullanma klavuzu çıkmadı içinden. Bir sürü aparat çıktı musluktu işte vida gibi bişeyler falan videolarda onlar yok.

İlk defa dış filtre kuruyorum nedir acaba onlar :smile:

bu arada youtubea bakmak aklımın ucuna gelmemişti kapak için sağol tekrardan :D

Mert biz Emre'nin (AEK) filtresini beraber kurduk. Oda eheimdi. O vidalar boruların birbirine geçtiği yerler var ya. Oralara takılıyor. Su akıtmasın diye.

Kullanma kılavuzu olmalı ama çokta gerek kalmıyor.
Ecem sağ olsun bayağı yardım etmişti bana :) Bahsettiği gibi hortum ile borunun ek yerini sıkmak ve gevşemeyi önlemek için o vidalı klipsleri kullanıyorsun.

Kurdum filtreyi ve çalıştırdım. Fiskiye ve tıpası açık. Hafif dalgalanma yaratıyor ama bizimkiler hallerinden memnun. Akvaryumda şuan net 100-110 litre su var. Yalnız 1,5 litrelik şişeyi yağmurlama ve tıpası açıkken tıpası 9 sn de dolduruyor. Yani yaklaşık 600-700 litre arası. E yağmurlamadan da 100 litre dersek. Totalde 700-800 arası debisi var. Normal mi? Sünger çıkartıp en alta seramik koydum sadece.

Ayrıyetten bir ara salladım motor sesimi yoksa hava sesimi oldu diye bir an da su daha hızlı fışkırdı 2 sn sonra düzeldi. Sebebi nedir?

Eheim de alsak 1000 litre yazıyorsa 1000 i göremicez mi :smile:

O en iyi en uygun şartlarda olan değer. Araba alıyorsun sana şehir içi şu kadar yakar diyor. Adam kaymak gibi asfaltta en iyi yağla en iyi oksijen şartlarında yapıyor bunu. Filtrenin denisi bence çok iyi çıktı ki fiskiyeden kaçan su senin tahmininden daha fazladır. İçi bomboşken şu an o debiyi yaklaşık olarak yakalar.

O vidalardan bahsetmiyorum ecem dur fotoğraf yükleyeceğim. Bu arada akvaryumun 6-7 katı kadar güçlü filtre olmasına rağmen, dipte kum olmamasına rağmen dipten pislik çekmiyor?

Bahsettiğim aparatlar bunlar;

Yan çevirine kararaızlık olmuştur. Ancak motor yada mil zorlanmıştır.

Tıpayı kapatınca bütün deliklerden su akıyor ve baya tazyikli. Tıpa açıkken hepsinden akmıyor ama 50-100 litre ya vardır ya yoktur. Sanırım ortalama 700-750 litre debisi var.

Peki dipten çekmemesi normal mi pislikleri?

O ufak yeşil boru benim 2215 te işime yaramadı. Fazladan yön değişmek istersen fiskiyeye takrsın. Diğeri hortuma yön vermek için arasına geçirilen aparat.

Normal tabi kaplumbağalar dibi havalandırdıkça çeker.

Tamamdır bütün sorularım bitmiştir hahah emre abi çok sağol ayrıyetten ecem sende :D

Mert senin makinenin 2217 olduguna eminmisin? Yada beninkimi 2217 degil. Kafam karisti. Bu resmini koydugun aparatlar ilk alip sonra degistirdigim 2213 te vardi. 2217 den farkli aparatlar cikti. Su emis borusunun ucundaki kapak ortalama kac cm. Buyukmu kucukmu. Ilginc ya

banyoterligi' Alıntı:
O vidalardan bahsetmiyorum ecem dur fotoğraf yükleyeceğim. Bu arada akvaryumun 6-7 katı kadar güçlü filtre olmasına rağmen, dipte kum olmamasına rağmen dipten pislik çekmiyor?

Bahsettiğim aparatlar bunlar;

Emreyle bu aparatların ne işe yaradığına yarım saat beyin patlatmıştık :D Uzun incelemeler sonucu anladık :D

Dalga geçmicekseniz itiraf edicem. Ben hala anlayamadım? Sormayada utandım :D

Selim abi, bence sende yanlışlık olmasın? Hayır inatla söylüyorum inanmıyosun gibi bende fotoğrafını çektim artık :D

Mert kardesim cozdum olayi bi 2217-01 bide 2217-02 var. Bak benimkide bu. Yanlis anlama soyledigimi ben farkli biseymi aldim diye tereddut ettim.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=240&urn=11299

Abi tamam benimkide dolu ve 02 modeli yani musluklu modeli :)

Geri