Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Eheim aqua compact 60

sedatsahin

Altın 1 Üye
55 litre akvaryumum var ben bunun 50sini kullanıyorum dış filtre alıcaktım bi türlü karar veremedim tetra tec ex400 alıcaktım da bu dış filtrede çok sorun yaşayabileceğimi öğrendim ve eheim aqua compact 60 almayı düşünüyorum sizce nasıl?

Cvp: Eheim aqua compact 60

Ufak akvaryumlar için ideal, ama bence bir dış filtre almışken suyun giriş ve çıkış yerleri ayrı uçlarda olmaması kötü.

Ben olsam bunu almam. Su giriş çıkışı iç filtre gibi aynı yerde. Dış filtrelerin bu anlamdaki özelliği suyu veren tarafı akvaryumun bir ucuna suyu çeken tarafı diğer ucuna koyabilmektir. Böylece sirkülasyon verimi en iyi olur.

Bu filtre tek bir hortum ile nasıl su giriş çıkış yapabiliyor?

Sanırım hortum içinde ayrılmış bölme şeklinde.

Çizimler;

Kesiti;

Resimlerini bulup ekledim. Farklı yoldan gidip geliyor. Yani temiz ve kirli su karışmıyor.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    31.4 KB · Görüntüleme: 96
  • image.jpg
    image.jpg
    64.9 KB · Görüntüleme: 113

gördüğüm kadarıyla filtre yanlama uzun boylu akvaryum için dejavantajlı. altıgen dar yüksek tiplere uygun gibi

Dezavantajlı derken bu filtre ile ilgili video linkleri söylermisiniz

sirkülasyon konusunda şekil olarak iç filtreden farkı yok. giriş ve çıkış boruları karşı uçlarda olursa temizlik açısından daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Geri