Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Eheim filtre kullananlar sızdırma için görüşleriniz

remsemiles

Altın 2 Üye
Arkadaşlar eheim 2217 dış filtre kullanıyorum. Filtrenin motor kısmı ile kovanın birleştigi yerden su sızdırıyor. Vakumdamı bir sorun var. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi? Emre umarım buralardasındır.

Cvp: Eheim filtre kullananlar acil yardim !!!

eheim'ın düzenini bilmiyorum ama kapak contasını kontrol et yerinden çıkmış veya ezilmiş olabilir.

Cvp: Eheim filtre kullananlar acil yardim !!!

Cem tek bir yerden sızdırmıyo. Kontrol etim. Daha çnce böyle bişey yoktu. Dün akşam temizlik yaptım ondan sonra basladı. Hatta gece su sızmış prize kadar evi yakacaktık. Sanırım Emreyi beklemem gerekicek. Olmadı yarın servise göndericem ama şimdi kara kara düşünüyorum serviste kaldıgı sürede ne yapıcamdiye. İki günde su kirlenir. Malum Abuzer 22 cm yi geçti. Cok cabuk kirletiyo.

RE: Eheim filtre kullananlar acil yardim !!!

Selim eheim filtrelerde ben hiç karşılaşmadım. Bahsettiğin yer kafa kısmının oturduğu yer. Acaba kaparken oturmayan bir yermi oldu. İçeride kasacak kadar fazla malzeme varmı? Genede aslında olmamalı. Yada klipslerde esneyen mi oldu acaba. Tekrar kontrol et diyeceğim ama su doldur boşalt yorar. Yani sorun belli sıkı oturmuyor bence. Hatırlamıyorum ama içeride bir contada vardı galiba. Onada bir baksana.

Cvp: Eheim filtre kullananlar sızdırma için görüşleriniz

Emre bu klipslerin yanlarında küçük kare boşluklar var dikkatini çektimi hiç. Onlardan su atıyo.

Sıkı oturmuyo evet ama nedenini bulamadım. Hiç olmamıştı böyle.

Cem in dediği gibi acaba conta yerinden çıkıp kastırıyormu tek taraftan. Oralardan su sızmaması gerekir. Ana kapat tarafından sızar diye düşünmüştüm. Ama eve gidince bende bir kontrol edeyim. Şimdi afaki yazmak olmaz.

Bi bakıp bana ne yapabilecegimi söylersen cok sevinirim Emre. Özellikle o kare seklindeki yuvalar. Yoksa yarın servise göndermem lazım. Akvaryum filtresiz suan. Hızla kirleniyo.

Eve geçince inceleyeceğim Selim. 2215 i kontrol edeceğim. Tamamen aynı filtreler.

Teşekkür ederim.

3 saat kadar sonra geçip yazmış olurum sanırım. Kontrol ederim ihtimalleri.

Selim, şimdi filtreyi inceledim. Kafanın oturduğu bağlantı yerlerinden alttaki mandalların takılı olduğu yer zaten dıştan bağlantılı. Kafaya oturduğu yerdeki girintiler ise kapalı. Bence aradan sızarken oraya gelmiş olabilir. Yada onları oturturken çatlatma durumu mu oldu ki bunuda yapabileceğini hiç sanmam. Filtrenin kafa contasını da tekra kontrol edip su doldurduktan sonra tekrar çalıştırma imkanın var mı? Boruların ikisinide su dolu kovaya sokup banyoda denesene. Ancak filtreyi iyice kurula dışarıdan.

Kovayı yukarıya koymayı unutma.

Hatta filtreyi açıp baktım. Conta sağlam oturuyor. Bence oturtmada bir yer gevşek kaldı.

Bi saat kadar önce tekrar denedim kapak kovaya tam oturmuyor yaklaşık 1 mm lik bir boşluk var contalar sıkmıyor sanırım ama bunu nasıl halledicem. Contada bi eziklikte yok

Yandan kapatan mandallar gevşemiş olabilir mi? Bunların bir anda deforme olacağını sanmam. Malzemelerden dolayı oturtamama mı oldu ? Yada araya sıkışan elyaş filtre torbası gibi bir malzeme olabilir mi? Arada bir cisim olmadığına ve aşırı malzeme olmadığına eminsen sağlamca bastırıp tekrar denemeye çalış olmadı. Yada kafayı oturtup mandalları takınca mı boşluk kalıyor?

Aynen öyle mandalları takınca boşluk kalıyor. Üsten elimle baskı uyguladıgımda o boşluk kapanıyor. Ama tabiki sürekli elimle baskı uygulayamam. Mandallarmı sıkmıyor acaba

Belliki mandallar sıkmıyor Selim. Tamamı kapanınca ve conta varsa aralık kalamaz. Demekki mandallarda bir gevşeklik yada esneme var.

Evette servis karşıda galiba anadolu petin. Serviste oldugu sürede Abuzeri napıcam. Misafir edicek biyer bulmam gerekecek.Suan filtresiz su çok kötü

akvaryum genişse kısmi su değişimleriyle hayvan idare edecektir. metilen mavisi de dış filtre gelene kadar kullanabilirsin en azından hayvanı hasta edecek bakteri oluşumu olmaz. dış filtre gelince komple su değişimi yaparsın iç malzemeyi de yıkayıp gazete üzerinde kurut. yemi dengeli ver dışkı fazlası suyu kirletmesin. uzun zaman alacağını sanmıyorum. belki ellerinde parça varsa o gün dahi alabilmen mümkün.

Sen ülkeye geri mi döndün Selim? Yada henüz gitmedin mi?
Filtresiz sorun olmaz. Her gün suyun 1/3 miktarını dip çekimi ile alıp taze su ile tamamla kafi olur bence.

Bu şekilde kısa bir süre sorun olmaz.

arkadaşlar benim eheim 2213 ün üst borusunun oradaki contadan su kaçırıyor nasıl tamir edeceğim

Geri