Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Eheim tortu filtresi.

Çitlembik0216

As 5 Üye
Merhaba Arkadaşlar,

Bugün bir aparat gördüm.. Filtrenin su giriş kısmına taktığımız aparat yerine bunu takıyoruz, Sizce işe yararmı ? Bana mantıklı geldi dışı plastik korumalı içinde sünger var sanırsam, bizim canavarlarda zarar veremez hem..

Fakat içindeki sünger haftada bir yıkanmalımı ? Eğer öyleyse yıkarken filtre giris yeri boş kalıcak ve yıkama esnasında filtre bütün pislikleri çekebilir diye düşünüyorum ne dersiniz ?

[url=mailto:/a3pR7Q][img]mailto:/a3pR7Q.png[/url]*

Cvp: Eheim tortu filtresi.

ben kullanıyorum, mantık ön filtreleme olunca dış filtrenin içinde ki ön filtre kısmı biraz mantıksız geldi bana açıkcası;ön filtreyi temizlemek için içini açıcaksam ne anlamı kalıyor ki? filtrede ki ön filtreyi iptal edip seramik koydum bunuda emiş borusuna taktım 1 hafta 10 günde bir iç filtre ile birlikte temizliyorum, dikkatli sökmek gerek iç filtre gibi topladıklarını salabilir baktığın yerde fiyatı pahalı 29 liraya aldım ben, okyanuspetshop da da 30 liraydı o ara. hazneleri kısaltılıp uzatılabiliyor da ama tek haznesini göremedim daha anadolupet e sormak gerek  :D

iyi bir kafa motorun varsa onu da takıp iç filtre yapabiliyorsun ihtiyaca göre

Çok iyi oldu bu tamam abi alıyorum o zaman.. Öyle resmini attım okyanuspetshop'ta 32 lira ordan alıcam, görüntüsüde çok hoşuma gitti :)

drpetshop ada bak hala 29 lira olabilir  :D

pilli dip süpürgesi içinde aşağidakinden kap 2 tane c tipi pil zor bulunuyor genelde bunla kalem pilleri c gibi kullanırsın

mailto:/bilgisayar-tablet/pil-donusturucu-converter-muhtesem-urun-c-213363362

Çitlembik0216' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,

Bugün bir aparat gördüm.. Filtrenin su giriş kısmına taktığımız aparat yerine bunu takıyoruz, Sizce işe yararmı ? Bana mantıklı geldi dışı plastik korumalı içinde sünger var sanırsam, bizim canavarlarda zarar veremez hem..

Fakat içindeki sünger haftada bir yıkanmalımı ? Eğer öyleyse yıkarken filtre giris yeri boş kalıcak ve yıkama esnasında filtre bütün pislikleri çekebilir diye düşünüyorum ne dersiniz ?

[url=mailto:/a3pR7Q][img]mailto:/a3pR7Q.png[/url]*

Kubilay, neden böyle bir parça takma gerekliliği hissettin ki?

1. Su alış tarafına taktığın her parça debiyi düşürür,
2. Çok sık temizlemen gerekir,
3. Temizlerken etrafına toplanan yapışan partiküller akvaryuma dökülür.
4. İlla takmak istiyorsan su çıkış kısmına tak derim ben.

Ben elimden gelse su alış kısmına ızgara bile takmayacağım, direkt olarak emsin suyu. Bi kaç defa denedim tost kafasını kolunu soktu borunun içine   :D (küçüktü o zaman gerçi) vazgeçtim.

Haluk abi görüntüsü çok hoşuma gitti birazda ondan :) evet haftada bir temizlemek sinir bozucu biraz.. Ama filtrenin temizleme süresini arttırmıyor mu bu alet ?

Çitlembik0216' Alıntı:
Haluk abi görüntüsü çok hoşuma gitti birazda ondan :) evet haftada bir temizlemek sinir bozucu biraz.. Ama filtrenin temizleme süresini arttırmıyor mu bu alet ?

Şimdi bu gözenek yapısındaki bir filtre ince partiküllerin filtreye girmesini engelleyecek. Filtre bakım süresini uzatır ama akyaryumun daha hızlı kirlenmesini sağlar. Biz kalın veya ince tüm partiküllerin filtreye girip orada biyolojik olarak parçalanmasını istiyoruz. Dolayısıyla temiz akvaryum kirli filtre diyorum ben. Yoksa akvaryumda kaplumbağa olmasın filtre hiç kirlenmez  ^^

Nasıl süper fikir değil mi?   :D :D :D

Bu bizimkilerde kullanışlı değil. Sade dışkı meselesi değil deri parçalarıda filtreye çekiliyor. Bunu kullanırsan hepsi süngerin yüzeyinde kalacak bir kısmı hemen dibine düşecek. Randımanlı çalışmayacak. Filtre uzun gitsin derken haftada bir yada iki defa bunu çıkaracaksın dip sifonu ile tabanı temizleyeceksin. Su haliyle yine kirlenecek. Eziyeti daha fazla olacak.

bir miktar debi kaybettirdiği dogru ama dıs filtreye kat kat elyaf koymak kadar düşür müyor, temizleme süresi bir iç filtre temizlik süresi, temizlemek için çıkarmadan önce etrafına masrapa geçirilip çıkarıldığında az, ki ben ti sert in filtre torbası geçirerek çıkarıyorum bunu yada iç filtreyi; tuttuğu hiç bir pisliği akvaryuma bırakamıyor çözüm aşırı basit yani 
dış filtreye mekanik filtrasyon yaptırmamak substratı korumak adına, az sepet hacmi olan filtrelerde kullanılması avantaj sağlıyor, için de normal eheim filtre süngeri geliyor daha gözenekli bir süngerle değiştirilip büyük katı atıkları burda tuturmak filtreye daha ince olan yükü bırakmak için ideal değil ama faydalı bir aparat fikrimce

aşağıdaki aparatlar gibi olanları akvaryum dışında kullanılabilinir olanlarıda var

[url=mailto:/7gZoRm][img]mailto:/7gZoRm.jpg[/url]*

mailto:/Pkz5Xv.jpg

nick burns' Alıntı:
bir miktar debi kaybettirdiği dogru ama dıs filtreye kat kat elyaf koymak kadar düşür müyor, temizleme süresi bir iç filtre temizlik süresi, temizlemek için çıkarmadan önce etrafına masrapa geçirilip çıkarıldığında az, ki ben ti sert in filtre torbası geçirerek çıkarıyorum bunu yada iç filtreyi; tuttuğu hiç bir pisliği akvaryuma bırakamıyor çözüm aşırı basit yani 
dış filtreye mekanik filtrasyon yaptırmamak substratı korumak adına, az sepet hacmi olan filtrelerde kullanılması avantaj sağlıyor, için de normal eheim filtre süngeri geliyor daha gözenekli bir süngerle değiştirilip büyük katı atıkları burda tuturmak filtreye daha ince olan yükü bırakmak için ideal değil ama faydalı bir aparat fikrimce

aşağıdaki aparatlar gibi olanları akvaryum dışında kullanılabilinir olanlarıda var

[url=mailto:/7gZoRm][img]mailto:/7gZoRm.jpg[/url]*

mailto:/Pkz5Xv.jpg

Akvaryum dışında kullanılabilenleri varsa çok mantıklı, hem yüzme alanını daraltmaz hem de çekişe doğrudan etki etmeyeceği için debiyi çok fazla düşürmez. 

Daha önce de söylemiştim, adi bir dış filtre ana filtreye seri bağlanarak sadece kaba filtrasyon yaptırılabilir. Ana filtre biyolojik ve kimyasal filtrasyon yapar.

ana filtre hakkında dediklerinize katılıyorum
paylaştığım ürünler ülkemizde malesef satılmadıkları için, 2. el ucuz bir dış filtre ile yada arıtma cihazı kabından benzer bişi yapmaya çalışcam. aliekspress de var ama fiyatları 40 dolar olunca ordan getirtmeninde çok mantığı kalmıyor. yabancı forumlarda filtreleri seri bağlama durumuna  eheimin classic serisinde özellikle denk gelinebiliyor yine bir debi kaybı söz konusu olsa da işlev bakımından yararlı bence, kubilay a tavsiye etmemin sebebi ise filtresinin hacmi 2,3 litre bunu kullanırsa filtre içi süngerlerden feragat edip daha fazla substrat ekleyebilcek olması

Geri