Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ekipman Yeterli mi? Uzmanlığınıza İhtiyacım Var

Cvp: Ekipman Yeterli mi? Uzmanlığınıza İhtiyacım Var

Akkor ampul kullanırsanız, ışık gözlerini rahatsız edecektir. Soft ampulu super marketlerde bile bulabilirsiniz.

Maalesef Yeşim Hanım,

3M migrosta yok düşünün. Varsa yoksa tasarruflu olanlar var.

Bu arada ışık direkt bakmayacak kaplumbağalara resimlere bakabilirseniz eğer kapaktaki duy yerine takıcam.

Anlıyorum :( Migros gibi bir yerde bulunmaması çok tuhaf gerçekten. Belki başka bir hipermarkette vardır ya da elektrikçilere bir sorun isterseniz.

Jadeite' Alıntı:
Anlıyorum :( Migros gibi bir yerde bulunmaması çok tuhaf gerçekten. Belki başka bir hipermarkette vardır ya da elektrikçilere bir sorun isterseniz.

Evet kesinlikle öyle yapıcam ama bir AVM'de 10-22 çalışıyorum ve pek çıkamıyorum da takdir edersiniz ki. Bu gece ufaklıkları plastik kap işkencesinden kesin kurtarıcam ama kabuklarını kurutmalarını da çok istiyorum. Hoş alındıklarından beri o rezalet kaptaki yere çıktıklarını hiç görmedim ısı olmadığı için tabi. En kötü tasarruflu olanlardan takarım evde olacaktı sanırım biraz olsun ısı verir onlarda

Tasarruflu olanlar ısıtmaz. O zaman soft ampul alana kadar 1-2 gün akkor ampulle idare edin. 1-2 günden bişey olmaz :)

Teşekkür ederim içimi rahatlattınız ufaklıklar kabuğu kurutamayacaklar diye dert oldu içime inanın. Dediğiniz gibi bir kaç gün akkor ampul takıp ilk fırsatta önü boyalı bulucam.

Bence de öyle yapın ufaklıklar mağdur olmasın :)

Eve geldim ve son ayarlamaları yaptım ;

mailto:/2afykur.jpg

maalesef bu rezillikte pazar gününden beri yaşamaya çalışıyorlar,

su sabah değişmişti şimdiki haline bakın

Ve sonunda yeni akvaryumlarına geçtiler,

mailto:/2zg9a8w.jpg

mailto:/35nc8e0.jpg

mailto:/2hmj14w.jpg

mailto:/nps0i8.jpg

Ve buda kuru alanla birlikte akvaryumun son hali, ışık olmadı maalesef biraz yandı sonra söndü, kapağa floresant tertibatı kurup uv-b uv-a alıcam bir de masa lambasından ısı vericem.

mailto:/35bio34.jpg

Suya koymadan ilk dinlenme alanına koydum, ilk önce sağa sola baktılar sonra da kendilerini suya atıp yüzmeye başladılar. Hareketleri deli gibiydi hızla bir aşağı bir yukarı yüzdüler. Şimdi biraz sakinleşmiş gibiler. Açıkçası elimden gelenin durumumun müsaade ettiğinin en iyisini yapmaya çalıştım. En azından o rezillikten kurtuldukları için çok memnunum umarım kaplumbağalarda yani hamur ve lori (kızım koydu isimlerini hamur burda çok sevdiği bir retriever köpeğin adı lori ise okulunda taptığı ingilizce öğretmeninin) daha mutludurlar umarım.

Siz ne dersiniz becerebildim mi acaba?

Ve tabi yardımlarınız sayesinde bunu belirtmeden geçemem. Teşekkür ederim.

yatmaya giderken bakiyim dedim,

gözler kapalı burunlar dışarıda

Şu güzelliğe bakarmısınız lütfen ^^

mailto:/egpffs.jpg

Herşey mükkemel fakat kuru alanı yükseltin biraz daha derim o kuru alan portatif yükselebilir dipte silis kum öneriyorum

açıkçası kaçarlar diye düşünüyorum o yüzden suyu o kadar tuttum.

Bu arada son resimde kaplumbağanın sırtında beyaz bir nokta var, geldiğinden beri böyle, diğerinde ise küçük siyah bir alan vardı orda da sanki biraz beyazlık var. Hastalıkmıdır sizce? Birde sabah kalktım ki su berrak sorun değil ama kaplumbağaların pislikleri tabana çökmüş. Hemen dip temizlik hortumuyla topladım toplayabildiklerimi ama her sabah dip temizliği mi yapmalıyım sizce. Dış filtre diyeceksiniz biliyorum ama gerçekten bütçem kalmadı artık. Teşekkür ederim.

Ne kadar mutlu görünüyorlar :)
Siz onlar için en iyisini yaptınız.Bu ufacık canlılara değer verip böyle bir yuva hazırlamanız umarım bir çok kişiye örnek olur :)

Dış filtreye gerek yok o boyutta ki akvaryumda.Alabilseydiniz şelale filtre daha rahat olurdu ama elinizdeki filtre bu ufaklıklara yeter :)

Dipte o tortular maalesef hep olacak :) Taban malzemesi kullanırsanız bu görüntü bir nebze azalıyor.Hafta da bir dip çekimi yapmanız yeterli olacaktır.

Kabuklarında ben pek bir şey göremedim.

Resimde görülen kabuğun ortasındaki beyazlık hastalık değil. O beyazlık kapluş büyüdükçe büyüyor sonra rengi kabuk rengine dönüşüyor. Dipte çakıl ya da kum olmadığı için bütün pislikler görünür olmuş :) Normalde iç filtrenin de çekmesi lazım dediğiniz pislikleri :) Her gün dip çekimine gerek yok haftada bir dip çekimi ile akvaryumun 1/5 suyunu değiştirirsiniz.

zencefil' Alıntı:
Ne kadar mutlu görünüyorlar :)
Siz onlar için en iyisini yaptınız.Bu ufacık canlılara değer verip böyle bir yuva hazırlamanız umarım bir çok kişiye örnek olur :)

Dış filtreye gerek yok o boyutta ki akvaryumda.Alabilseydiniz şelale filtre daha rahat olurdu ama elinizdeki filtre bu ufaklıklara yeter :)

Dipte o tortular maalesef hep olacak :) Taban malzemesi kullanırsanız bu görüntü bir nebze azalıyor.Hafta da bir dip çekimi yapmanız yeterli olacaktır.

Kabuklarında ben pek bir şey göremedim.

Öncelikle başta siz ve jadeit ile tubidik nickli kullanıcılara teşekkür etmek istiyorum ilginiz için. Açıkçası kaplumbağalar daha mutlu mu bilemiyorum ama benim vicdanım daha rahat o kesin. İlk başta kızmıştım 15 tl lik hayvanlar için yatığım masrafa ama dün en az 1 saat oturup akvaryumda yüzmelerini seyrettiğimi farkedince helal olsun dedim harcadıklarıma açıkçası hem huzur buldum hemde yüzmelerini ve çeşitli şapşallıklarını izlemek çok zevkliydi.

Şelale tipi bilerek almadım akvaryum kızmın başucunda ve şakır şakır su sesi yüzünden uykusundan olmasını veya gece vakti bize nahoş bir sürpriz çıkarmasını istemedim açıkçası.

Ben pislikler kaplumbağalara zarar verecek mikrop vs. diye korktum açıkçası sabahta hemen alabildiğimi almaya çalıştım akvaryumdan. Olmadı 1 ay sonra gibi full su değiştireceğim zaman zemine kum koyarım.

Bu arada birşey danışmak istiyorum, filtrem tamamen suya batık ki öyle olması gerekiyor ama kimi yerde ısıtıcının ayar kafasının su dışında olması gerektiği yazıyor, benimki RS marka 100 Wattlık ısıtıcı ve tamamen tabanda suya batık, baş ayar kısmını dışarı mı çıkarmalıyım?

tubidik' Alıntı:
Resimde görülen kabuğun ortasındaki beyazlık hastalık değil. O beyazlık kapluş büyüdükçe büyüyor sonra rengi kabuk rengine dönüşüyor. Dipte çakıl ya da kum olmadığı için bütün pislikler görünür olmuş :) Normalde iç filtrenin de çekmesi lazım dediğiniz pislikleri :) Her gün dip çekimine gerek yok haftada bir dip çekimi ile akvaryumun 1/5 suyunu değiştirirsiniz.

Size de çok teşekkür ederim. Açıkçası hastalıktır diye korktum. Pislikle pek filtreden çekilecek gibi değil baya iriler çünkü, birde suya atılan kaplumbağa şeklinde tabletler var suda yavaşça çözünüp pislikleri parçaladığı öne sürülen. Doğruluk payı varmıdır işe yarar mı? Çünkü ben bu bıdıkları çok sevdim kızımda öyle gerçekten sağlıklı olsunlar istiyorum.

Teşekkür ederim.

Edit: Bir soru daha çok sıktım farkındayım ama azot dengesi için su mercimeği önerirmisiniz akvaryum için yoksa hiç bulaşma mı dersiniz.

Söylediğiniz ısıtıcıyı kullananlar daha iyi bilir ama kutusunda yazar diye düşünüyorum. Bazı ısıtıcılar dediğiniz gibi belli bir seviyeye kadar su içine batırılıyor ayar yerleri dışarıda kalıyor. Mutlaka kutuda bunu belirtecek bir işaret ya da yazı vardır. Kaplumbağa tabletleri su düzenleyici diye geçiyor çok faydası olur mu bir fikrim yok açıkçası :( Su mercimeğini akvarumda kullanabilirsiniz ama temizliklerde sıkıntı çıkarabilir. Heryere yapışıyor minik minik insanı bezdiriyor biraz :) Ancak başka bir kapta çoğaltıp az az akvaryuma ekleyebilirsiniz. Şu an için akvaryum temizliği sizi fazla zorlamaz diye düşünüyorum hem kapluşlar küçük hem su fazla yani bugünkü dip çekimi ve zehirlenme korkunuz için söylüyorum ancak yine de olur ya ani akvaryumda aşırı koku ve renk değişikliği görürseniz o zaman tamamen suyu değiştirmeniz gerekir.
Aklınıza takılan herşeyi sorun tabii ki, ben kapluşlarınıza olan ilginiz, sevginiz ve emeğiniz için size teşekkür ederim.

tubidik' Alıntı:
Söylediğiniz ısıtıcıyı kullananlar daha iyi bilir ama kutusunda yazar diye düşünüyorum. Bazı ısıtıcılar dediğiniz gibi belli bir seviyeye kadar su içine batırılıyor ayar yerleri dışarıda kalıyor. Mutlaka kutuda bunu belirtecek bir işaret ya da yazı vardır. Kaplumbağa tabletleri su düzenleyici diye geçiyor çok faydası olur mu bir fikrim yok açıkçası :( Su mercimeğini akvarumda kullanabilirsiniz ama temizliklerde sıkıntı çıkarabilir. Heryere yapışıyor minik minik insanı bezdiriyor biraz :) Ancak başka bir kapta çoğaltıp az az akvaryuma ekleyebilirsiniz. Şu an için akvaryum temizliği sizi fazla zorlamaz diye düşünüyorum hem kapluşlar küçük hem su fazla yani bugünkü dip çekimi ve zehirlenme korkunuz için söylüyorum ancak yine de olur ya ani akvaryumda aşırı koku ve renk değişikliği görürseniz o zaman tamamen suyu değiştirmeniz gerekir.
Aklınıza takılan herşeyi sorun tabii ki, ben kapluşlarınıza olan ilginiz, sevginiz ve emeğiniz için size teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim hem cevabınıza hemde tutumunuza,

Açıkçası bende acayip bir kutu nefreti var birşeyi taktım çalışıyorsa o kutuyu muhakkak atarım :( Halbuki bir bak işte :(

Gerçi Çarşamba akşamından beri çalışıyor suyu ısıtıyor devreden çıkıyor su soğuyunca devreye giriyor sorun yok ama ben yine de emin olup ayar kafasını sudan çıkartiyim.

Bir ufak soru daha :$ Kaplumbağalara saat 16:00 gibi yem verildi ve yarın akşama kadar evde olmayacak kimse bu durumda umarım birşey olmaz onlara :( Şimdi aklımda kaldı vallahi. Kaplumbağalar birşey yemeden ne kadar dayanırlar?
Teşekkür ederim.

Isıtıcının ayar kısmını hafif dışarda bıraksanız da mutlaka camlı olan kısım suyun içinde kalsın :) Kapluşlar yemek yemeden durabilirler bir iki hafta evde kaybolan kapluşlar var hatta hastalanıp aylarca yemek yemeyen kapluşlar da var malesef ama tabii bunların vucut direnci kalmıyor. Yani bir günlük açlık onları çok etkilemez, evden çıkarken sularına bir tane kıvırcık yaprağı koyun çok acıkırlarsa tadına bakarlar :) Tabii evden çoktan çıktıysanız bir dahaki sefere kıvırcık koyarsınız.

tubidik' Alıntı:
Isıtıcının ayar kısmını hafif dışarda bıraksanız da mutlaka camlı olan kısım suyun içinde kalsın :) Kapluşlar yemek yemeden durabilirler bir iki hafta evde kaybolan kapluşlar var hatta hastalanıp aylarca yemek yemeyen kapluşlar da var malesef ama tabii bunların vucut direnci kalmıyor. Yani bir günlük açlık onları çok etkilemez, evden çıkarken sularına bir tane kıvırcık yaprağı koyun çok acıkırlarsa tadına bakarlar :) Tabii evden çoktan çıktıysanız bir dahaki sefere kıvırcık koyarsınız.

Teşekkür ederim, kızım ve eşim eve gittiler kaplumbağalar gayet iyi yemleri verildi, kızım beni aradığında kahkahalar atıyordu çünkü artık ondan saklanmıyorlar ve cama gelip kafalarını uzatıyorlar kızım yem verirken, bir tanesi (hamur) kızımın elinden de yemiş. Kızım mutlu, kaplumbağalar umarım mutlu o zaman bende mutlu oluyorum.

Bir kısa soru daha lütfen kusuruma bakmayın ama o kadar şey varki soracak, yılın bu zamanı bahçe katında oturduğumuzdan kızımın odasında kanatlı karıncalar olur, bizde ilaçlarız yani raid in karınca ilacından sıkarız. Kaplumabağalara zararlımıdır? Nihayetinde onlar da hava soluyor

Geri