Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Jadeite' Alıntı:Anlıyorum Migros gibi bir yerde bulunmaması çok tuhaf gerçekten. Belki başka bir hipermarkette vardır ya da elektrikçilere bir sorun isterseniz.
zencefil' Alıntı:Ne kadar mutlu görünüyorlar
Siz onlar için en iyisini yaptınız.Bu ufacık canlılara değer verip böyle bir yuva hazırlamanız umarım bir çok kişiye örnek olur
Dış filtreye gerek yok o boyutta ki akvaryumda.Alabilseydiniz şelale filtre daha rahat olurdu ama elinizdeki filtre bu ufaklıklara yeter
Dipte o tortular maalesef hep olacak Taban malzemesi kullanırsanız bu görüntü bir nebze azalıyor.Hafta da bir dip çekimi yapmanız yeterli olacaktır.
Kabuklarında ben pek bir şey göremedim.
tubidik' Alıntı:Resimde görülen kabuğun ortasındaki beyazlık hastalık değil. O beyazlık kapluş büyüdükçe büyüyor sonra rengi kabuk rengine dönüşüyor. Dipte çakıl ya da kum olmadığı için bütün pislikler görünür olmuş Normalde iç filtrenin de çekmesi lazım dediğiniz pislikleri Her gün dip çekimine gerek yok haftada bir dip çekimi ile akvaryumun 1/5 suyunu değiştirirsiniz.
tubidik' Alıntı:Söylediğiniz ısıtıcıyı kullananlar daha iyi bilir ama kutusunda yazar diye düşünüyorum. Bazı ısıtıcılar dediğiniz gibi belli bir seviyeye kadar su içine batırılıyor ayar yerleri dışarıda kalıyor. Mutlaka kutuda bunu belirtecek bir işaret ya da yazı vardır. Kaplumbağa tabletleri su düzenleyici diye geçiyor çok faydası olur mu bir fikrim yok açıkçası Su mercimeğini akvarumda kullanabilirsiniz ama temizliklerde sıkıntı çıkarabilir. Heryere yapışıyor minik minik insanı bezdiriyor biraz Ancak başka bir kapta çoğaltıp az az akvaryuma ekleyebilirsiniz. Şu an için akvaryum temizliği sizi fazla zorlamaz diye düşünüyorum hem kapluşlar küçük hem su fazla yani bugünkü dip çekimi ve zehirlenme korkunuz için söylüyorum ancak yine de olur ya ani akvaryumda aşırı koku ve renk değişikliği görürseniz o zaman tamamen suyu değiştirmeniz gerekir.
Aklınıza takılan herşeyi sorun tabii ki, ben kapluşlarınıza olan ilginiz, sevginiz ve emeğiniz için size teşekkür ederim.
tubidik' Alıntı:Isıtıcının ayar kısmını hafif dışarda bıraksanız da mutlaka camlı olan kısım suyun içinde kalsın Kapluşlar yemek yemeden durabilirler bir iki hafta evde kaybolan kapluşlar var hatta hastalanıp aylarca yemek yemeyen kapluşlar da var malesef ama tabii bunların vucut direnci kalmıyor. Yani bir günlük açlık onları çok etkilemez, evden çıkarken sularına bir tane kıvırcık yaprağı koyun çok acıkırlarsa tadına bakarlar Tabii evden çoktan çıktıysanız bir dahaki sefere kıvırcık koyarsınız.