Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ekonomik UVB Lamba

emronyus

Elmas 5 Üye
Ebay.com da bir dükkana rastladım ve anladım ki biz Türkiye'de epey kazık yemişiz :p Şaka bir yana bulduğu m dükkanda epeyce ucuza Exo-Terra ürünü var ve Türkiye'ye de gönderim yapıyor. Bu UVB lamba kargo masrafı ile beraber 37 TL ye denk geliyor.
http://www.ebay.com/itm/Exo-Terra-Reptile-UVB-100-Tropical-Terrarium-Bulb-13-Watt-/171030491766?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27d2363276#shId

Cvp: Ekonomik UVB Lamba

emre bunu paylaştığın güzel oldu ben uvb ampulün tek başına olduğunu bilmiyordum. ve uvb ampul tek olarak yoktur diye yazıyordum. bilgi açısından da faydalı oldu bu. eksikliğimde giderildi. 5.0 olması tam bize lazım olduğunu gösteriyor.

bizim burada satılanlar karma olduğu için fiyatı ona göre biraz tuzlu oluyor. gösterdiğin ampul kırılabilir nitelikli olduğu için yurtdışı alımlar konusunda çekingen davranıyorum. aslında bu ürün mantıklı bunu aldıktan sonra ısıtıcı olarak uva ampulü almak daha iyi olur düşüncesindeyim. bu sayede her iki üründen de sağlıklı biçimde yararlanılabilir.

cem' Alıntı:
emre bunu paylaştığın güzel oldu ben uvb ampulün tek başına olduğunu bilmiyordum. ve uvb ampul tek olarak yoktur diye yazıyordum. bilgi açısından da faydalı oldu bu. eksikliğimde giderildi. 5.0 olması tam bize lazım olduğunu gösteriyor.

bizim burada satılanlar karma olduğu için fiyatı ona göre biraz tuzlu oluyor. gösterdiğin ampul kırılabilir nitelikli olduğu için yurtdışı alımlar konusunda çekingen davranıyorum. aslında bu ürün mantıklı bunu aldıktan sonra ısıtıcı olarak uva ampulü almak daha iyi olur düşüncesindeyim. bu sayede her iki üründen de sağlıklı biçimde yararlanılabilir.

Abi sanırım bir yanlış anlaşılma var, linkteki ürün sadece uvb değil uva da veriyor, bu 2 morötesi ışını verebilen lambalara da karma demiyoruz, karma lambalar hem sıcaklık hemde uvb verebilenler.

misal:
mailto:/en/products/solar_glo.php

Bu arada lambayı inceledim, sanırım exo terra bazı değişiklikler yapmış ürünlerinde, mesela linkteki ürün 30 cm uzaklıktan res lerin uvb ihtiyacını karşılayabiliyor, görünen o ki 5.0, 10.0 tarzı derecelendirmeleri de değiştirmişler, iyi etmişler, kısa zamanda türkiye'ye getirirler umarım.

sefa bizim kullandıklarımıza kompakt yani ikisi bir arada dedikleri için karma diyorum. en altındaki yazıyı şimdi okudum. uva'sıda varmış. yani tek uvb ampul yok gene. en altta yazmışlar 40 cm mesafede de etkili bu güzel 5.0-10.0 var yine yalnız jbldeki gibi yüksek değil mesela jbl'nin 190'ına bu 100 olarak karşılık vermiş. juene söylemek lazım bunu veya otuz.com'a. sürekli kullandığımıza göre 26 wattlığı almaya gerek yok. 13 watta bize uyar.

Abi kompakt denmesinin sebebi floresanlara göre daha küçük boyda oldukları için belli bir alana daha yoğun ışık verebilmeleri kısaca daha az yer kaplayıp aynı işi görmesi, 40 cm mesafe de etkili ama bizim için bu uzaklık fazla, 40 cmden res lerin ihtiyacı olan uvb oranını yakalayamıyor bahsi geçen lamba, yılanlar ve kurbağalar için o mesafe uygun, bize 30 cm olmalı. 5.0 gibi oranlamaları da değiştirmiş herifler, zaten kutunun üstünde de "former" yazıyor. 1 tane edinmek lazım aslında, benimkinin ömrü bitsin de exo terra'ya döneceğim.

Exo terra ürünleri uzun zamandır ülkeye girmiyor. Sanırım ithalatçı firmalar gümrükte problem yaşıyor. Daha önce hep bu bilgiyi verdiler. Yani getirebilirlermi bilemiyorum.
Sefa, daha geçen hafta sitede 5.0 ile anlatıyorlardı. Demekki birimleri güncellediler.

Cvp: RE: Ekonomik UVB Lamba

AEK' Alıntı:
Exo terra ürünleri uzun zamandır ülkeye girmiyor. Sanırım ithalatçı firmalar gümrükte problem yaşıyor. Daha önce hep bu bilgiyi verdiler. Yani getirebilirlermi bilemiyorum.
Sefa, daha geçen hafta sitede 5.0 ile anlatıyorlardı. Demekki birimleri güncellediler.

Abi bi konuşta getirsinler :) Şaka maka Exo terra kaplumbağa besleyenler için hayati bir firma, bu durum sıkıntıya sokuyor bizi.

Bende onu söylemeye çalıştım zaten abi, eskiden 5.0, 10.0 tarzıydı, artık değiştirmişler...

Özellikle bu firmanın ampulleri ve turtle bankları bir çok kişi için vazgelmez ürün. Tekrar konuşacağım, olmadı ithalatçılarına talep yapsınlar. Özellikle şu uvb lambalarda 13 w exo terra her lambaya takılabiliyor. Sadece bizim siteye satsalar zaten yeterde artar.

Exo-Terra nın kendi sitesine bir göz attım. Dediğiniz gibi yeni bir sisteme geçilmiş. Bizim 5.0 lar 100, 8.0 lar ise 150 olmuş.
Buyrun yeni ölçüm sistemi :
mailto:/en/explore/new_uvb_rating_system.php
Bir de Exo-Terra'nın kaplumbağalara özel ampulünü buldum :
mailto:/en/products/turtle_uvb_bulb.php
mailto:/en/products/turtle_uvb_fixture.php
İthalatçıyla konuşurken bu ürünlerden de bahsedersin Emre Abi...

Son olarak bir sorum olacak. Bu tarz ısıtma lambaları gece de çalıştırabilme gibi bir artısı var, kaplumbağalar için uygun olur mu?
mailto:/en/products/ceramic_heater.php

Emre,
Aslında 8.0 yoktu. 2.0 vardı, o kalkmış. Muhtemelen talep ve satışla ilgilidir.10.0 vardı, o 200 olmuş. Bu 150 olan yeni eklenmiş.

Kaplumbağalar için olan yeni uvb ampulü bende gördüm. Ama onun için kesinlikle o bağlantı lambasıda getirilmeli.

Bunlarıda hatırlatırım.

Seramik ısıtıcı aslında sürüngen teraryumlarının komple ısınması için faydalı. Ama gece kuru alanda uyuyanlar içinde kullanılabilir. Ben kuru alanın teraryum gibi komple kapalı olmamasından sadece enerji kaybının çok olacağı kanısındayım. Ama bunu kullanan oldu.

40 liraya geliyor bu ampul, almayı ciddi ciddi düşünüyorum, yazılanları okudum kaplumbağalar için 13w lık olanı her duya uyumlu sanırım buradaki?

http://www.ebay.com/itm/Exo-Terra-Reptile-UVB-100-Tropical-Terrarium-Bulb-13-Watt-/171030491766?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27d2363276#shId

Bu tur urunler bazen gumrukte takilabiliyor ve takilirsa gercekten zor oluyor bence almayin ama tabi siz bilirsiniz bu gumruk isleri hic belli olmuyor

Flora haklı, gümrük memurları kafalarına göre karar verebiliyor, fiyatı fazla olmayan ürünleri engellemezler aslında ama dediğim gibi ne olacağı hiç belli olmaz.

hatırladığım kadarıyla toplam ücret kargo ücreti dahil 75 euroyu geçmeyecek şekilde olursa sorun çıkmıyor.

üstü alımlarda ek ücret bindiği için iş uzuyor.

Evet aslinda oyle ama eger kendisi kafasina gore daha pahali bir sey olduguna karar verirse gumruk memuru takilabiliyor

Geri