Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

El yapımı dış filtre yardım

Gremory

Bronz 2 Üye
Arkadaşlar bu turşu bidonunda dış filtre yaptım işte çok güzel oldu falan su giriş çıkış yerlerini ayarladım akvaryumun tepesinde çalışmıştı bende güzel gözüksün diye akvaryumun altındaki dolaba koydum ordan hortumlarla akvaryuma ve filtreye bağladım daha sonra filtreyi çalıştırdım bekledim su gelmiiyor sonra gelmeye başladı yarısına doldu ama akvaryuma geri su gitmiyor bu seferde hoop bir anda su fazlaştı taşmaya başladı her yer su oldu öldüm temizlerken filtrenin fişini çektim ama hala su geliyordu her yer su oldu sonra bidondaki suyu akvaryuma gelen temiz su hortumu ile çekmeye çalıştım yine olmadı ne yapıcam ya lütfen bi yardım edin şuan temizledim normal iç filtreyi taktım bekliyorum nasıl yapıcam ?

Turşu bidonu : 1.5TL
Silikon: 5TL
Dış filtre hortumu: 10 TL
Elyaf: 7.5TL
Zeolit: 10 TL
Aktif Karbon: 10TL
Kafa motoru : Ben iç filtremin kafa motorunu kullanmayı tercih ettim fiyatı 15TLydi.
Tüm malzemeler bunlar toplam fiyat 45TL

Cvp: El yapımı dış filtre yardım

Buyuk hatta yapmissiniz normal dis filtre akvaryum altinda el yapimi olanlar akvaryumun ustunde durmalidir...

Hadi akvaryumdan motorla filtreye su gidiyor ama o su nasi dönecek hic düşündün mu :) alttan üste nasi gitsin su üstte calistir,.

Yahu aklıma geldi ama forumda biri dış filtre altta çalışır sen üste koymuşsun tarzı el yapımı filtreye yorum yapmış demekki o normal filtreden bahsediyormuş of :D neyse akvaryumun hizasında dursa da gider dimi su bide aklıma bir şey geldi şimdi pis suyu üstten verip temiz suyu alttan alıyorum ben bu alt tarafa başka bir kafa motoru koyup bağlasam filtre altta olsada pompalar suyu ve yukarı verir dimi ?

normal sistemde motor su çıkış tarafındadır. resmini çekebilmen mümkün mü ?

Resim çekebilirim de neyin resmini çekicem anlamadım ne yanlış acaba ?

Birde suyu içime çekerken akvaryumu suyu zeolit ve aktif karbonlu sudan ağzıma geldi bir şey olur mu :D :D:D

ağzını çalkala varsa ağız çalkalama suyu ile çalkala.

filtrenin ve motorun resimleri.

Tamam yaptım çalkaladım ağzımı sorun yok galiba :D buda resimler

Filtre
mailto:/jqowoz.jpg

Kafa motoru
mailto:/2cr11g9.jpg

sen iç filtre motorundan yapmışsın. bidonun içinde hava olmamalı. bidonu temiz su çıkışı akvaryum tepesine gelecek şekilde yükseltmelisin. sehpa kitap gibi birşeyle yükseltebilirsin. kitap kullanma su çıkarsa batar hepsi. bu şekilde kendi ağırlığı ile motoru destekleyip rahatça akvaryuma boşalır. bidonu ters çevirip deliği kapaktan açsaymışsın daha iyi olurmuş. kapaktan su kaçırma yine olursa hırdavatçılarda kapak ayarında contalar satılır. kapağa takıp sıkarsın.

motorun gücü kaç watt ?

sana aslında şöyle birşey lazım. hortumun su çıkış ucuna bu motorun alt kısmını kelepçe ile bağlayıp kullanırsan canavar gibi olur. hava verme deliğine de serum hortumu takıldı mı oksijeni de sağlarsın.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4228&ad=resun-submersible-pump-sp-1200-kafa-motoru

Ha anladım ben bir şekilde yükseltirim aslında dediğiniz gibi yapıcaktım ters olucaktı bidon ama deliği fazla açtığım için bende böyle yaptım 3.6 w filtre ve şuan almam zaten 50-60 tl harcadım malzemeleri alacam derken öğrenciyim zaten ilerki zamanlarda alırım.

motorun gücü çok düşük yüksekte konumlandırman çare olacaktır. 2 haftada bir motorun borusu ve içini yıka kirler birikip tıkarsa bu performansını iyice düşürür.

Tamam dediğiniz gibi yapayım teşekkürler.

ben bi tane dış filtre yapımı gördüm linkini atamıyorum ama bu el yapımı filtreleri öneriyor musunuz

http://m.youtube.com/watch?v=kG8Yj5X3LXU&feature=youtu.be bakın gördüğüm filtre yapımı bu bence çok iyi ama bilmeden yapmak istemedim daha doğrusu gördüklerimin en iyisi :)

Ya aslında maliyeti daha ucuz yapması basit ama kurması gerçekten çok zor bana göre kaç gündür uğraşıyorum galiba salağım :D yapamıyorum ama olacak bence bütceniz varsa hazır filtre alın ama bütceniz yoksa benim gibi öğrenciyseniz el yapımı en iyisi bence.

estağfurullah. sadece motor gücü yetersiz. bizim burada bir arkadaş yapmıştı. ondan bakabilirsiniz.
mailto:/forum/Konu-ucuz-maliyetli-dis-filtre-yapimi.html
mailto:/forum/Konu-el-yapimi-dis-filtre.html?highlight=el+yap%C4%B1m%C4%B1+d%C4%B1%C5%9F+filtre
mailto:/forum/Konu-el-yapimi-dis-filtremi-uretip-satmayi-dusunuyorum.html?highlight=el+yap%C4%B1m%C4%B1+d%C4%B1%C5%9F+filtre

Evet aslında salaklık yapmışım sadece şişeyi ters çevirip o pis suyun girdiği yeri temiz su çıkışı yaptım ve alttan pis suyu gönderdim denedim gayet çalıştı akvaryumla aynı hizada duruyor oldu mis gibi tıkır tıkır çalışıyor

Gremory' Alıntı:
Ya aslında maliyeti daha ucuz yapması basit ama kurması gerçekten çok zor bana göre kaç gündür uğraşıyorum galiba salağım :D yapamıyorum ama olacak bence bütceniz varsa hazır filtre alın ama bütceniz yoksa benim gibi öğrenciyseniz el yapımı en iyisi bence.

Dış filtreden pek anlamıyorum hemde şu an önceliğim büyük akvaryum yaptırmak dış filtre almak istiyordum ama daha işe giremediğim için maalesef alamadım her neyse bunun uzun süre idare edeceğini düşünüyorum tabi ki işe girince dış filtrenin kralını alıcam inşallah :D Ayrıca öğrenci değilim ama işşizim yani pekte farkı yok :D

ben bir hesap çıkarmıştım 120 lira civarı mal oluyordu filtre herşeyiyle bugün temizlik yaparken ürünleri yazdığım kağıdı attım ama isteyen olursa çıkartırım tekrar

Gülerken sandalyeden düşüyordum ya gece gece :D :D :D her yer su oldu kısmında koptum zaten :D :D

Geri