Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Elektrik çarpması gibi?

banyoterligi

Bordo Bereli
Daha önce izmire geldıgımde de dikkatimi cekmisti 1 ay once kadar. Simdi de oluyor. Kaplumbagam kuru alandayken kafası elektrık carpmıs gibi hareket etmeye başlıyor. Neden olabilir?

Cvp: Elektrik çarpması gibi?

Mert, daha önce güneşlendirmelerde bunun olduğunu ve ısı ile sinir hareketlerinin sonucu istemsiz meydana geldiğini duymuştum. Zararsız diye biliyorum ama kuru alanda olduğu için gene de bir danışmakta fayda var.

Kuru alanda güneşlenirken oluyor Emre abi bende de. Yani devamlı oluyor kafası paso bi sağa bi sola gidiyor. Ben büyüme odaklı oldugunu düşündüm bi an ama bilemedim.

Birde babamında dikkatını cekmiş. 2-3 gundur pek kuru alana cıkmıyor bizim sıpalar? Su sıcaklığı biraz yukselmiş onla alakalı olabilirmi kuru alana cıkmamaları? Yani özelllikle res cıkmıyor, cızgılı de yuzuyor ama esKiye nazaran o da az cıkıyor

Su ısısı etkilemiş olabilir. Kaç derece?

Şuan 28-29 derece. Ama su 27 dereceyken de aynıydı

Mevsimsel hal ve hareketleri mi değişti acaba. Bendeki çizgili geldiğinde kuru alanda güneşlenip gece suda uyurken şimdi yaklaşık 6-7 aydır gündüz daha az güneşlenip gece kuru alanda uyuyor. Bir sorun olduğunu hiç düşünmüyorum. Ama diğer davranışlarıda kontrol et Mert.

Elektrik çarpma söz konusuysa hemen olur olmaz toprağa koymalısın.

Sen hiç öğrenmedinmi okuldayken evinde birine elektrik çarpınça ne yapılcanı.

Aslinda evt toprak iyi olurdu. Ama bence bu sey elektrik carpmsi durumu degil.

Arkadaşlar durum kuru alanda meydana gelmekte. Elektrik çarpması değil çarpmış gibi diyor. Yani kaplumbağanın başının hareketini benzetme ile izah ediyor Mert.

mailto:/forum/Konu-kaplumbagalarimin-tavri.html

Daha önce bu konuya kısaca değinmişiz. Birde doğrumu hatırlıyorum ama Cem bir yerde bu konuyla alakalı bir yorum yapmıştı. Oda konuyu görünce yazar. Ama genel olarak sorun olacak bir tavır değil. Seninki yakında horon da teper :)

Benimkilerden de en kucuk olan fiona bu hareketi yapiyor ben de konu acmistim usttekine benzer seyler yazilmisti

Horon teper :D Zekiler anladı bile :t65y: Elektrik çarpınca horon teper.

emre aslında cevabı ilk yorumunda vermişsin. bunu kafadan damla akarken yapıyorlar. ben göz damlası kullandığımda yaparlardı. bir de ısıya bağlı deri kuruyup gerilirse. kaşıntı basıyor hayvanı diğeride bu. yani sinirsel uyarı ile hareket.

Bzimkileride cagirirsiniz. Beraber horon cekerler :) :D

Ecem Senin kaplumbağalar eceline mi susadı horon çekmek istiyor :haha:

Benimkiler zaten :D ne var hergun hergun akvaryumdalar biraz hareket olur :)

Geri