Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

elektrik kesintisi sorunu

tevet0777

Bronz 1 Üye
Arkadaşlar yarın 09/11/2016 tarihinde antalyada sabah 09:00 ile 17:00 arası elektrik kesintisi olacak şuan su sıcaklığı 28 derece sunsun 302 dış filte var,ısıtıcı 100 watt, Kuru alan 52 watt. Şimdi bende 800AV UPS var yeni akülü. Bunu idare edeceği hesabıma göre 30dk falan. Ben diyorum ki kuru alan ışığını ve ısıtıcıyı kapatayım. Dış filtre kapanmasın hiç. 18 watt akşama kadar idare eder. su sıcaklıĞI kademeli düşse. Yani bir akıl lütfen

Bu arada akvaryum 60 cm 3/2,5 dolu

Dış filtre elektrik gidince suyu zehirler diye telaş ediyorum onun için dış filtrenin açık kalmasından yana kullanıyorum tercihimi

RE: Arkadaşlar ACİLLLLLL YARDIMMMMMMM

Su ısısı kademeli ve yavaş düşeceği için hayvan kendini adapte edecektir. Bu açıdan ısıtıcıyı kapatabilirsin. Bulunduğu odanın kapısını şimdiden kapalı tut. Buharlaşma odanın havasını yumuşak tutar. Elektrik gelene kadar kapısı kapalı dursun. Bu suyun soğumasını geciktirir. Güneş pencereden vuruyorsa perdeleri de açık bırakın odayı ısıtır.

Lambayıda kapayabilirsin ama hayvan kuru alana çıkmamalı. Çıkma ihtimaline karşı kuru alanı kaldır.

Dış filtre o kadar uzun süre çalışmaz. Sonuç olarak açıp bir su ile durulaman gerekecek. Dış filtreyi de iptal et. Elyaf kullanıyorsan onları atıp yenisini koy.

Bence ups'i söküp buzdolabına tak ama hemen değil. İç soğukluğu azalacağı noktada devreye sok. Süre uzun gıdalar bozulmasın.

Sigortada kaçak akım rölesi var mı bilmem ama tüm cihazları fişten çek.

Cvp: elektrik kesintisi sorunu

Çok teşekkür ederim. İçimi rahatlattınız

Kuru alanı kaldır dedim ama hayvanın su içinde dururkende tutunacağı birşey olsun. Kuru alanı çıkmayacağı biçimde izole de edebilirsin.

Geri