Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Elektrik Kesintisi

Çitlembik0216

As 5 Üye
Merhaba Arkadaşlar,

Şu elektrik kesintisi konusuna değinmek istedim bende kaplumbağaların bulundğu yer yazlık bir yer olduğu için arada bir elektrik kesintisi yasaniyor biraz once yasadim hic ellemedim filtreyi isiticiyi falan elektrik geldi calismaya devam ettiler.

Ev cift kat mustakil bahceli elektrik tesisati ozel yaptirilmis yani bir muteahhit vs. Yapimi degil.

Sormak istedigim soru su elektrik kesintilerinde telaşa gerek var mı ? Yani elektrik kesilince kabloları fişten çekmeme gerek var mı ?

Birde bazen sık kesintiler yaşanıyor sıklıktan kasıt 1 saatte 2-3 kere kesilip geldigi oluyor tabi bunlar 2-3 gunde bir olan seyler degil ayda bir falan olabiliyor ama boyle seyler.

Sık kesintilerde veya normal kesintilerde ne yapmam lazım ?

Cvp: Elektrik Kesintisi

Voltaj korumali priz alabirsiniz yagmurlu simsekli gunlerdede is gorur.Onun disinda elektrik uzun sureli kesiliyorsa bir aku ve inverterla elektrik yokken ekipmanlarinizi calistirabilirsiniz.

Teşekkür ederim, Aletlerde bozulma olmasın gerisini hallederim voltaj korumalı prizi arastiracagim.

1 saat içinde 3 kere git gel yapti nolucak bakalim dokunmadim suana kadar ama.

Evde kaçak akım rölesi var mı ? Varsa bu elektrikli aletlerin zarar görmesini önler.

Tunçmatik in sigortalı çoklu prizi var. Röle yoksa bundan al. Bunun kusuru akım dalgalanmasında sigortası atarsa devreyi keser sen o sigorta tuşuna basana kadar akvaryumdaki hiçbir alet çalışmaz.

Son olarak en sağlıklısı güç kaynağı (UPS) bunun 600-650 VA , 800 VA ve 1 KVA olanlarından birini seçeceksin. Bunu seçerken iki akvaryum yapacaksın bu ikisinin elektrik aksamlarını kaldıracak seviyedekini alman. Bu akım dalgalanmalarını önleyip koruyacağı gibi içindeki şarjlı akü ile belli bir süre daha çalışmaya devam eder. Akü mesela o an çalışan ekipmana bağlı olarak 10-15 dakika daha çalışır.

Tamamdır cem abi bir dahaki ay'a saglamindan bir tane alicam sana gostericem alirken yine

Kullanacağın her elektrikli aletin watt cinsinden hesabını yap. Ona göre uygununa bakarsın.

prize takılabilen akım düzenleyiceler var sadece bir prize takıyorsun evde ki tüm akımı düzenliyor zamnında millete tasaruf aracı diye satmaya çalışıyorlardı

dahada güzeli güneş yada rüzgar enerjisine yönel fatura derdine son ver  :D

Cvp: RE: Elektrik Kesintisi

cem' Alıntı:
Kullanacağın her elektrikli aletin watt cinsinden hesabını yap. Ona göre uygununa bakarsın.

Tamamdır abi

nick burns' Alıntı:
prize takılabilen akım düzenleyiceler var sadece bir prize takıyorsun evde ki tüm akımı düzenliyor zamnında millete tasaruf aracı diye satmaya çalışıyorlardı

dahada güzeli güneş yada rüzgar enerjisine yönel fatura derdine son ver  :D

:D 10 tane ruzgar gulu yapsam fidan boyunda olay tamamdır :D

artık rüzgar gülü out vortex in  :D

http://enerjienstitusu.com/2015/05/18/sallanarak-elektrik-ureten-ruzgar-turbini-gelistirildi/

çatıya da güneş panelerini attın mıydı dağıtım bedeliymiş fln vız gelir  ;)

:D ispanyol bulmuş bizde kullanalım bari n11'e düşermi acaba ?:D

Hazir yazda geliyor iyi olur cidden bi dusunucem yapabilirmiyim acaba  :neydi: :D

Ankarada güneş panelini yapan bir firma vardı. Adam battı sonra. Alan olmadı.

Cvp: RE: Elektrik Kesintisi

cem' Alıntı:
Ankarada güneş panelini yapan bir firma vardı. Adam battı sonra. Alan olmadı.

:D :D Türkiye'de onunla uğraşıcak insan sayısı bir elin parmağını geçmez herhalde abi :)

tam bilmiyorum olayı da dolar vurmuş olabilir, bazılarıda bu iç güneş hücresi kısmı çinden getirtip burda imalat yapıyor haliyle çok tutmuyor onlarda

https://www.youtube.com/watch?v=mBmrLsdnbv8 gibi

Burda böyle işe girip tutucağını düşünmek fazla hayali geliyor bana.. Aslında güzel şey ama uğraş verici diyebiliriz.

Geri