mrsjordison
Bronz 5 Üye

Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!nick burns' Alıntı:cem bey ankaralı o konuda yardımcı olacaktır, akvaryumcular petshoplar genelde ellerinde olanı yüksek fiyattan konuya hakim olmayan müşterilerine satmaya çalışıyorlar ( işini layığıyla yapanlarda var tabi ) 250 ml lik yemi 25 liraya satıyorlar aynı yemi internet üzerinden 15 liraya almak mümkün, bazı satıcıların belli bir limit üstüne ücretsiz kargo yapması daha da avantajlı kılıyor interneti, mümkünse alışverişinizi internet üzerinden yapın hem daha uygun fiyata malzemeleri alabilirsiniz hem de alışveriş yapılan satıcılar hakkında fikir edinebilirsiniz
akvaryumunuzun ebatları nedir? bir de kuru alanınızda da kum var sanırım hayvanın üstüne yapışıp rahatsız edebilir
Cem bey size zaten ne kadar teşekkür etsem azdır, şöyle diyim onur çarşısini biliyorsunuzdur ordaki petshop tanıdık ve indirim yapıyor diye alıyordum ama dediğiniz yerlerede bakacağım bugün veteriner bi tanidigim el attı bu işe batikon sürdük krem sürdüler ben istemedim sürmeyin dedim ama dışarı çıktığımda sürmüşler duruladik felan dediler ama iştecem' Alıntı:Acı eşikleri bizden yüksek o konuda rahat ol. Yalnız bu bir hafta içinde o şişlik inmeli. İnmez ise bir hafta sonra haber ver. Yani şişlik aynı veya daha da büyürse.
Batikonu bir hafta boyunca her gün 1 kez uygula. Dış filtre kullanmıyorsan metilen mavisi de suyuna damlat. Suyunu temiz tutmalısın. Metileni akvaryum 100 litreden az diye düşünüyorum 50 litreye kadar su varsa ilk gün iki damla sonraki bir hafta boyunca her gün bir damla damlat. 50-100 arası su varsa ilk gün 3 damla, 6 gün sabah ve akşam birer damla damlat.
Metilende deep fix dezopur, bulamazsan contra-ichthyo yada bio-ichthyo alırsın.
Silis kumda vitasand marka 0.7 mm'lik alacaksın. Piyasada mermer tozunu beyaz silis diye okutuyorlar. Sarımsı olanı alacaksın.
Ankaradakiler kurttur. Fahiş fiyata gereksiz ve yetersiz ürün ve ekipmanı kakalarlar hele ki acemi olduğunu farkederlerse.
Netten yarı fiyata alırsın. Teleskop akvaryum, juenpetmarket, mamacı.net, pasifikpet, atakanpetshop güvenilir sitelerdir. Buralardan alabilirsin. Yalnız alım limitleri ücretsiz kargo oranları farklıdır. Bu limiti geçtiğinde ne kadar ağır olursa olsun ek ücret ödemezsin. Mesela ben juende 150 tl olan limiti aştığım için 42 kg silisi ek ücret vermeden aldım. Kargo elemanına yazık oldu o ayrı. Yükü sırtlandı getirdi.
İhtiyacın olabilecek şeylere bakıp limiti doldur. Bize lazım olanlar sürüngen ve balık bölümlerinde yer alır.
Kabuğa gelirsek eski plaka açılımları mevcut. Mango yada mopani kökü alacaksın. Bunu bakarak alman iyi olur. Hayvan altına girdiğinde ezilmeyecek kadar ağır ama üstünden atacağı kadar da hafif olmasın. Orta kısmı hafif V gibi olsun. Aldığında sterilizasyonu anlatırım.
Bunun için kızılayda selanik caddesinde selanik petshop (başka birşey alma iyi kazıktır) bir de beğendik'e bak. Yada ulusta kuşçular çarşısına, hal'in karşısındadır.
Bir de eczaneden devit damla al. Haftada bir kabuğuna peçete ile kuruttuktan sonra yedirip kuru yerde 15 dakika bekleteceksin. Kalanı yine peçete ile silip suya koyarsın. Dışarıda üşümemesi için o kabın üstüne aynı kuru alandaki gibi ısıtma lambasını koyarsın. Aslında bu bir hafta baticonu da o kadar süre kullanacaksın. O vakit deviti de sür. İkisi bir arada çıksın.
Devit eski plakaları yumuşatır, ısıtma lambası gerdirip açar, kök ile kaşınarak atar.
cem' Alıntı:Bir de avizeciler çarşısına sor. O da anafartalar caddesinin karşısında. Heykelden yukarı çıkınca sol kanatta. Sorarsın belki vardır.