Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Elimi ısırdı

Dede lutfu

Bronz 4 Üye
Bugün rıfkıyla suyun içinde oynarken heralde elimi yemek sanıp ısırdı ama bırakmadı salladım elimi falan baya tuttu sonra bıraktı birşey olmadı ama neden bu kadar saldırgan sizce .

Cvp: Elimi ısırdı

Dede lutfu' Alıntı:
Bugün rıfkıyla suyun içinde oynarken heralde elimi yemek sanıp ısırdı ama bırakmadı salladım elimi falan baya tuttu sonra bıraktı birşey olmadı ama neden bu kadar saldırgan sizce .

Canlı doğası gereği savunma içgüdüsü duyuyor.İstisnai durumlar söz konusu olsa da sürüngenler oyun oynanabilecek evcil hayvanlardan değillerdir.Böylesi hareketler canlıyı strese sokabileceği gibi ilerleyen dönemlerde sahip/sahibe için de yaralanmalara sebebiyet verebilir.Hijyen kurallarının ihmali söz konusu olduğu durumlar da antijen geçişine olanak sağlar.

Peki ben su değişimi ve ölçüm zamanlarında nasıl tutacağım. Isırıyo baya baya tuttumu bırakmıyo zor ayırdım keratayı :)

Bu kaplumbağalar özellikle elden beslemede parmağa odaklanırlar. Yem yerken gözleri hiçbir şey görmez. Bu öyle hal alırki yanında başka hayvanlar varsa onları dahi yaralayabilirler. Bu yüzden yetişkin hayvan yanında yavru kaplumbağa olmamalı. Onlar için ciddi yaralanmalar söz konusudur bu ölümcül dereceye gelen yaralanmalar olabilir.

Hayvan büyüdükçe özgüveni yerine gelir. Normal zamanda ele almaya karşı ısırarak tepki gösterirler. Yetişkin olanları elden beslemiyoruz. Çeneleri kuvvetlendiği için kanamalı yaralar açabiliyorlar.

Bu yaralanmalara karşı evde mutlaka baticon bulundurulmalıdır.

Yem amaçlı ısırmış. Isırdı mı kolay bırakmazlar. Çenelerini kitliyorlar. Yetişkinler bunu yaptığında emme basma tulumba gibi birde koparmak için aşağı yukarı ittiriyorlar.

Ben bir dönem bu ısırmalara karşı yem verdiğim iki parmağın ucundaki nasırları kesmiyordum. Isırdıklarında acıma ya da yaralanma olmuyordu. Yalnız hayvan çok olduğu için birini beslerken diğerleri diğer parmaklarımı ısırıyorlardı.

Cvp: Elimi ısırdı

besleme için ben 15 cm ucu kıvrık sivri olmayan cımbız kullanıyorum, ona atarlanıyor benim hillme

Geri