Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Elimi ısırdı

tosbik57

Bordo Bereli
Arkadaslar bu gün Cemsiti elden beslerken parmağımı ısırdı kanaamadı fakat slmonelle bakterisi falan bulasmısmıdır :ff: ısırık acıtmadı ama ben kolonyayla temizledim sizce hastalık bulaştırmışmıdır :ff: bulaştıysa belirtileri nedir?? Açıklarsanız sevinirim :)

Isurmadan bulasmaz hele acik yara olmadiysa hicbir sey olmaz merak etme beni shrek hep isiriyor yem verirken ama artik buyudugu icin baya acitiyor ben de artik elden vermeyi kestim

Cvp: Elimi ısırdı

kanamadığı sürece sorun olmaz. kan oturması ve biraz acı. ama kanama olduğunu varsayarsak o bölgeye bastırıp biraz daha kan çıkarttıktan sonra baticon veya tentürdiyot sürülmeli içeriğindeki iyot herşeyi öldürür.

salmonella çok ciddi bir bakteri şakaya gelmez ellerini mutlaka yıkamalısın.bulaşmak için kan yolu dısında da yollar var

benim bir deyişim var akvaryuma değmeden elinizi yıkayın hayvanlar için; sonrasında elinizi yıkayın kendiniz için. bugün kuru alan rampası için metre ile ölçüm yaparken suya soktum sonra gayri ihtiyari not etmek için ağzımla tuttum. farkedince hemen gidip çalkaladıktan sonra ağız gargarasıyla çalkalayıp tükürdüm. bu açıdan da gargara alıp evde bulundurmanız iyi olur. hzni bu sebeple olmaz da başka bir şekilde olur. bir kezde elime aldığımda yüzüme su fışkırtmıştı. gözlük kullandığım için gözü kurtardık.

Cem senin o sözünü gerçekten herkes hafızaya kazımalı. Hayvanlar ve biz farklı hastalıklara bağışıklığa sahibiz. Tabiki her iki taraf içinde sağlık önemli.

Bunun dışında kan yollu yada ağızdan geçme olasılıkları söz konusu değilse sorun etme Fatih. Tabi dikkatli olunmalı. Cem in başına gelenin benzerleri hep oluyor. Benim kaç kez saçıma alnıma su geldi. Yada elbiselere. Önlemi alıp temizlendinmi sorun yok.

Dikkat ediyorum tabi ciddi bir bakteriymis slmonella hala elden besliyorum ama yavrularya kanatmıyolr o yüzden artık kokmuyorum :D yorum yapan herkese tesekkürler :) gecen yem verirken cırpindi su sıcradı yüzüme bende hemen sabunla yıkadım elimi yüzümü sonra yüzüme kolonya sürdüm umarım slmonella bulasmamıştır:D

Dediğim gibi kan yada ağızdan olmadıkça temizlik önlem anlamında kafi olur.

Saol Emre abi sayenizde bisey daha ögrendim :D yemi merkeze giden bi yakinıma liste yapıp verdim reptomin bulmabilmis tek :'(

Simdi bir tek reptomini bulduk öbürlerini netten alcaz artık :ashamed0006:

Zaten gammarus ve mineral yemler kaldı geriye.

Reptomini bulabilmis tek listemi verdim kisi kütahya yi avucunun ici gibi biliyor bütün petshop lara bakmis netten alcaz artik :'(

adamlarda haklı bir yerde arz talep meselesi. kaplumbağa yeterince yoksa yemleri alıp zarar etmek istemezler.

Geri