Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Elimi ısırıyor

Google

Bronz 5 Üye
1 haftadan fazladır yemi elimde vermeye başladım, ancak su değişimi vs gibi durumlarda Yandex'i elime aldığım zaman direk ısırıyor. Avcumun içine koymadan kabuğundan tuttuğum zamanda parmaklarıma uzanmaya çalışıyor. Elden yem vermeyi kesmeli miyim?

Bu savunma amaçlı bir davranış. Elden yem yemesede uzanınca yada ele alınca ısırmaya çalışacaktır. Kendine güveni gelince kabuğa çekilip saklanmak yerine saldırma yöntemini uygularlar. Hayvandan hayvana da değişen bir durum.

Cvp: Elimi ısırıyor

Ben elle veriyorum yemi genelde. Artık parmak uçlarımdan yem geleceğini akıllarına yazmışlar. Elimde yem olmasa da elimi suya soktuuğmda direk parmak uçlarıam yönelip ısırmaya başlıyorlar. Diğer bölgelere müdahale etmiyorlar :) Michelangelo çok acıtmıyorda donatello bigün sağlam ısırdı :t65y:

bende elımle verıyorum. bazen yemı gormeyınce Denız elımı ısırıyor. sagolsun Lıly goruyor ama o da acıtmıyor. Denız cok fena ısırıyor.

Benim de elimi bol bol ısırıyor yavrucaklar, normal bir davranış bence de :)

Elimle yem vermeye başladığımdan beri ısırmaya başladı. Herkeste oluyorsa normal bir davranış olsa gerek. Teşekkürler. :)

onda sorun yok. tam tersine kabuğuna çekilendense ısıran tip daha iyi stres olayı olmaz veya az olur. ısırmanın verdiği acı büyüdükçe fazla olur. bugün benimkilerden biri yem verirken ısırdı. elimi havaya kaldırdığımda beraber sudan çıktı. parmağımda izi ve morluk hala duruyor. Allahtan dişleri yok.

cem' Alıntı:
onda sorun yok. tam tersine kabuğuna çekilendense ısıran tip daha iyi stres olayı olmaz veya az olur. ısırmanın verdiği acı büyüdükçe fazla olur. bugün benimkilerden biri yem verirken ısırdı. elimi havaya kaldırdığımda beraber sudan çıktı. parmağımda izi ve morluk hala duruyor. Allahtan dişleri yok.

Evet donatello da bir kere elimle birlikte sudan çıkmıştı kerpeten gibi ağız var mübarek. Büyüyünce evdeki vidaları ona sıktıracağım :t65y:

Cem abi bizim donatello şu sıralar kumda fazla takılıyor. Kumda takılmalarının hastalıkla bir alakası olabilir mi? Deri soydurma haricinde.

hastalıkla alakalı değil hayvan doymadı mı ki doyma noktaları yok dipte yiyecek arama derdinde karıştırıp durur. bu yem kalıntısı veya dışkı olabilir buldular mı defineyi mideye indirirler.

Programa geçtiğimden beri böyle.

Günde 2 öğün veriyorum toplam yemleri kafa büyüklüğü kadar.

Daha fazla versem mi?

ben bazen +1 veya +2 veriyorum.

Ufak fazlalıklar yada azalmalar olabilir yemlemede, olumsuz etkilenmez.

Hayvanların davranışları değişebiliyor. Büyük akvaryumda sehpada uyuyan kaplumbağalardan cumberland olan geçenlerdeki cinsel organ çıkaran diğer kaplumbağadan ürktüğü için bu sıralar dipte kum üzerinde uyuyor. Diğer akvaryumda da bu sıralar kuma gömülüp uyuyan var. Onunda sebebi bu sıralar gece arka arkaya tv seyretmem sanırım. Odada ışık açmıyorum ama televizyonun ışığı uyku kalitesini etlilemiş olabilir.

Isırma konusunda 8 cm sonrası özellikle dikkat edin derim. Gagalarının ön tarafındaki sivri kısım gerçekten zorluyor. Zaten 15-20 cm sonrası deride açılma yapacak kadar kuvvetlenecekler.

Bende nerdeyse her yemlemede 1-2 fazla veriyorum yem bitince
Tekrar cama yapisiyorlar sanki beni anliyorlarmis gibi konusuyorum onlarla sonra bakti birsey gelmiyor usulca uzaklasiyor :D cok sirinler

Bunu her sefer yapma Meryem. Haftada bir kaç defa aşman sorun olmaz ama kafa hacmini her sefer aşarsan hayvan için fazla olur. Biliyorum hareketleri seni kandırıyor :) , için elvermiyor biraz daha veriyorsun ama bence her sefer yapma.

Peki emre haftada bire düsüreyim ozaman gercekten dayanamiyprum kandiriyorlar beni:D

Geri