Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ellerini birleştirmeye çalışıyor

flake

Bronz 5 Üye
Arkadaşlar kusura bakmayın başlık tam açıklayıcı olmadı ama, kapluşun tam olarak yapmaya çalıştığı böyle bir şey. :smile: Bu hareketin kur yapma hareketi olduğunu duymuştum ama videodaki gibi cisimlerin çoğunda (hatta kalemin arka tarafına bile) bu hareketi yapıyor.
Bunun tam olarak bir açıklaması var mıdır merak ediyorum. :smile:

Video:
https://www.dropbox.com/s/zzvw9fhko2tpona/VID_20130826_163129.mp4

Acikcasi bu hateketin anlamini tam olarak bilmiyorum ama acaba deri dökerken kafasinin üst veya diger kisimlarinda deri parcasi falan kaldiysa bu onu rahatsiz eiyor olabilir

Cvp: RE: Ellerini birleştirmeye çalışıyor

bumble bee' Alıntı:
Acikcasi bu hateketin anlamini tam olarak bilmiyorum ama acaba deri dökerken kafasinin üst veya diger kisimlarinda deri parcasi falan kaldiysa bu onu rahatsiz eiyor olabilir

Bu hareketi normalde durup dururken hiç yaptığını görmedim. Ne zaman önüne bunun gibi kalem kabı, gözlük kabı koysam bu hareketi yapmaya başlıyor. :smile:

Cvp: Ellerini birleştirmeye çalışıyor

Hayvan camda kendini görüp bu hareketi yapıyor bence. Bunu yapan hayvanlar oluyor. Bu kur için olduğu gibi baskınlık ve hiyerarşik düzende de iletişim aracı olarak kullanılıyor.

Bence de kendini gördüğü için yapıyordur. Akvaryum camına bir şey koyduğunuzda yaklaştırdığınızda cam bir nevi ayna gibi oluyordur onun için :) ben de önceden akvaryumunun önüne ayna koymuştum buna benzer hareketler yapmıştı kendini görünce :)

Eeeh ne desek bir bahane buluyor diyeceksiniz biliyorum ama, bu hareketleri aynanın karşısında yapmıyor nedense. Arkasında siyah nokta olan bir kalemi gösterince yeniden bu el birleştirme hareketini yapıyor. :smile:
Zaman geçtikçe insan yeni yeni tuhaflıklarını keşfediyor. :smile:

Kalemle bir derdi var diyelim o zaman :)

Bugün aynı hareketi yaramaz kaplumbağam Olivia da yaptı, Hemde diğer kaplumbağa üzerinde. Daha doğrusu Peter ile kafa kafaya geliyor yüzünü ellerinin arasına alarak ellerini birleştiriyor, Peter bazen rahatsız olup uzaklaşmaya çalışıyor, bazende hiç aldırmıyor fakat kaçış yok :D Küçük olmasalar bende kur yapıyor derdim o kadar romantik ki resmen seviyor gibi ^^

Hiyerarşik düzen, baskınlık, kur gibi gibi durumlarda yapıyorlar. Bir çeşit iletişim. Isırma saldırı olmadıkça sorun yok. Bende iki genç erkek yapıyor. Bir soruna rastlamadım.

Cvp: RE: Ellerini birleştirmeye çalışıyor

AEK' Alıntı:
Hiyerarşik düzen, baskınlık, kur gibi gibi durumlarda yapıyorlar. Bir çeşit iletişim. Isırma saldırı olmadıkça sorun yok. Bende iki genç erkek yapıyor. Bir soruna rastlamadım.

Olivia ya kalsa bütün evi kendi düzenine alacak :fear: :D Neyse ki Peter ve biz hiç aldırmıyoruz :148:

dün büyük olan el sallamaya başladı. ben yaklaşınca bana döndüler. bende yüzümü yaklaştırıp iki elimi yanaklarıma yapıştırıp yaptıkları gibi ellerimi salladım. bir an duraladılar "noluyor ülen" der gibi. sonra hayvanları sırayla sırtlarından tutup su içinde kuma doğru ayaklarını değdirip sırtlarını kaşıdım. ayakları sağa sola oynatmadılar ama hoşlarına gitti. büyük olan kaşırken gözlerini kapayıp hareketsiz durdu. sonra diğerine geçtim. onu kaşırken bu burnunu diğerine değdirip el hareketleri yaptı. sonra üstüne çıkıp kendisine yapmamı istedi. bende 2 numarayı çıkarıp kuru alana koydum ve büyüğü kaşıyordum. 2 numara kafasını çevirip ters ters baktı ve suya atlayıp elimin yanına geldi. parmaklarımı paylaşamadılar. bunu bir deneyin yalnız 8 cm kabuk boyundan küçük hayvanı olanlar denemesin. hayvanın yeterince hava alamaması mümkün. su yutmasınlar. bunu yaparken hayvana bastırmadan yapın istemezse çekip gitsin. hayvanlar kuma basıp su içinde durduğunda güvenli alanda olduklarını hissettikleri için rahat ediyorlar. elde veya kuru alandayken yapılırsa tedirgin oluyorlar.

Geri