Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

elma salyangozlarımın ilginç görüntüleri

duyguserdar

Bronz 1 Üye
Katılım
4 Ocak 2010
Mesajlar
100
üreme anı olarak düşündüğüm an bu.. her ne kadr emin olmasam da antenlerini o kadar uzatmaları onu gösteriyormuş.

mailto:/img62/2115/dscf9213.jpg

bu da ilk zamanlar kaplumbağamla aynı akvaryumdalarken kapluşcağızıma saldırdıkları an :)

mailto:/img11/3680/dscf9209w.jpg
bu da ööle akvaryumumun eski hali :D şimdi o bitkilerin hepsi kaplumcuklar tarafından öğütüldü.

mailto:/img706/7307/dscf9211.jpg
 
Gerçekten ilginç görüntüler.Kaplumbağaya saldıracak kadar cesaretli olmaları da garip :) Bitkiler de ilgimi çekti, zamanım olsa sadece canlı bitkilere özgü bir akvaryum ayırıp teraryum benzeri bir ortam yapmayı isterdim, özellikle yabancı ülkelerde çok başarılı örnekler var bu konuda.
 
ikinci kare banada çok ilginç geldi kaplumbağaya saldıran bir elma salyangozu :) evet aragorn bende sitelerde çok görüyorum, en son yabancı bi hobi sitesinde dolaşırken dev bir teraryum gördüm kayalar dev bitkiler suyu dalgalandıran hava taşı fln vardı sonradan dikkatli incelediğimde içinde yüzen bi canlı göremedim, meğersem sırf su bitkileri beslemek için hazırlanan bir akvaryummuş, o hava taşınada yakın olan su bitkileri akıntıyı seven bitki türleri daha uzak olanlar ise durgun suyu seven bitkiler oldukları içinmiş.. içinde hiç yüzen birşey olmamasına rağmen görkmei izlettirirdi öyle bir akvaryumu sanırım :)
 
Türkiye'de o tarz bir çalışma yapan olsa koskoca akvaryumun var ama içi boş diye dalga geçer görenler :)
Evet hatta bazı örneklerde yapay çağlayanlardan, sis efektlerine kadar sanki bildiğiniz gerçek bir orman izlenimi uyandıran dekorasyonlar var. Hatta kara olan kısımlarda doğal toprak kullanarak karasal bitkiler bile yetiştiriyorlar su bitkilerinin yanında. Çok hoş ve görselliği oldukça tatmin edici olan bir çalışma türü gerçekten.
 
kesinlikle haklısın insan onu izlerken kendini egzotik bir yerde zannedip huzur buluyordur eminim.. ama burda öyle birşey olsa kesin ama kesinn derlerdi bu ne niye boş içine bi kaç balık at bari fln diye :D malum yurdum insanı ..
 
tabi siz bitkilerimin eski halini görüp öyle düşünüyorsunuz :) şu an akvaryumumda sdece bitki kökleri kaldı:) kaplumbağanın yaşadığının içindekiler zaten yem oldu gitti diğereri de salyangozların üzerine asılmaları ve ağırlıklarını bitkilerin tartamaması sonucu kırıldılar:) kırılan parçalar yine kendni kaplumbağa yemi olarak buldular.. bu arada yediriyorum ama e bitkisi olduğunu da bilmiyorum su bitkileri zararsızdır diye düşündm ama..
 
bunları duyduktan sonra bitki alıp kaplumbağalarımın içine koyma hevesimden tamamen vazgeçtim :) ki benimkiler artık maşallah bitki neysede elimle kayalarını düzeltmeye kalktığımda bile elimi çekiştiriyorlar :D
 
bende artık vazgeçtim zaten.. bitkiyi tamamen bitirmeleri 4-5 günlerini alıyor. bitkinin kökünü 3 liaradan hesapladığımızda bir süre sonra su bitkisi yerine marul koymayı terci ediyorum. marul yaprağı dkiyorum zaten ne diktiğimi umursamadan yiiyorlar görüntü de çok değişmiyor açıkçası :D
 
görsellik artık hayal zaten kaplumbağalar büyüdükçe daha hırpani oluyorlar akvaryumu temizlerim herşeyi düzenlerim sadece bir kaç saat görselin keyfini çıkartırım sonra herşey darma duman :D zaten sağlık öncelikli, görsellik varsın olmasın :)
 
Salyangozlarina bayildiiim. Benimde var kocaman oldular leyla 13 cm olan bakmiyor ama diger minikler yemeye çalisiyor pek basarili olamiyorlar. Salyangozlarda pek bir açik gözlü bir yere hizli varmak istediklerinde leylanin sirtina biniyorlar vardiklarina kendilerini birakiyorlar. Bu saatten sonra bineklikte yapiyor zavalli. Görselligi ben basarabiliyorum açikcasi tamam hersey ilk koydugum gibi durmuyor ama düzenli bazen kendileri bitkilerin yerini degistiriyorlar hatta mango kökünü bile :S küçücük boylariyla onu ben bile zor kaldiriyorum, ama hersey yolunda bir dagittiklarini göreyim kizarim :p
 
Geri
Üst