Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

En zor karar...

Gnosis

Bronz 4 Üye
Katılım
27 Tem 2009
Mesajlar
40
Kapluşumun yanına bir arkadaş gelmesiyle beraber zaten evde var olan huzursuzluk ve gerginlik daha da arttı. Evdeki herkesin çok sevdiği kapluşlarımın varlığı bir tek babamı rahatsız ediyor ve onları evden çıkarmam için ettiği ısrarlar aşırı derecede bunalttı beni. Aramız bozulma raddesine vardı... Öyle ki çok sevdiğim ve sanki çocuklarımmışçasına benimsediğim, önceden onları başkasına vermeyi bile düşünemediğim kapluşlarımı güvenebileceğim birine vermeyi istiyorum. Kime veya nereye verebileceğim hakkında sağlam bir fikrim yok.
İstanbul'da bırakabileceğim çok iyi bakılacak bir yer var mıdır?
Keşke babamı ikna etmenin bir yolunu bulabilsem... ):
 
Forumda alım satım bölümüne bir konu açabilirsiniz onlara iyi bakabilme imkanı olan İstanbuldaki arkadaşlar ilgilenebilirler. Kendi şartlarınız el vermiyorsa yapcak başka bir şeyiniz de yoksa onları iyi bakacak birilerine vermeniz en doğrusu olur. En azından emin ellerde olduğunu bilirsiniz hep.
 
Biraz araştırdım; içinde yüzlercesinin olduğu yapay bir gölete kaplumbağalarını bırakanlar olmuş. Doğru mudur değil midir bilmiyorum nerde olduğunu da bilmiyorum lakin içime sinmedi.
Biraz daha büyüyene kadar benimleler, sonrasında onlara bakabilecek yakın bir tanıdığımı bulmam en iyisi olur. :(
 
eğer baban psikolojiye biraz önem veriyorsa kaplumbağanın seni rahatlattığına huzur verdiğini fln söylemeyi deneyebilirsin ne derece mantıklı olur bilemem, şahsen ben bu yaşımda olmama rağmen bana bile karışan babama benzer bir çok sebep uydurmuştum ama artık önemsemiyorlar ki çünkü yıllardır kaplumbağa, hamster,balık, salyangoz bile beslemiştim.. belki biraz zamanla alışırlar diyeceğim ama bayağı bir zaman geçmiş anlaşılan, üzüldüm doğrusu.. bence bırakabilcek biyerden daha çok babanla ikna edici bir dilde konuşmayı denemelisin..
 
Çok denedim açıkçası. Gerçi ben hala pes etmiş değilim çünkü hakikaten onlara çok fazla alıştım..
Babamın onlarla bir ilgisi alakası da yok esasında.. görmüyor bile. Odamdalar.
Garip olan ise küçüklüğünde bayağı hayvan beslemişliği var-mış...
 
ozaman kusura bakma ama çok bencilce bir tavır.. hiç gelemiyorum ben bunlara benimkide odamda olmasına rağmen laf söylerdi öncelerden hadi benimkisi hayvanları tabakta seven türlerden ee seninkide bakmış :/ can sıkıcı gerçekten.. bu konuda bende hassasım halini anlayabiliyorum gerçekten üzücü ve sinir bozucu bir durumdur zamanında yaşamıştım bilirim.. kolay gelsin tekrardan, umarım herşey yolunda gider düzelir ..
 
Geri
Üst