Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Enfksiyon yada Kabuk Rengi Ayrımı

SfBayyurt

Taç 5 Üye
Merhabalar
Safinazin alt kabuk renginde kirmizimsi kahverengi görür gibiyim
Ama bu kahverengi plaka ayrimlarinda daha fazla var, enfeksiyon var mı yok mu bunu nasıl anlayacagim bilemiyorum
Başka belirti farketmedim henüz inşallah yoktur ama ya varsa diye düşünmeden edemiyorum 
Ne dersiniz?

Cvp: Enfksiyon yada Kabuk Rengi Ayrımı

üşüme durumunda griye çalan bir pembe olur. kahverengi görmedim resim atarsan bakarız.

Arkadaşlar fotoğraf eklemeye çalışıyorum yapamadım yardımcı olur musunuz

üstünden atabilirsin.

Moderatör tarafında düzenlendi:

SfBayyurt' Alıntı:
Arkadaşlar fotoğraf eklemeye çalışıyorum yapamadım yardımcı olur musunuz

Fotoğraf Yükleme

Burdan devam edelim çünkü kafama takılıyordu uzun zamandır..
Kabuk sağlığı vs hakkında ne söylenebilir?
Kum aldım 20 kilo kadar; mango da geliyor yakında.. Enfeksiyon var gibi geliyor bana ama şüpheden ibaret.Çünkü alt kabuk siyah renk ve ayrımlardaki kırmızılık hep var.Sudan kaynaklı gibi geliyor bana

Çok aşırı plaka birikimi var. Kök yok mu akvaryumda. Tamam geliyor demişsin. Çizgili dere kaplumbağası yok muydu sende. Ya da ölmüş müydü.

Neyse ön kısımdaki plakaları tırnağınla oynatıp kırmaya çalış. Çok yoğun birikmiş. Bu hareketlerini kısıtlar. Belki bu problem davranışlarına yansıyor olabilir kabuğuna devit uygulaması yap. 2 günde bir uygundur.

Kırmızılığı daha önce görmemiştim ama plaka birikimi o kadar yoğun ki bu fay hattı gibi çakışıp çizgilerin aralanmasına sebep olmuş. Özellikle ön kısım alt ve üst bağalarda sıkıntı çok.

Hayvan dişi yumurta atacak olabilir. İlk yumurtlama biraz sıkıntılı olur. Kuru alanda biraz fazla kalmak ister.

Antibiyotik işi biraz daha dursun. Mineral yemi dediğim gibi ver.

Doğru hatırlıyorsun çizgilim vardı öldü Cem .
Plakaları kalkanları elimle çıkartıyorum arada zaten.Kaşınıyor hayvan ve bu durumdan rahatsız açıkçası..
Kök vardı ama hiç işini görmüyordu ,hem küçüktü hem de top gibi yuvarlak saçmasapan bişeydi attım gitti.Yenisini de kaynatmak için çözüm arıyordum o sebepten gecikti ama neyse ki çözümü buldum.Artık yakın önümüzdeki günlerde kavuşacak..
Devit hiç uygulamadım nasıl bişey görselini paylaşabilir misin?

Bir de ek olarak dibe çok iniyor orada uyuyor huyu değildi aslında..Suyun içinde ağzını açıp kapadığına da şahit oldum..Ama kuru alan isteği çok belirgin

Deviti eczaneden alacaksın 5-6 lira birşey küçük şişede satılıyor. kabuğunu kurutup süreceksin hem alt hem üste. Yoğunluğa bakarsak 10-15 dakika kuru bir yerde bekletip gerekirse kuru alandaki kadar olmasa da üstüne ısıtma lambasını tut. 20 dakika da bekletebilirsin. Sonra iyice silip akvaryuma koyarsın.

Mango büyükse aşure kazanı gibi büyük tencerede bir bir tarafını bir diğer tarafını çevirip kaynat. Evde yoksa komşulardan birinde vardır alırsın.

Hayvan büyüdükçe nefes tutma kapasitesi de yükselir. Tabanda sabaha kadar nefes almadan uyuyabilir. Bu hayvanın isteğine bağlı nerede rahat ediyorsa orada uyur. Tabanda rahat uyuyorsa akciğerlerde sıkıntı yoktur.

Su içinde ağız açmayı ağız esnetme, esneme veya boğazına birşey takılmışsa yapar.

Geri