Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ergenlige girdi ve tuhaf davraniyor

Uralc92

Yeni Üye
6-7 cm buyuklugunde bir erkek kaplumbagam var. Zaten tirnaklari 1 senedir falan uzundu fakat son zamanlarda penisini cikarip cikarip iceri sokmaya basladi (ergenlik dedigim bu?!). Son zamanlarda yem yemeye daha isteksiz ve gunun buyuk bolumunu yuzmeden dinlenerek/uyuyarak geciriyor. Hasta olduğunu dusunmuyorum yan yuzmek yada butun gun guneste yatmak gibi bir durumu yok.

Acaba artik yetiskin bir kaplumbaga olduguna karar verip yetiskin gibi mi davranmaya basladi? Bildigim kadariyla yetiskin kapluslar daha tembel oluyorlar.

Ayni tankta bir de disim var bu erkekden 1cm kadar daha kucuk fakat o hala canavar gibi yiyor ve yuzuyor. Ne diyorsunuz arkadaslar?

Bir de hala bunlari gunde 1 veya 2 kere besliyorum. Kullandigim yemler reptomin, hikari ve Omega one. Ara sira da marul havuc veriyorum. Artik yeme aliskanliklarini degistirmeli miyim?

Not: 200litrelik tanktalar, turtle topper basking area ve isiticilari, filtreleri var. D3 u vitaminle sagliyorum.

Tesekkurler

Cvp: Ergenlige (!) girdi ve tuhaf davraniyor

hayvan 6-7 cm kabuk boyunda ve erkek belirtileri varsa tam gelişememiş. normalde 10 cm kabuk boyunu geçtiğinde bu olmalıydı. dişi olarak nitelendirdiğini de aynı anda aldıysan o da aynı durumda. sonradan aldıysan dişi olup olmadığı konusu belirsizdir.

hikari dediğin yemin kaplumbağalar için olanı var mı yoksa balık yemi mi ? eğer balık yemi ise verme. içerikleri farklıdır. hayvana zararı olur. omegaya da gerek yok. vitamin olarak devit hariç alacağın vitamin sera reptilin vitamindir. ama sera mineral yem alırsan bu vitamini almana gerek kalmaz. mineral içinde her vitamin, kalsiyum ve ihtiyaçları olan madenler vardır.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491
kaplumbağalar için alacağın yemler sera raffy P, raffy mineral, raffy I ve jbl agil. hayvanları protein oranı düşük besinlerle beslemişsin. eğer ekipmanların hepsi tam ise hayvanlar bu sebeple gelişememişlerdir. kuru alan için lamban da var değil mi ?

cem' Alıntı:
hayvan 6-7 cm kabuk boyunda ve erkek belirtileri varsa tam gelişememiş. normalde 10 cm kabuk boyunu geçtiğinde bu olmalıydı. dişi olarak nitelendirdiğini de aynı anda aldıysan o da aynı durumda. sonradan aldıysan dişi olup olmadığı konusu belirsizdir.

hikari dediğin yemin kaplumbağalar için olanı var mı yoksa balık yemi mi ? eğer balık yemi ise verme. içerikleri farklıdır. hayvana zararı olur. omegaya da gerek yok. vitamin olarak devit hariç alacağın vitamin sera reptilin vitamindir. ama sera mineral yem alırsan bu vitamini almana gerek kalmaz. mineral içinde her vitamin, kalsiyum ve ihtiyaçları olan madenler vardır.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491
kaplumbağalar için alacağın yemler sera raffy P, raffy mineral, raffy I ve jbl agil. hayvanları protein oranı düşük besinlerle beslemişsin. eğer ekipmanların hepsi tam ise hayvanlar bu sebeple gelişememişlerdir. kuru alan için lamban da var değil mi ?
öncelikle hızlı cevap verdigin için teşekkürler.

şimdi çıkarıp ölçtüm ve haklıymışsın dişi olan 9cm erkek olan 10-10.5 boylarında. ben 2012 nisanda bebek olarak almıştım ve 1.5 yılda bu kadar geliştiler az mıdır bu?

hikari yeni çıkarmış kaplumbaga yemini bir denemek istedim. balık yemi olarak çok iyi bir marka oldugunu bildigimden bir deneyeyim dedim. çok da pahalı zaten 45 gramına 2 dolar vermiştim.

ne yazıkki türkiyede yaşamadığımdan bulamıyorum sera marka yemleri. geçen yaz geldigimde devit3 aldım. ayrıca toz halinde satılan d3lerden de arada kullanıyorum. omega one da oldukca ünlü bir petstore un önerdiği bir yem markası. internette iyi yorumlar okumuştum hakkında. arada da gaga taşı uzatıyorum akvaryuma ısırıp ısırıp yiyorlar

ara sıra canlı balık, gammarus ve krill verdigimde oluyor. arada da marul-havuc falan veriyorum. ısıtıcı lambam var turtle topperımda.

yem sıklıgı konusunda ne yapmamı önerirsin peki? ben genelde 4-5 stick sabah ve aksam veriyorum. arada aklıma gelirse gammarus falan veriyorum. artık bunu günde 1 e yada 2 günde 1 e indirme vakti gelmişmidir acaba?

bunlar da resimlerim. disi dedigimin tırnaklar kısa ve kuyruk ufak. erkek dedigimin ise kuyrugu cok kalın ve tırnakları cok uzun.

mailto:/se83rq.jpg

mailto:/r76il2.jpg

mailto:/2ivxuso.jpg

mailto:/21bul1w.jpg

evet 1.5 yılda bu civarlarda seyreder boyları. dişi olan 10 cm'yi geçkin netleşir. bu safhada bir anda cinsiyet ters yönde seyredebiliyor. 10 cm civarı olduğunda metabolizmaları gelişimi boy uzamasından cinsiyet belirleyici özelliklere döndürüyor. anüs bölgesi kabuğa yakınsa dişi diyebiliriz.

bizim kalite bakımından önerdiğimiz yemler. sera, jbl, tetra ve tropical marka yemler. bu markalardan varsa yazarsın onlardan öneride bulunuruz. canlı balık verme yerine kurutulmuş kaplumbağa yemi olarak onaylanmış bir ürün tercih et. alabalık gibi bazı balıkların etleri vücutlarında kalsiyum azalmasına neden olur. bir de bir yerde okumuştum. tymine enzimi içerdikleri için vücutlarında B vitamini eksilmesi yapıyor. bu sebeple uygun dozajda haftada birden fazla verilmemeli. bunu da eklersek haftada iki defa kurutulmuş yem yeterli olur. birinde gammarus, krill karışımı diğerinde kurutulmuş balık. fazla protein kabukta deformasyon ve piramitleşme yapar. uvb ampul alana kadar deviti haftada bir, bir yeme bir damla olarak elden suya değdirmeden yedir. yağlı olduğu için suyu kirletir. bunu verdiğin gün vitamin verdiğin günden uzak bir gün olsun.

yem düzeni günde bir öğün olacak toplamı kafa hacimleri kadar göz kararı uygulanacak. ayrıca haftada bir gün aç gün olacak bu doğal ortamına benzer bir durum oluşturmak için ama o gün marul verebilirsin.

gaga taşı olarak dediğin mürekkep balığı kemiği sanırım onuda belli dozajlarda vermek gerekir. fazlası kabukta aşırı sertleşme yapar buda kemik gelişimini zorlarken iç organ gelişiminde organların sıkışmasına neden olur. ayrıca böbrekte taş oluşumu yapar. jbl calcil veya kalsiyum içerikli başka bir kaplumbağa yemi bulabilirsen bunu bırakırsın. bulamazsan iki haftada bir ver.

Cok tesekkurler cevap icin. Peki yas ileriledikce kaplumbaganin davranislarinda yavaslama gormek doğal midir? Yoksa hep canavar gibi yuzmesi yemege atlamasi falan mi normal yaslandikca bile?

Bir de geceleri basking areasina ciktigini duyuyorum ve gece oda cok soguk oluyor 15 derece falan. Hayvan hasta olur mu yoksa cikip "burasi cok sogukmus en iyisi suya geri ineyim" diye düşünmeyi akil edebilir mi? Su 26 27 derecede.

Su anda mesela kafasi disarida bir sekilde dinleniyor bitkilerin ustunde(su icinde). Rahatsiz edilmedigi sürece orada takilmayi tercih ediyor son 1 aydir

Yaslaninca hareketlerde agirlasma tabiki olur her canli gibi fakat sizinki daha cok genc

Uralc92' Alıntı:
Cok tesekkurler cevap icin. Peki yas ileriledikce kaplumbaganin davranislarinda yavaslama gormek doğal midir? Yoksa hep canavar gibi yuzmesi yemege atlamasi falan mi normal yaslandikca bile?

Bir de geceleri basking areasina ciktigini duyuyorum ve gece oda cok soguk oluyor 15 derece falan. Hayvan hasta olur mu yoksa cikip "burasi cok sogukmus en iyisi suya geri ineyim" diye düşünmeyi akil edebilir mi? Su 26 27 derecede.

Su anda mesela kafasi disarida bir sekilde dinleniyor bitkilerin ustunde(su icinde). Rahatsiz edilmedigi sürece orada takilmayi tercih ediyor son 1 aydir

Kaplumbağa yaş ilerlekçe daha ağır hareket eder. Ama bu genel gün içerisindeki hareketlilikteki azalmadır. Yeme atlama yada avlanma esnasında özellikle suda hep hızlı olurlar. Sadece yavru daha uzun süre yada günde daha fazla sayıda bunu yapabilir. Çünkü hızlı büyüme aşamasında inanılmaz enerjiye sahiptir.

Hayvan gece kuru alanda uyumak isteyebilir. Bunu yapan hayvanlar için night glo dediğimiz gece ısıtma kambası kullanılır. Bunlar koyu mavi boyalı 40-50 w güçte kuru alanı su sıcaklığı kadar yapması gereken lambalardır. Boyalı olmaları ay ışığını simüle eder ve gündüz lambası gibi göz alıcı olmadığından rahat uyumayı sağlar.

hayvanlar büyüdükçe dirençleri artıyor fakat dış ortamın 15 derece olması kış uykusuna yatmasını tetikler. akvaryumda yaşayan hayvanlar için önerdiğimiz bir şey değil kış uykusu. bu sebeple emrenin dediği gibi night glo veya o tarz dışı boyalı ampullerden alıp gerekli ısıyı temin etmelisin. hayvanın durgun bir hal tavır içine girmesi, iştahsızlık göstermesi bu sebepten dolayı olabilir.

Cvp: Ergenlige girdi ve tuhaf davraniyor

Kis uykusu konusu cok mantikli geldi. Turtle topperin gece rampasini çıkarmaya karar verdim boylece kuru alana cikamayacak isiklar kapaninca? Guzel bir karar mi sizce? Cunku akvaryum benim odamda ve isik acik olursa hem uyuyamam hem de biraz daha elektrikten tasarruf etmis olurum isik acmazsam.

Isitma ampullerinin yandigi saatte kalkip rampayi takicaksan mantikli bence

evet bu şekilde olur. yalnız hayvanın su yüzeyinde tutunabileceği bir şey olmalı. o yeri öğrenip tutunduğunu görene kadar loş bir ışık yansın.sarfiyatsız ve çok düşük ışıklı led bir lamba da alabilirsin. seni de rahatsız etmez. hayvanda akvaryum içini görmüş olur.

Bence hayvan gece kuru alanda uyumak istiyorsa zorla suda tutulmamalı. Gece lambası ile ısıtma sağlanmalı. Işık rahatsız ederse önüne bir mukavva yada pano gibi bir cisim konulabilir.

Geri