Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Erkek cok istekli kizimiz biraz nazli

SedatSezer

Bronz 4 Üye
Merhaba
Bir disi bir erkek res sahibiyim. Erkek surekli kur yapmaya calisiyor butun gun disinin pesinde kosturuyo kendini paraliyo ama disi birkere bile kur yapmadi ve hep kaciyor. Ikiside ayni yaslarda ayni boylarda. Sizce disinin bukadar erkege yabanci davranmasinin sebebi ne olarabilir? Vallahi bizimki haftalardir kovaliyor disi yuz versin diye ama yok..

Kac yasinda kapluslariniz?
Genelde boyle havalarda ciftlesmez diye biliyorum ama ...

Cvp: Erkek cok istekli kizimiz biraz nazli

9-10 Yaslarinda. Erkek haftalardir kur yapiyo gariban :) surekli su ve kuru alan isiticisiyla yasiyolar yinede mevsim olarak kis oldugunu farkedebilirler mi?

düşük ısı değerlerinde çiftleşme olasılığı daha fazla yabancı bir sitede okuduğum kadarıyla kış uykusundan uyanır uyanmaz. ilk olarak çiftleşme isteği yemeğe göre daha baskın oluyor. doğal ortamında normal de bahara doğru yumurta bırakırlar ki yavrular kış uykusuna girerken biraz daha büyümüş ve direnç kazanmış olurlar.

dişi kendini hazır hissetmiyor veya erkeği beğenmiyorsa isteksiz davranabilir. çiftleşme olasılığına karşı önceden gerekli ortamı hazırlamak gerek.

hayvanda olsa erkeklerin çektiği nedir ya !? :smile:

cem' Alıntı:
düşük ısı değerlerinde çiftleşme olasılığı daha fazla yabancı bir sitede okuduğum kadarıyla kış uykusundan uyanır uyanmaz. ilk olarak çiftleşme isteği yemeğe göre daha baskın oluyor. doğal ortamında normal de bahara doğru yumurta bırakırlar ki yavrular kış uykusuna girerken biraz daha büyümüş ve direnç kazanmış olurlar.

dişi kendini hazır hissetmiyor veya erkeği beğenmiyorsa isteksiz davranabilir. çiftleşme olasılığına karşı önceden gerekli ortamı hazırlamak gerek.

hayvanda olsa erkeklerin çektiği nedir ya !? :smile:

Haha :) yorumuna cok guldum. Hakikaten nedir cektigimiz.. Yinede mutlu bir sekilde dogal yasamaya devam etmeleri beni mutlu ediyo. kur yapiyo olmalari ortamlarinda huzurlu hissettiklerinden olsa gerek. Birde bu kaplumbagalarinda guzeli cirkini var mi ki kendi aralarinda?
Disi olan ciftlesmeye pek niyetli degil bir sure daha rahatiz gibi gozukuyo :)

güzel çirkinden değilde erkeğin kendisini kanıtlaması diyelim. mesela iki erkek olsa, biri kavgada galip gelmiş olsa bu dişiyi cezbedebilirdi. doğal seleksiyonda baskın ve kaliteli gen, resesifi elimine eder. sağlıklı soy devam eder.

Dişi kendisini hazır hissetmeyebilir yada o erkeği kabul etmeyebilir.

Burada tek teklike olumlu yanıt lamayan erkeğin agresifleşmesi. Kur yani el titretme haricinde dişiye üstten kenetlenme yada organ çıkarma durumu meydana geldi mi?

Kenetlenme degil de organini cikardigini birkac defa gordum. Benim olmadigim zamanlarda ne yapiyolar bilmiyorum tabi. Ama agrasif bi davranisa rastlamadim simdiye kadar.

İlginç...
Bugun bir belgesel izledim nat geo da deniz kaplumbagasi erkek olan disiye kenetleniyor.
4 tane rakip geliyor.
Kollarindan isiriyolar.
Kaplusun adi Sansli vaz gecmiyor.
Kapluslar suda 2 saat kalabiliyormus.
Kiz strese girince nefes almak icin sudan kafasini disari cikartiyor.
Sonunda Sanli kazaniyor.

O belgeseli seyretmiştim Burcu. Deniz kaplumbağalarıda ayrı bir dünya.

SedatSezer' Alıntı:
Kenetlenme degil de organini cikardigini birkac defa gordum. Benim olmadigim zamanlarda ne yapiyolar bilmiyorum tabi. Ama agrasif bi davranisa rastlamadim simdiye kadar.

Saldırı ve yaralanma olmadıkça kendi hallerine bırakmalı. Belki dişi ısrarlara cevap verir belki erkek bıkar. Ama dediğim gibi yaralanma ve saldırı olursa ayrılmaları gerekir.

Bizim Coni nin cinsel israrlari artarak devam ediyor arkadaslar. Bugun disi camin onunde takilirken ona arkadan kenetlendigini iliskiye girmeye hazirlandigina sahit oldum. Disi hic orali degildi herzamanki gibi camin onunde takilmaya disariyi izlemeye devam ediyor.
Herhangi bir agresiflik yok ikisindede cok sukur. Coni de anlayisli bizim kizin pek umrunda olmadigini gorunce bir tur atip akvaryumda sansini birkez daha deniyor.

Bizde durumlar simdilik boyle :)

Geri