Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Erkek kaplumbağamın kumun üzerindeki ilginç halleri

Tayfun Bayrakli

Bronz 2 Üye
Arkadaslar 1 yasinda 8cm lik erkek kaplumbagam var ve bazen kumun ustunde ayak ve ellerinin ustunde kedi gibi dikilip bu sirada kimildamadan(biraz sallanti oluyo ama su akisindan mi yoksa hayvan kendimi biraz sallaniyo anlayamadim) penisini cikarip sanki ucaga yakit ikmali yaptiklari goruntuye benzer kuma yapistiriyo oylece duruyo :) bu sirada penisi baya buyuk gozukuyo cogunu cikariyo herhalde disari ve bazen de kuma surtuyo bunu.acaba yanina disi mi ariyo ciftlesmek icin ne anlama geliyo bilen var mi? Resmide asagidaki gibi ama yakinlastirarak cektim hayvani kacirmadan cekebileyim diye o yuzden pek net degil

Ekli dosyalar

• IMG00332-20140131-1645.jpg
    IMG00332-20140131-1645.jpg
    43.3 KB · Görüntüleme: 232
Cvp: Ne Yapmaya Calisiyor Acaba?

Hayvan ergenlik döneminde ve bunu keşfediyor. Kuma sürtünmek keyif veriyordur. Biraz daha büyüdüğünde bir dişi düşünülebilir Tayfun.

Anladim emre abi ona ilerde bakariz artik duruma gore, bisey daha sormak istiyorum sana,bu kerata yaklasik 1 haftadir kuru alana hic cikmiyor,daha dogrusu cikiyor ama hic durmadan atliyo cikip cikip, onceden her gun saatlerce duzenli bi sekilde cikip iyice gerinerek isinirdi, ama ne oldu bilmiyorum ne kuru alan isisinda ne de su isisinda herhangi bi degisiklik yapilmadi,kuru alana cikmasi icin hicbir engel de yok dedigim gibi cikmasina cikiyor ama hic durmadan atliyor, suyun icinde tasinin ustunde dinleniyo genellikle,orda cok vakit gecirir oldu ya uyuyo orda yada dinleniyo.ama hareketliliginde sorun yok yanina gittigimde falan,yemini falan da gayet istahla yiyor.sebep baska ne olabilir ki emre abi?

Kuru alan kullanımları değişebiliyor. Sürenin Azalmasından çok artması daha çok endişeye sebep oluyor. Kuru alanda durmaktan kaçmasına etken bir durumda olmadıysa sorjn olmaz. Sadece evdeki hareketlilik yada oda içindeki değişiklik gibi durumlar etkileyebilir. Bunlarda sorun yoksa bence endişe etme. Bu ergenlik zamanlarıda onların tavır değişimlerini tetikliyor, aklında olsun.

Anladim abi aydinlatici oldu valla :) bu arada ergenlik donemi kac cm yada yasa kadar suruyor emre abi? Ve belirtmeyi unuttugum bi nokta da ben evden 10 gunlugune ayrilmistim babam bakmisti hayvana ayni benim baktigim gibi, ben yokken baslamis kuru alana cikmamaya,cok az gormus babam orda onu,ben geldigimde de hic durmuyodu hayvan ustte

Hayvan babanı yadırgamış ve ürkmüş. Cem de bir süre hayvanlarını evde aile eşrafına bıraktıktan sonra ona karşı daha temkinli olduklarını ve ürkekleştiklerini söylüyordu. Bak bu daha kuvvetli bir ihtimal. Zamanla tekrar rahatça çıkar.
Ergenliğin ilk evreleri daha hareketliler bildiğim kadarıyla ama neticede 18 cm erkek bile değişik hal ve hareketlere girebiliyor. Bunu yetişkin dişi ve erkekleri olan bir arkadaş bayağı yaşadı. Değişik tavırlar renk katıyor bence :)

Yani benimkiler 12 cm oldu ama halen bu tavırları sergiliyorlar. Amaç ve istek belli :)

Evet abi benimde babami yadirgayabilecegi yeni dank etti aklima ve soyledim sana, ama kerata benden sonra babama alisikti en cok ve babama da akvaryumun kenarina gittiginde yem vercek diye cama dogru cirpinmasini biliyodu ama,zaten babama da soyleyince bunu ayni tepkiyi verdi :)
Dogru diyosun renk katiyo da iste bizleri de boyle hep merakta temkinde birakiyo,acaba neden pek cikmiyo,neden cok cikiyo,yok neden soyle yapti boyle yapti diye :)

Bende yakin zamanda 10 gunluk bir sure icin birakmistim, sadece yem saatinde kardesim gelip besliyordu butun gun yalnizlardi, bu surec icinde ve ben geldikten sonra beslenemede sorun yasadik, kuru alanida kullanmadi birtanesi. Yadirgama oluyor demekki. Ustelik ben 3 gun 5 gun erken erken birakmak zorunda kaliyorum ve kardesime aliskinlar ama yine yapiyorlar demekki. Ince dusunceleri var hayvanlarin. :D

Kim varsa kerataların yanında ona bakıyolar. Eskiden Berke sabahları besliyodu. Ben verince yemiyolar diye Berke yi yanından bile geçirmiyorum akvaryumun. Biraz kıskancım galiba :D

Cvp: Erkek kaplumbağamın kumun üzerindeki ilginç halleri

hayvanlardan rahat olmaları için mümkün olduğunca uzak durmalı ama her günde gözükmeli. gerek görüntü olarak gerek ses ile hafızalarına yerleşmeli. bir hafta dahi uzak kalınsa unutuyor ve yabancılıyorlar. özellikle sürekli yem verene ilgileri daha fazla oluyor. ben geçen yaz 40 güne yakın yoktum. kardeşlerim sırayla besliyorlardı. geldiğimde elden yemelerini bırak yem attığım halde su yüzüne çıkmıyorlardı. herşeye baştan başladım. elden yemeye başlamaları 3 haftaya yakın sürmüştü.

Ooo hadi yaa o zaman yandim desenize su anda kpss ye calisiyorum ve sinavdan sonra kisa donem askerligimi yapacam 6 ay dondugumde hepten unutmus olacak o zaman beni :)

orası kesin. benimkiler o dönem 10 cm kabuk boyundaydı. geldiğinde yeni almış gibi olacaksın.

Hakikaten Tayfun, askerlik sonrası bayağı değişmiş olurlar. Sen yokken bakımda sorun yaşamazlar umarım.
Bu arada sanırım bir benimkiler yüzsüz. Kuru alanda tamam kim varsa hemen suya atılıyorlar. Ama yem konusunda ayırt etmeden kim verse elden hatta parmakla birlikte yerler. O kadar slider içinde bir ufak cumberland benden bile yemiyor.

bendeki iki misafir çok karaktersiz. hiç sıralarına riayet etmiyorlar. diğerlerine verceğim zaman üstlerine basıp yeme atlıyorlar. çoğunlukla su sıçratıp parmaklarımı ısırıyorlar. benimkiler mülayim sıralarını bekliyorlar. bebeklikten beri bendeler tabi iyi yetişmişim asalet sahibi çocuklar. görgüleri, kültürleri var.

Bende ne yem verene bakarlar, bu misafir mi yabancı mı derler nede birbirlerinin sırasını beklerler. Sabahları akvaryumda resmen dalga oluyor. Bunlara yem verirken bir yandan sabah erkenden uyanan çizgilinin içeriden su sesini duyup bekle geliyorum diyorum.

Geri