Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Eş alımı.

smy96

Bronz 4 Üye
Kaplumbağamın boyu 7-8 cm. Tek besliyorum, yanına eş almalı mıyım?

Cvp: eş alımı

Kavga etme durumları olduğunda ayırabilecekseniz, başka sistem kurabilecekseniz neden olmasın. Ama şu anki kaplumbağanın kabul etmeme durumu olabilir.

Kaplumbağaların sosyal hayvanlar olduğunu gözardı etmemek gerekir. Her hayvan gibi aynı ortamı paylaşma güdüleri geliştiğinde şu anki halinden daha mutlu olacağı bir gerçektir.
Bene 1 adet büyük, 4 adet gelişme aşamasında kaplumbağa var. İlk zamanlar akvaryumu plastik parmaklıklı bir tel vasıtasıyla ayırdım. Büyük kaplumbağayı diğerleriyle ortamı paylaşmaya alıştırmış oldu. 1 ay içinde teli kaldırdım. Şu an hepsi aynı akvaryumda mutlu huzurlu yaşıyorlar. Akvaryum ölçüleri doğrultusunda en az bir eşin çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Kesinlikle kabul etmeyecek demiyorum tabiki. Ama ihtimali göz önünde bulundurmak gerekli. Büyüdükçe başka kaplumbağaya alışması daha zor olabiliyor. Bunda kaplumbağanın karakteri ve akvaryumun boyutlarıda önemli bir konu.

Emre'ye katılıyorum, bu hayvanlar diğer doğada yaşayan hayvanlar gibi kendilerine ait bir yaşam bölgesine giren hayvanlara karşı tepki gösterirler. Bunun temeli yeme dürtüsüdür. Eğer yeme durumlarında bir eksiklik görmezler ise bu adaptasyonu kolaylaştırır. Diğer bir durumda erkekler arasında olanlar, diyelim büyük kaplumbağanız erkek ve diğer koyduklarınızdan biride erkek çıkarsa bu aralarında rekabete yol açar. Tabi bir de uzun süreli tek başına yaşamış olan hayvanlarda antisosyal bir yaşam tavrıda paylaşma durumunun uzun sürmesine etken olabilir.

Ben kesinlikle tek bakılmalarından yanayım.
Tabiki grup halinde daha mutlu oldukları bir gerçek fakat sürüngenler sosyal canlılar değildir. Cem beyinde dediği gibi erkekler arası kavga ihtimali çok yüksek. Adaptasyon, yem kavgaları, iktidar kavgaları vs vs... Bence tek iken de gayet mutlu yaşayan bu hayvanları ikincisini alarak tehlikeye atmaya gerek yok.

Ben bu kavgalardan dolayı bir kaplumbağamı kaybettim. Asla ve asla eş önermiyorum.

Ecen sen misin? Senin dedin bana karsı bu ne düsmanlık?

Su Kaplumbağası Bilgi Paylaşım dedikleri hepsi yanlıs ve beni neden elestiriyor anlamıyorum ben bu kızı Su Kaplumbağası Bilgi Paylaşım dediklerin hepsi yanlısdır Son donemde hayreyle okudugum bir durum var "Kaplumbagalarda VAZELIN kullanilmasi!"
Yok boyle bir durum ne bir faydasi ne bir yarari var. Nasil kabuguna bir kimyasal surulmesi uygun degilse bu tip maddeler kullanmakta uygun degildir. Vazelin yapisi itibari ile suda cozunmez. Yani siz kaplumbagaya surup suya biraktiginizda suda olusacak etki ve kaplumbagaya verecegi zararlari hesap etmelisiniz.
Uygun bakilan kaplumbagalarda ve akvaryumlara kesinlikle kimyasal kullanimina karsiyiz.
Saglikli ve mutlu kapluslar

Vazelinle ilgili bir bilgi bize ulaşmadı, tabiki sakıncalıdır. Sonuçta petrolden üretilen bir ürün ve gözenekleri kapatarak kabuğun nefes almasını engeller. Yumuşatıcı özelliğide cabası, kabuk değişiminde riskli.

Vazelin konusunu kabuk için söylediğini sanmıyorum. Belki açık yaralar yada başka bir durum için kabuk dışındaki bölgeler için yazılmıştır.
Gerçi konu burası ile alakalı olmayan tepepeden girme bur konu. Sanırım arkadaş kişisel bir durumu gündeme getirmek istemiş.

Geri