Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ev Yapımı dış filtre :S

snmr17

Bronz 5 Üye
Arkadaşlar Bu Amcaya Uyup Bi dış filtre yaptım kendime http://www.youtube.com/watch?v=0c4ZjfGKUGo Güzel oldu çalışıyorda hatta kapluşlarımda çok sevdi hortumdan suyun aktığı yerde duruyorlar sürekli yıkanıyorlar galiba :D iyide bi iç filte aldım saatte 650 lt filtreleme yapıyormuş (sadece kafasını kullandım tabi ) Onun Dışında bi tanede i. filtrem var mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11163 ama buna rağmen 2 gün sonra su hafif bulanıklaşıp çok kötü kokmaya başlıyor bugün mavi damla aldım kokuyu kesti ama sürekli dış filtre çalıştığı için mavi damlayıda filtre ediyor galiba 3-4 saat geçtikten sonra suyun rengi eski haline döndü ve hafif koku meydana gelmeye başladı yine acaba dış filtre malzemesi olarak kullanabileceğim ya da kullanmam gereken birşeyler mi vardır biliyorsanız önerebilir misiniz ya da kokuyu ve bulanıklığı engellemem için yapabileceğim birşey var mıdır bu arada akvaryumum çok büyük değil 10 lt 2 tane kaplumbağam var 3-4 cm arasındalar ....

Bu arada kapluşlarımın resmi arkadaki dış filtre sanki biraz şişko mu olmuşlar kapluşlarım benim gibi :D
sayfaya yükleme yaparken hata veriyor o yüzden faceden link verdim (alttaki bihter üstteki behlül)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200714223411718&set=a.1642425834271.83335.1645604308&type=1&theater

Akvaryum hacmi canlılara yetersiz olduğu için filtreler sonuç veremiyor. Bir ihtimal filtre malzemelerinde mekanik temizlik için kullanılan sünger ve elyaf harici ürün olmadığı içinde yetersiz kalıyordur. Filtreye zeolit ekleyin. Akvaryum hacmi yetersiz olduğu için ne kadar fayda eder bilemiyorum ama ilk düşüncem bu. Bu arada mavi damla kullanmayın. Bu mikrobik durumlar için kullanılır.

Bana şişman gelmediler ama günlük yem miktarı hayvan başına kafa hacmini geçmesin.

Cvp: Ev Yapımı dış filtre :S

Akvaryumun kokmasının sebebi biyolojik filtrasyonun yetersizliği, suyun döngüsü tam oturmamış, bakteri kültürü ekleyip 2-3 gün boş bir şekilde çalıştırın, mavi damla zaten bir süre sonra kendisi uçar, aktif karbon varsa bu süreden önce filtre edilir. Hastalık yoksa mavi damla kullanmayın, dış filtre gerçek görevini yerine getiremez.

ben videoyu açamadım ama emrenin dediği üzere sünger ve elyaf harici bir şey yokmuş. aralarına katman şeklinde zeolit ve carbon koymak telafi eder ama 10 lt su için değmez. pahalıya gelir. bu malzemeleri alacağı paraya en kötü 30-50 litrelik bir akvaryum alınabilir. bu haliyle en azından haftada bir veya 10 günde bir tamamen içindeki malzemelerle birlikte temizlemek daha mantıklı gözüküyor.

Ben 10 lt olayını görmemişim, eğer görseydim şöyle derdim:

10 lt nedir allah aşkına?

anarxia' Alıntı:
Ben 10 lt olayını görmemişim, eğer görseydim şöyle derdim:

10 lt nedir allah aşkına?

10 litre ya da değil bunu yargılamak dalga geçmek sana mı düştü arkadaşım o sıra yeni almıştım param yoktu gittim hayvanlarda plastik kapta ziyan olmasın diye ertesi gün hemen aldım zaten iki aylık hayvanlar gayetde rahat yüzüyorlar millet gibi yoğurt kabında beslesek daha mı hoşuna giderdi adam gibi birşey sorduk biliyorsan cevap ver bilmiyorsan yorum yapma arkadaşım sana mı düştü benimle dalga geçmek.... 10 litreyi küçümsüyorsun bende sana iki tane filtre aldım suda çok kötü koku var diyorum 10 gün komple beklet yıka falan demişsiniz on gün değil 2 günde içeri girilmeyecek derecede koku oluşuyor diyorum mavi damlayı damlattığımdan beri koku vs. olmadı ara ara bi damla falan kullansam zararı var mıdır çünkü komple kesti kokuyu

Arkadaşlar benim gibi bu hacmin iki kaplumbağa için uygun olmadığını belirtiyor.

Mavi famla dezenfektandır. Hastalıkta dahi ben canlıları çıkarıp bunu uygulayın derim. Bu ilaç kokuyu alsada içerideki kirliliği uçurmaz. Hayvan gene o suyu içiyor. Amonyağı tutan zeolittir. Bunu dış filtreye koyabilirsiniz. Yer varsa karbonda konulabilir. Ancak filtrelerinde işlevini tam yapmadığını düşünüyorum. Bu kadar kısa sürede bu koku sanki hiç çalışamıyorlar hissi uyandırıyor. Çünkü 10 lt de olsa iki günde kokacak kadar kirlenmemeli. En azından 5-6 gün geçmeli.

Neticede bu akvaryum çok küçük. Cem in dediği gibi daha büyük bir akvaryum uygun fiyata alınabilir. En iyi filtreyide koysanız bu su hacmi bir haftaya gene bu halde olur. Komple su değişiminin zararıda cabası.

celallenmeden önce yazımı iyi oku. akvaryumun içindeki herşeyi tertemiz yıka dedim en ufak bakteri kalmasın. bir hafta, 10 gün dememdeki kasıt sık su değişimi hayvanlara iyi gelmez. güneşten direk ışık almasın. sadece mavi damlayı su değişimi zamanı damlat. plastik bitki gibi salınım yapacak bir şey varsa onları çıkar. bu arada filtredeki malzemeleri en kötü haftada bir defa yıkayıp temizlemen gerek. 10 lt için haftada iki daha iyidir. özellikle su değişimi ile birlikte. 30 lt ve üstü akvaryum aldığında dış filtreye gerek yok iç filtreyi takıp kullanabilirsin.

Celallenmem size degil 10 lt ne allah askina diyen arkadasadir su an cok kucuk kaplumbagalarim 10 lt yetiyor yaz ortasinda para ayarlayip 200 lt almayi dusunuyorum simdi gidip 30-50lt falan al falan diyorsunuzda iyi tmm hos diyorsunuz 3 aya bi akvaryum mu alaym benide anlayin yargilamadan once. ... Benim sinirlendigim nokta o arkadssin alayci bi tavir takinmasi yoksa amenna kimseye bi lafim yok sonucta bu isten bi cikariniz yok bizim icin biseyler yapiyorsunuz size laf soylemeye bile hakkim yok ama o arkasinda bana boyke bi tarzds konusmaya hakki yok belki iyi niyetli bi arkadastir ama tavri uslubu cok yanlis bence bende yanlis anlasildiysam ozur dilerim kusira bakmayin

Arada olur bu tarz ifadeler. Alay için değil 10 lt çokta akvaryum gibi olamayacağı için biraz dikkat çekmiş. Sefa da hayvanlara fazlaca değer verir. Neyse herkez anlayışlı olduktan sonra sorun olmaz. Hepimiz dediğiniz gibi birbirimizle yardım ve fikir alışverişinde bulunmak için toplanıyoruz burada.

Tabiki devamlı akvaryum değiştirmek boşa masraf olur. Çünkü aynı şekilde ekipmanlarda değişecek. Ancak yaz ortası gibi bahsettiğiniz akvaryumu alamazsanız bununlada idare edemeyeceğinizi unutmayın. Hayvanlar sık ve komple su değişimi ile iyice yorulmuş olurlar.

önemli değil. araya benim yazdığımı katınca ben öyle anladım, sorun yok. eğer 200 lt alacaksan ve bunu hazır yerine özel yaptıracaksan. işi şimdiden netleştir. çünkü yapım aşaması siliconların kuruma süresi gibi sebeplerle 1 ayı bile geçebiliyor. bunu bir miktar kapora ile başlatıp ana para eline geçtiği zamana bitişini denk getirip zaman kazanabilirsin. hatta 200 lt kesinleşirse önden ekipmanları tamamlayıp aldığın gibi faaliyete geçirebilirsin. başarılar dilerim.

Geri