Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Evde yalnız kalabilir mi?

bottomofheaven

Bronz 4 Üye
Merhaba 3 yaşında kırmızı yanaklı su kaplumbağam var 5-6 günlüğüne tatile gideceğim akvaryumu çok ağır ve ekipmanlı olduğu için kimseye bırakamıyorum karşı komşuma anahtarımı bıraksam 5-6 gün yaşayabilir mi tek başına daha önce 2 gün kalmıştı komşum düzenli gelerek mamasını vermişti akşamları karanlıkta kalması onun için problem olur mu içimi rahatlatır mısınız çok geriliyorum süreç uzadığı için

Akvaryum suyunu gitmeden önce değiştirin. Hergun yem verecek birisi var ise 5gün idare eder.

Odada ufak bir 1Watt led gece lambasını açık bırakın.

Pencereler kapalı ve hava sıcak olacağı için lambayı tamamen sökün.

Sadece su ısıtıcı takılı kalsın onunda vantuzunu iyi sabitleyin yalnız olunca panik edip çıkartıyor.

Dışarıdan sokak ışığı vuruyorsa yeterli hafif bir loş ışık olsun. Vurmuyorsa oda prizine takılan ufak led gece lambası alın. Sensörlü olursa kendi açılır kapanır.

Lamba için zamanlayıcı alın kendi açılır kapanır. Sadece elektrik kesilirse zamanı ileri atar. Tekrar ayarlamak gerekir.

Komşunuz baksın. Hayvan 8 cm üstü günde 1 öğün verecek zaten.

Dışarıdan sokak ışığı vuruyorsa yeterli hafif bir loş ışık olsun. Vurmuyorsa oda prizine takılan ufak led gece lambası alın. Sensörlü olursa kendi açılır kapanır.

Lamba için zamanlayıcı alın kendi açılır kapanır. Sadece elektrik kesilirse zamanı ileri atar. Tekrar ayarlamak gerekir.

Komşunuz baksın. Hayvan 8 cm üstü günde 1 öğün verecek zaten.
Kolidorun ışığını açık bıraksam yeterli olur mu odası zaten ışık alıyor çok fazla güneş batana kadar 9’a kadar aydınlık olur

Boş yere elektrik masrafı yapmayın diye dedim. Gece ışık vuruyorsa birşey yakmanıza gerek yok. Ortam loş bir aydınlıkta olsun hayvan hareket ederse akvaryum içini görsün.

Hırsız için derseniz lambayı yakabilirsiniz ama çok ışıkta vurmamalı. Hayvan uyumaz.

Isıtma lambası olsun. Bu önemli.

Boş yere elektrik masrafı yapmayın diye dedim. Gece ışık vuruyorsa birşey yakmanıza gerek yok. Ortam loş bir aydınlıkta olsun hayvan hareket ederse akvaryum içini görsün.

Hırsız için derseniz lambayı yakabilirsiniz ama çok ışıkta vurmamalı. Hayvan uyumaz.

Hepsi var teşekkür ederim içim rahatladı 🫶🏻

Minik bir sorum daha olacak filtresi olan akvaryumun suyu ne kadar sürede değişmeli

Ufak filtrelerin yeterli bir fonksiyonu yoktur. Sirkülasyon yapmaz sadece çevresindeki kiri toplar.

Su sararma noktasına gelmeye başladığında yada akvaryum kirlendiğinde su yenilenmelidir.

Yine de haftada bir mutlaka yenilemek iyi olur. Ufak akvaryumlarda idrara bağlı amonyak seviyesi hızlı artar. Bu da hayvanın zehirlenmesine neden olur.

Geri