Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

exo terra sun glo ve day gloarasındaki fark ne?

mcselina

Yeni Üye
mailto:/photo/my-images/43/30270exoterrasungloneod.jpg/
mailto:/photo/my-images/600/exoterrasunglobaskingsp.jpg/

arkadaşlar uvb lambası istemiştim petshopta.exo terra day glo verdiler.aldım geldim bir haftadır kullanıyorum.son iki gündür ısıtıcı lamba ve gece lambası için araştırma yapıyorum.exo terra sun glo modelini gördüm.onu ısıtıcı lamba olarak düşünüyordum ama özelliklerine baktım benim aldığımla aynı.bu sefer uvb diye aldığım lambadan şüphe etmeye başladım.kafam iyice karıştı.sizlere danışmak istedim.sorular şunlar:

1. uvb lamba için yanlış lambayı mı almışım? aldığım bu lamba iş görmez mi?(exo terra day glo-2.resimdeki)
2.resimlerdeki iki model arasında ne fark var? bunlar ısıtıcı lamba mı?nedir?
3.uvb için marka-model önerileriniz nelerdir?

Cvp: exo terra sun glo ve day gloarasındaki fark ne?

uv lambalar neodym'dir. kutusundaki yazılara bakın bir yerinde uvb veya uva yazıyordur.

ben sanırım konuyu çözdüm.tahminimce firma day glo ismini değiştirip sun glo olarak satışa çıkarmış.aslında ikisi de aynı lamba.araştırmalarımdan anladığım bu.gece üşümemesi için exo terranın night glo'sunu mu yoksa heat glo'yu mu satın alayım?açıklamalarında heat glo'nun ısınma amaçlı olduğu yazıyor.night'ın amacıysa gece uykusu düzeni sağlamak vb yanında ısınmak olarak belirtiliyor.ama heat glo'larda kızılötesi olduğu için zararlı yorumları okumuştum birkaç kere.ne dersiniz bi fikriniz var mı?

Ben night glo kullaniyorum. Hem isitiyor hem ay isigi veriyor

night glo alın. zaten gün ışığı ve ısı için olanı almışsınız. gece ışık lazım. bu hem hafif bir ışıltı, hemde ısı verecektir. çünkü bazı kaplumbağalar kuru alanda uyur.

mcselina' Alıntı:
mailto:/photo/my-images/43/30270exoterrasungloneod.jpg/
mailto:/photo/my-images/600/exoterrasunglobaskingsp.jpg/

arkadaşlar uvb lambası istemiştim petshopta.exo terra day glo verdiler.aldım geldim bir haftadır kullanıyorum.son iki gündür ısıtıcı lamba ve gece lambası için araştırma yapıyorum.exo terra sun glo modelini gördüm.onu ısıtıcı lamba olarak düşünüyordum ama özelliklerine baktım benim aldığımla aynı.bu sefer uvb diye aldığım lambadan şüphe etmeye başladım.kafam iyice karıştı.sizlere danışmak istedim.sorular şunlar:

1. uvb lamba için yanlış lambayı mı almışım? aldığım bu lamba iş görmez mi?(exo terra day glo-2.resimdeki)
2.resimlerdeki iki model arasında ne fark var? bunlar ısıtıcı lamba mı?nedir?
3.uvb için marka-model önerileriniz nelerdir?

1- İki linkteki lambada uvb lamba değil. Aldığınız lamba ısı verir.
2- İki model arasında çok ufak bir fark var. Day glo gün ışığı gibi hafif güneş ışığı ''rengini'' taklit ederken Sun Glo güneş ışığının ''rengini'' direk taklif ediyor.
3- Exo Terra Repti Glo 5.0

CEM bey ; neodyumlar uvb lamba falan değildir. Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın.

CEM bey ; neodyumlar uvb lamba falan değildir. Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın.
[/quote]

yok ben uvb demedim. benim aldığım uva ampul neodym ordan çıkarak genel uv dedim. şu an uvb kullanmıyorum. elimde D3 damla var o bitince inşallah alacağım..

Uva'nin kaplumbagalarimiza hicbir yarari yol malesef. Yorumunuzda 'uv lambalar neodyumdur' gibi bir genelleme yaptiginiz icin duzeltmek istedim :) Sorun yok o zaman :)

Cvp: RE: exo terra sun glo ve day gloarasındaki fark ne?

ecemkoten' Alıntı:
Uva'nin kaplumbagalarimiza hicbir yarari yol malesef. Yorumunuzda 'uv lambalar neodyumdur' gibi bir genelleme yaptiginiz icin duzeltmek istedim :) Sorun yok o zaman :)

ecem hanım uva nın yararı olarak bu forumda da okumuştum sanırım kaplumbağaların üremelerini,doğal davranmalarını hareketlerini etkiliyormuş sanırım ama tabiki uvb en önemlisidir

Night glo almadan önce uvb ampul almanızı tavsiye ederim. Night glo özellikle gece kuru alanda uyuyanlar için kullanılması gereken bir lamba. Tabiki olması istedikleri zaman kullanmaları açısından faydalı ama öncelik uvb ampul olmalı.

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.ecem hanım gerçekten içime dert olan bu konuyu aydınlattığınız için çok teşekkür ederim =) ben anlamıştım ikisinin de uvb olmadığını ama sizlere de bir sormak istedim benden daha tecrübelisiniz sonuçta.demin kaplumbağam aşırı halsizleşince hemen karşımızdaki veteriner fakültesi hastahanesine götürdük.erkek arkadaşımda veterinerlik okuyor.yurdumuz da tam hastahanenin karşısında olunca hemen koşup gittik.bizim veterinerimiz orada değildi.nöbetçi arkadaşlar yardımcı oldu.lamba konusunu da belirttim.uva lamba kullanmaya devam etsin demiş.yarın kontrole götürücem.kesin sonucu alıcam.uvbye geçip geçmeme konusunda.ama ben gece ısıtıcısı olarak night glo-heat glo arasında kalmıştım.ama hepiniz night glo kullanıyormuşsunuz.hayvanın gece uyku düzeni ve metabolizması için elbette ben de night glo almayı düşünüyorum.ama heat glo'nun tanıtım yazılarında da üstüne basa basa ısıtıcı özelliği vurgulanıyor.bu sebeple kafa karışıklığı yaşadım açıkçası.erkek arkadaşım da 'gece lambası daha iyidir tabiki ama diğeri de ısıtıcı olarak nitelendiriliyor.forumdaki arkadaşlarına sor onlar ne diyecek ' deyince yazdım hemen buraya =) sizler de night glo gayet iyi ısıtıyor diyorsunuz.heat glo da kızılötesi olduğu için çekiniyorum zaten.ben night glo alayım en iyisi.bu kadar kişi bunu diyorsa dikkate almak gerek =)

hissetmiştim.o yuzden apar topar veterinere götürmüştüm.demin öldü arkadaşlar.hepinize herşey için teşekkür ederim.iyi geceler.

başınız sağolsun gerçekten üzücü haber :(

teşekkür ederim yardımlarınız için ayrıca.bilgilerinizi paylaştınız benimle.ama olmadı.acısı dindi.gözleri açıktı.ölmüş gibi gelmiyor hala.neyse..tekrar sağolun

Başınız sagolsun cok uzuldum gercekten :( Siz elinizden gelenin fazlasini yaptiniz.

Başınız sağolsun :(

sağolun arkadaşlar.

başınız sağolsun.

teşekkür ederim.

Geri