Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Exo-Terra UVB-Buddy Telefon Uygulaması

erpetill

Bronz 3 Üye
merhabalar exo-terranın telefon vb aletler için çıkardığı uvb-buddy adlı bir program keşfettim ve hem sizlere göstermek hem de tartışmaya açmak için bu konuyu açtım uygulamanın fotoğraflarını yükledim incelemek isteyenler için.
Basitçe şöyle anlatabilirim; uygulamaya girdiğinizde sürüngeninizin türünü seçiyorsunuz, hemen yan tarafındaki kısımdan da boyutunu seçerek GO tuşuna basıyorsunuz ve size uygun exo terra marka uvb aydınlatmalar karşınıza geliyor.
[url=mailto:/xV07Yn][img]mailto:/xV07Yn.png[/url]*
[url=mailto:/e7qLAY][img]mailto:/e7qLAY.png[/url]*
[url=mailto:/eW0Pb8][img]mailto:/eW0Pb8.png[/url]*
[url=mailto:/KgqG25][img]mailto:/KgqG25.png[/url]*
[url=mailto:/ep0DXa][img]mailto:/ep0DXa.png[/url]*
[url=mailto:/KZZqMG][img]mailto:/KZZqMG.png[/url]*
[url=mailto:/KgqGqO][img]mailto:/KgqGqO.png[/url]*
[url=mailto:/e7qLNN][img]mailto:/e7qLNN.png[/url]*
[url=mailto:/wz3DB7][img]mailto:/wz3DB7.png[/url]*
[url=mailto:/ekbDWq][img]mailto:/ekbDWq.png[/url]*
[url=mailto:/KgqG9O][img]mailto:/KgqG9O.png[/url]*
[url=mailto:/wbr0Lm][img]mailto:/wbr0Lm.png[/url]*

Çok güzel düşünülmüş ama ben hayvan büyüdüğünde düşük w değerine geçip uvb oranının artmasını pek doğru bulmuyorum. Neticede doğada aynı boyda aynı güneş ışınına maruz kalıyorlar.
Sürede bir değişiklik yapsa belki daha mantıklı olurdu.

Cvp: Exo-Terra UVB-Buddy Telefon Uygulaması

Bende senin gibi düşünüyorum Emre Abi sonuçta güneş büyüyüp küçülmüyor doğada biz sabit tutmalıyız hayvan zaten gerekli gördüğü zaman kullanıyor ekipmanları.. Ama uygulama güzel olmuş :)

Yanliz 3 adimda olcum sistemi diyor 3. adim nerede :D

:D :D santime cevirmek te olabilir veya infoya tiklamak :)

Cvp: RE: Exo-Terra UVB-Buddy Telefon Uygulaması

AEK' Alıntı:
Çok güzel düşünülmüş ama ben hayvan büyüdüğünde düşük w değerine geçip uvb oranının artmasını pek doğru bulmuyorum. Neticede doğada aynı boyda aynı güneş ışınına maruz kalıyorlar.
Sürede bir değişiklik yapsa belki daha mantıklı olurdu.

evet senin dediğin mantıklı geliyor bana da ancak şöyle de bir şey var güneş ışığıyla ampulü bir tutmak olmaz yani bunu üreten adamlar bu mantıkla yaptılar belki, yavruların boyutuna göre uvb ihtiyaçlarının karşılanması da bir nevi mantıklı, onlar zaman konusunda bir şey söylememişler zaten uygulamada bilemiyorum ama jbl de aynı şekilde boyuta göre uvb satıyor yahu öğrenilecek çok şey var da türkiye de çok zor ya çok iyi ingilizce bilip yabancı kaynaklardan araştırmak gerek ya da deneyip yanılarak :) yani satışı arttırmak için yaptılar desek bile 10 cm büyümesi zaten 2 sene sürüyor hemen hemen o vakte kadar da %90ımız değiştirmek zorunda kalıyordur kullandıkları ampulü. Dediğim gibi bilemedim ben de,, ben sadece sizlerle paylaşmak ve tartışmaya açmak amacıyla açtım konuyu; sizlerden görüş almak amacım :)

Alisarp' Alıntı:
:D :D santime cevirmek te olabilir veya infoya tiklamak :)

evet bak cm çevirmek de mantıklı :D

Aynen bu iste ticari bir yarar gudulemez UVb leri omru bir yil oldugu icin ama diger taraftan emre abinin dedigini de mantikli acaba firma neden oyle yapmis

Alisarp' Alıntı:
Aynen bu iste ticari bir yarra gudulemez UVb leri omru bir yil oldugu icin ama diger taraftan emre abinin dedigini de mantikli acaba firma neden oyle yapmis

http://www.arcadia-reptile.com/files/2012/01/Corn-Snake-project-2011.pdf-1.pdf
burada oldukça detaylı bir makale var ama ingilizceyi iyi bilen birinin okuması gerek google translatele olmuyor :)

Bi an dedim acaba sürüngeni seçiyosun telefonun flash ından uvb ışık çıkarıyo aahahaha :D

erpetill' Alıntı:
Alisarp' Alıntı:
Aynen bu iste ticari bir yarra gudulemez UVb leri omru bir yil oldugu icin ama diger taraftan emre abinin dedigini de mantikli acaba firma neden oyle yapmis

burada oldukça detaylı bir makale var ama ingilizceyi iyi bilen birinin okuması gerek google translatele olmuyor :)

Ben hemen okur yarına türkçesini dökerim buraya o zaman =)

Cvp: RE: Exo-Terra UVB-Buddy Telefon Uygulaması

captainsmith' Alıntı:
Bi an dedim acaba sürüngeni seçiyosun telefonun flash ından uvb ışık çıkarıyo aahahaha :D

erpetill' Alıntı:
Alisarp' Alıntı:

Ben hemen okur yarına türkçesini dökerim buraya o zaman =)

nerede öyle telefondan uvb çıkacak :D
gerçekten güzel olur bu konularda başka makaleler de bulabilirseniz bizimle paylaşırsanız arada çok çok yararlı olur bence, ingilizce birçok kaynak mevcut sürüngenlerle alakalı ^^

Doğu 12 13 . sayfaları çevirsen yeter :) bide face e uğrarsan şu filtre işini bi konuşalım :)

istediğiniz makaleleri paylaşın burdan vakit oldukça çevirelim isterseniz

mailto:/en/explore/new_uvb_rating_system.php
burada exo-terranın kendi sitesinde de yazıyordur belki makaleyle uğraşmak istemezsen

şu anda müthiş bir yanlış anlamayı düzeltiyorum orada seçilen cm ya da inc yavrunun boyunu değil aradaki mesafeyi gösteriyormuş :D , ama jblde yine boya göre

mailto:/en/products/reptile_uvb150.php

Uvb 150 kendi sitesinde de belirttiği gibi 10.0 desert yani çöl teraryum canlıları için. Bu ampuldeki uvb ışınının daha yüksek olduğu ve çöl hayvanlarına uygun olduğu anlamına gelir. Ampulün gücü ile mesafeyi ayarlamak gerekir.

Bence bunu tam geliştirememişler. Sakallı ejder 10 cm dedeğinizde 3 ampül öneriyor. Uvb200 13w, uvb200 26w, uvb150 26w. Bence çok tutarsız.

Bende o sayfalara baktım Yaşarcan. Ayrıntı yok.

erpetill' Alıntı:
mailto:/en/explore/new_uvb_rating_system.php
burada exo-terranın kendi sitesinde de yazıyordur belki makaleyle uğraşmak istemezsen

şu anda müthiş bir yanlış anlamayı düzeltiyorum orada seçilen cm ya da inc yavrunun boyunu değil aradaki mesafeyi gösteriyormuş :D , ama jblde yine boya göre

sanırım böyle herkesin mantığına oturdu :D

Emre Abi o 60 tl lik uvb de uva da varmış Cem abi öyle dedi yarın sabah orayı arayacağım varsa isteyeceğim ben sadece uvb sanıyordum onu .. Çevrilmesini istediğiniz birşey olursa çevirebilirim elimden geldiğince

Bende dikkat ettim şimdi cm olan bölüm mesafeymiş. Ama gene uvb oranı sabit olmalı. Etki değişir ama genede fazla ışına maruz bırakmamalı.

Ticari bir durum söz konusu değildir ama 10.0 hiç uygun değil.

Ağustos' Alıntı:
Emre Abi o 60 tl lik uvb de uva da varmış Cem abi öyle dedi yarın sabah orayı arayacağım varsa isteyeceğim ben sadece uvb sanıyordum onu .. Çevrilmesini istediğiniz birşey olursa çevirebilirim elimden geldiğince

Evet uva içeriğide mevcut. İlk çıktığında exo terranın sitedeki açıklamalarında uva mevcut yazmıyordu. Kutuya bakınca gördük. Diğer uvb ampullerde olduğu gibi buda uva içeriyor. Emin in konusunda değinmeyi atlamış olabiliriz.

Evet abi yalnız şey sorucam siz nasıl aldınız ? ben nakit alamam şuan anca kredi kartı onu nasıl yapabilirim?

Ben biraz baktim makaleye bizle ilgili spesifik ve ihtiyacimiz olan bir bilgi yok
Dogu bey bence ugrasmaniza gerek yok hem uzun hem bizle alakasiz seylerde var

Buarada emre abi ben soyle seyler gordum UVb-UVa isik sicaklik vermez verenleri cok pahalidir vs. bu dogru mu isi veren var mi yada sirf UVb olup isi veren var mi ?

Ağustos' Alıntı:
Evet abi yalnız şey sorucam siz nasıl aldınız ? ben nakit alamam şuan anca kredi kartı onu nasıl yapabilirim?
Ben emre abiye nakit verdim onunla bumblebee yani emin abi dukkandan aldi ama nakit mi kredi karti mi bilmiyorum yanliz fiyat cok cok uygun juende 130 lira

Alisarp' Alıntı:
Ben biraz baktim makaleye bizle ilgili spesifik ve ihtiyacimiz olan bir bilgi yok
Dogu bey bence ugrasmaniza gerek yok hem uzun hem bizle alakasiz seylerde var

Buarada emre abi ben soyle seyler gordum UVb-UVa isik sicaklik vermez verenleri cok pahalidir vs. bu dogru mu isi veren var mi yada sirf UVb olup isi veren var mi ?

Ağustos' Alıntı:
Ben emre abiye nakit verdim onunla bumblebee yani emin abi dukkandan aldi ama nakit mi kredi karti mi bilmiyorum yanliz fiyat cok cok uygun juende 130 lira

mailto:/urun_detay.aspx?urn=12075&ad=jbl-solar-uv-spot-plus-100-w ben böyle bir ampul görmüştüm belki bu hem ısı hem uvb verenlerden olabilir bir bak istersen

Geri