Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Exo-Terra UVB-Buddy Telefon Uygulaması

Cvp: Exo-Terra UVB-Buddy Telefon Uygulaması

Zaten baktım hep onlara ama forumda paylaşılan bir ampul vardı o çok daha uygun bunlardan

Ben bunu cem abiye sormustum %7 UVb verenler var diye fakat o cok fazla gelir dedi ve buna uygun lamba sikintisi olur oda ayri

Ağustos' Alıntı:
Zaten baktım hep onlara ama forumda paylaşılan bir ampul vardı o çok daha uygun bunlardan

yok ben alisarpa yazmıştım hem uvb uva hem de ısı diye sormuş gezerken benim de ilgimi çekmişti o yüzden yazdım ^^ ama bu ampulu gunde max 3 saat diyor yani sonrasında yine ısıtmak için başka bir taneye gerek olacacaktır

Dediginiz dogru arti UVb orani kaplumbagalara uygun degil

Ben indirdim şu cm yerinde uzaklığı gösteriyorsun 10cm bile ayarlasan exo terra 100 13w diyor ama :)

Ağustos' Alıntı:
Emre Abi o 60 tl lik uvb de uva da varmış Cem abi öyle dedi yarın sabah orayı arayacağım varsa isteyeceğim ben sadece uvb sanıyordum onu .. Çevrilmesini istediğiniz birşey olursa çevirebilirim elimden geldiğince

Evet o %5 uvb %30 uva ama uva ısısı yetersiz kalır yine ısıtıcı alınabilir

Çok güzelmiş bu uygulama. Adamlar yapıyolar be. Evet türkçesi işimize yarayabilir :)

Uvb-uva kullandığımız kompakt olanlar hiç ısı vermez. Sadece ışıma yapar. Isı verenler bu ışınlarıda barındıran karma ampuller. Ama bunlarıda genelde çöl teraryumu canlıları için üretiyorlar. Hem uvb ışın oranı yüksek hemde güçlü. Örneğin alttaki.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=12075&ad=jbl-solar-uv-spot-plus-100-w

Sprite' Alıntı:
Ben indirdim şu cm yerinde uzaklığı gösteriyorsun 10cm bile ayarlasan exo terra 100 13w diyor ama :)

Mesafeyi 30 yapınca uvb150 diyorya onu uygun bulmadık.

Alisarp' Alıntı:
Ben biraz baktim makaleye bizle ilgili spesifik ve ihtiyacimiz olan bir bilgi yok
Dogu bey bence ugrasmaniza gerek yok hem uzun hem bizle alakasiz seylerde var

Buarada emre abi ben soyle seyler gordum UVb-UVa isik sicaklik vermez verenleri cok pahalidir vs. bu dogru mu isi veren var mi yada sirf UVb olup isi veren var mi ?

Ağustos' Alıntı:
Evet abi yalnız şey sorucam siz nasıl aldınız ? ben nakit alamam şuan anca kredi kartı onu nasıl yapabilirim?
Ben emre abiye nakit verdim onunla bumblebee yani emin abi dukkandan aldi ama nakit mi kredi karti mi bilmiyorum yanliz fiyat cok cok uygun juende 130 lira

Var Ali Sarp ama bizimkilere uygun değil ve aşırı pahalı. İki ampulle işi devam ettirmek daha iyi. Hatta bozulursada tek seferde gider. Üstteki yorumdaki bu lamba.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=12075&ad=jbl-solar-uv-spot-plus-100-w

erpetill' Alıntı:
Alisarp' Alıntı:
Ben biraz baktim makaleye bizle ilgili spesifik ve ihtiyacimiz olan bir bilgi yok
Dogu bey bence ugrasmaniza gerek yok hem uzun hem bizle alakasiz seylerde var

Buarada emre abi ben soyle seyler gordum UVb-UVa isik sicaklik vermez verenleri cok pahalidir vs. bu dogru mu isi veren var mi yada sirf UVb olup isi veren var mi ?

Ağustos' Alıntı:
Evet abi yalnız şey sorucam siz nasıl aldınız ? ben nakit alamam şuan anca kredi kartı onu nasıl yapabilirim?
Ben emre abiye nakit verdim onunla bumblebee yani emin abi dukkandan aldi ama nakit mi kredi karti mi bilmiyorum yanliz fiyat cok cok uygun juende 130 lira

mailto:/urun_detay.aspx?urn=12075&ad=jbl-solar-uv-spot-plus-100-w ben böyle bir ampul görmüştüm belki bu hem ısı hem uvb verenlerden olabilir bir bak istersen

Ben ikinci sayfadan devam edince bunu görmemişim. Doğrudur bu lamba uvb-uva ve ısı verir ama ışıması fazla ve yüksek güç sebebiyle bizimkilere uymaz.

Ağustos' Alıntı:

Kredi kartı yada nakit ile mağazadan alabiliyorsun. İnternetten yada siparişle alımı telefonda bir sor Yaşarcan. Muhtemelen zaten kredi kartı daha uygun olur.

türkiyede olan marka ve modeller belli, uyguladığımız mesafe belli. bence gereksiz bir program. 13 W bile olsa 10 cm mesafe çok kısa.

Bu UVb-a isitma sifir alti olsa cok guzel olur gunes oldugu saatlerde dogadada isi artar bizdede tamamen dogal kosullari taklit etmis gibi okuluruz

Sıfır altı konusunu anlamadım ama doğa taklidinde daha detaya girmek istersen sana öneri sunarım Ali Sarp.
Örneğin senin ısıtma lamban 60 w ve ayarladığın mesafede 32 derece yapıyorsa bunu 10:00-16:00 saatlerinde yaparsın. 07:00-10:00 ve 16:00-19:00 arası aynı mesafede ayrı bir lamba yakıp 40 w ampul kullanırsın. Buda o esnada bölgeyi o saatlerde 30 derece yapar. Böylece kuru alanda sabah-akşam ve öğlen ısıların doğaya daha yakın olur :) Çareler tükenmiyor :)

Bende iki isitma var abi biri 9 da aciliyor 17 de kapaniyor yani dedigin gibi ama oglen artmiyor iste
0.6 nerden cikmis anlamadim o lambada UVb % 7 ydi bende % 6 olsa en azindan iyi olurdu demek istemistim

Cvp: RE: Exo-Terra UVB-Buddy Telefon Uygulaması

Alisarp' Alıntı:
Bende iki isitma var abi biri 9 da aciliyor 17 de kapaniyor yani dedigin gibi ama oglen artmiyor iste
0.6 nerden cikmis anlamadim o lambada UVb % 7 ydi bende % 6 olsa en azindan iyi olurdu demek istemistim

31-32 derece yapıyorsa sorun olmaz ali Sarp. Diğer lamban ne zaman açılıp kapanıyor, sabahtan akşama mı? Öğlen daha sıcak olsun diye o esnada iki lambaya mı geçiyorsun?

Yazı ile yazınca bende anlamamışım :) Ancak ısıtma ve uvb karmadan bahsediyorsan %6 olsa bile bu sefer gücü fazla. Yani daha uzağa konumlandırman gerekecek. Teraryumdakiler daha çok ısı isteyen türler olabilir, aynı ısıda olsa teraryumlar yüksek olduğu için lambalar daha yukarıdan rahat konumlandırılabiliyorlar.

Abi ben tavana asarim oyuzden 100 w olmasi sorun degil en azindan benim icin
Isitmalardan biri 7:00-18:00 digeri 9:00-17:00
Isi tabanda 30-28 derece oluyor iste

Yani 28 den basliyor artiyor tekrar dusuyor yani kaplumbagalara gelen isi 30-33 gibi

Bence gayet iyi ayarlamışsın.

Geri