Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

FARKLI TÜR ARIYORUM (KOCAELİ ÇEVRESİ)

barcelona41

Bronz 4 Üye
arkadaşlar bende farklı tür arıyorum yeterli alanım malzemelerim herşeyim var. singapur kaplumbağası diyorlar sarı yanak onlardan olabilir. bi yer bulmuştum 1 ay önce bitmiş. kocaeli çevresinde bildiğiniz veya uzakta olsa kargo ile alabileceğim var mı acaba?

Cvp: FARKLI TÜR ARIYORUM (KOCAELİ ÇEVRESİ)

sarı yanak cumberland'dir. birde yellow belly vardır. bunda da alt bağa komple sarı bir iki tane siyah nokta vardır.

bulman zor olur. nadiren petshoplara düşer. genelde iade olarak bulunur ama kazara diğerleri arasına karışıp gelende var.

Tetsuya Kataki' Alıntı:

nerde olduğu hakkında bilgi verirmisin? telefon numarası falan varsa? kargo ile satış yapabilirlermi yada resmini çekip siteden bana göstersen? onlar göndermezse sen benim için alıp gönderebilirmisin? gerçekten çok istiyorum buralarda hiç yok

fiyatı 7.50 kargo işlemleri ve ücreti senden olursa alıp yolluyabilirim ama sarı yanaklı melez alı benekli

Tetsuya Kataki' Alıntı:
fiyatı 7.50 kargo işlemleri ve ücreti senden olursa alıp yolluyabilirim ama sarı yanaklı melez alı benekli

özel msj atıcaktım sanırım arkadaş listesinde olman lazım arkadaşlık yollamıştım. bu arada fiyatı + kargo ücreti karşılarım sorun değil

Tetsuya Kataki' Alıntı:
sarı yanaklı mı var sadece?

arıyacağım bulursam yollarım benim için sorun yok sorun sağlıklı ve sarı yanaklı olması :)

cumberland lar o kadar sevimli gelmiyor ama , yellow belly slider muhteşem bir şey keşke ben de bulabilsem.

Aslında cumberland da büyüdükçe renini koruyarak güzelliğini belli eden bir hayvan. Bir sene ara ile bunları çekmiştim.
mailto:/forum/Konu-boy-olcumleri-01-2013-eski-ve-yeni-resimlerle-anlatim.html
mailto:/forum/Konu-2013-yilindan-son-resimler-res-cumberland-yellow-bellied.html

AEK' Alıntı:
Aslında cumberland da büyüdükçe renini koruyarak güzelliğini belli eden bir hayvan. Bir sene ara ile bunları çekmiştim.
mailto:/forum/Konu-boy-olcumleri-01-2013-eski-ve-yeni-resimlerle-anlatim.html
mailto:/forum/Konu-2013-yilindan-son-resimler-res-cumberland-yellow-bellied.html

Kabuk renkleri gerçekten harika. Benim Keratanınki de keşke bunlarınki gibi canlı ve sağlıklı dursa. .

Desenler genetik, renklerin canlılığı su kalitesi ve uvb alımı ile alakalı Barış.

Bakalım su kalitesi ve uvb'yi inşallah bu yaz istenilen düzeye getireceğim.. Akvaryum fiyatını bir netleştireyim de gerisi için tekrar foruma yazacağım. :)

İnşallah, sistem iyice düzelince hayvanın yaşam kalitesi artınca sende değişimi görürsün.

Senin imkanların dahilinde önemli ve uygun malzemeleri toplarız. En azından alternatifi olanlarda rahat edersin.

Akvaryumu ucuza kapatırsam (150 200 ) geri kalanları yazın çalışıyorum onlar ile tamamlarım. Eğer akvaryum işi istediğim gibi giderse inşallah her ay bir şey alırım 1 2 aya eksiği kalmaz. Sanırım uvb de gerçekten etkiliyor. Renkleri çok hoş seninkilerin. :)

Tabiki. En doğru gelişim için olması gereken ürünlerden. Devit ile yumuşamaya çare olunuyor ama fayda bakımından uvb ampul olamaz. Bu ampuldeki uva içeriğide faydalı. Tabi devit uzun kullanımının başka yan etkileride var. 1-2 ay birşey değil. Sistem yavaştan kurulur. Eskiden uvb edinmek daha zordu ve pahalıydı. Bu exo terra ampulleri dahi pet shoplarda 85-90 tl ye alırdık. Bunlar tükendi yerine gelen jbl 130 tl ye satılmaya başlandı. Şimdi gene exo terra geliyor ama 65 tl.

Cvp: RE: FARKLI TÜR ARIYORUM (KOCAELİ ÇEVRESİ)

AEK' Alıntı:
Tabiki. En doğru gelişim için olması gereken ürünlerden. Devit ile yumuşamaya çare olunuyor ama fayda bakımından uvb ampul olamaz. Bu ampuldeki uva içeriğide faydalı. Tabi devit uzun kullanımının başka yan etkileride var. 1-2 ay birşey değil. Sistem yavaştan kurulur. Eskiden uvb edinmek daha zordu ve pahalıydı. Bu exo terra ampulleri dahi pet shoplarda 85-90 tl ye alırdık. Bunlar tükendi yerine gelen jbl 130 tl ye satılmaya başlandı. Şimdi gene exo terra geliyor ama 65 tl.

Evet eskiden daha pahalıymış gerçekten. Seneye kadar idare etsin yeter. Onu için ayrı bir lamba almakta fayda var. Kaliteli birşey alalım. Masa lambası (kıskaçlı) kalitesiz kalır ona..

İnşallah doğadakine yakın güzelliğine kavuşur :)

Kıskaçlı lambanın kullanımı kolay. Akvaryuma yada kuru alana yandan takıyorsun ve ayarlıyorsun. Şu an kaliteli ve her ampule uyan lamba bu.
mailto:/ARMATUR-HOROZ-HL067-MANDALLI-SPRALLI-E27-SIYAH,PR-109014.html

Geri