Hayır hocam ikinci bir filtre yok tek filtre hem şelalesi var hem hava veriyor. Açıkçası filtreden pek memnun değilim mantığını da anlamış değilim ama şimdilik bununla idare ediyorum. İlerleyen zamanlarda bu konuda da tavsiyenizi almayı düşünüyordum doğrusu. Şimdiki filtrenin resimlerini ekliyorum.
Hocam ısıtıcıya gelince rs electrical markası 100 woltluk ısıtıcı ikinci el olarak aldım aldığım kişi özellikle bana üstteki siyah plastiği suya koyma dediği için bu şekilde sabitledim ısıtıcıyı. Yine de dediğiniz gibi yapayım mı? Sadece üst kısmı mı dışarda kalsın?
Kurulanma sahasını güzel sabitlediğimi düşünüyorum şimdilik. Onu da zamanla izleyeceğim. Kurulanma lambasını elimi önüne tutunca ısı veriyor bu benim normal ders çalışma lambamdı aslında

ama dediğiniz özelliklerdeki bir lambayı da alacağım tabiki.
Bir de ekstra bir sorum var. Bir vatoz aldım akvaryumun temiz kalmasına yardımcı olabilir diye düşündüm ama açıkçası ilk etapta daha çok kirletti akvaryumu. Filtrenin sesi beni rahatsız ediyor diye sürekli açık tutmuyorum günde 3-4 saat açık kalıyor. Isıtıcıyı da bazen çalıştırıyorum sürekli takılı değil fişi. Akvaryum temizliği açısından ekstra yapmam gereken ne olabilir?