Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Farklı tür lazım lütfen

barcelona41

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar Kocaeli nde oturuyorum. Bana farklı türler lazım, büyük bir akvaryum yapacağım şuan elimde zaten büyük var ama ben çok büyük 4 tane rahat yaşatacağım birşey düşünüyorum. 2 adet kırmızı yanak var. yanına 2 tane farklı tür arıyorum sarı yanak falan da olabilir. başka şehirden kargo ile gönderebilcek olan varsa masrafları karşılayabilirim. lütfen sizden bu konuda yardım bekliyorum teşekkürler.

Cvp: FARKLI TÜR LAZIM LÜTFEN

Lütfen Forum'da konu başlığında ve yorumlarda tamamen büyük harf kullanmayın. Sonrasında bunların düzeltilmesi gerekiyor.

Bakınız Forum kulları:
D2.Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geleceği için kesinlikle büyük harf kullanarak yazı yazmayınız.

Günlerdir forumda bu konu konuşuluyor bir çok kere konu açıldı. Farklı tür bulunamıyor, bulunursa da bilgi verileceği yazıldı.

RE: FARKLI TÜR LAZIM LÜTFEN

Olivia-petere katiliyorum oyazmasa ben yazacaktim

Cvp: FARKLI TÜR LAZIM LÜTFEN

Arkadaşlar gerekli uyarıyı yapmışlar. Dikkat edelim lütfen.

Bunun haricinde de farklı türlerin bir arada yaşaması risk doğuracaktır. Mesela hali hazırda 2 adet kırmızı yanağınız bulunmakta. Kırmızı yanaklar diğer türlere göre (yumuşak kabuklar hariç) son derece dominant ve vahşi olacaktır. Yanına koymak isteyeceğiniz türlere karşı saldırgan olabilirler.

Ayrıca şuan İstanbul'da kırmızı yanak harici kaplumbağa bulmak neredeyse imkansızdır. Bilginize.

Cvp: Farklı tür lazım lütfen

Farklı türlerin hem anlaşmazlık hemde ısı, kum, su yüksekliği vs gibi birçok habitat farklılıkları sebebi ile bir arada yaşaması uygun değildir. Örneğin kırmızı yanak ile çizgili, kırmızı yanak ile yumuşak kabuk gibi.
Ancak alt türler bir arada yaşar. Yani kırmızı yanak ve sarı yanak beraber yaşar. Kavga riskleri birbiri ile aynı oranda. Hatta bendeki res olanlar birbirleriyle haşırneşir olduğu kadar cumberland olanla olmuyorlar. Ama çizgili ile sorun yaşamışlardı.

Arkadaşların dediği gibi farklı tür olduğunda burada paylaşılıyor. Ben yaz dahil uzun süredir farklı türe rastlamadım.

Farkli tur gonderebilirim amacok tuzlu olur senin icin. Arti yurtdisindan oldugu icin sikinti cikar kargoda sana tavsiyem buyuk sehirlerde hayvan pazarlari var orda bulursun ama türkiyede maalesef en fazla bulabilecegin cizgili veya sari yanak. Arti bence kirmizi yanaklarda cok iyidir, tur olarak burda tanesi 30 euro sen orda 5 tl den aliyorsun. Burda vok degerli o turler ve yasalarla korunuyor. Kiymetini bilmek lazim.

Emre abi cumberland Slider ve sarı yanaklılardan Türkiyede nerede bulunulabileceği biliyormusunuz.

Pet shoplara kırmızı yanaklılar arasında karışıp geliyor. Ağırlıklı nokta adres dersen genelde duyduğum Bursa Korupark avm deki pet shop ve İzmir Altın akvaryum getirmişti. Ama şu an varmı bilinmez.

Ben 2 hafta kadar önce Eskişehir'de res'lerin arasında bir adet yavru cumberland slider buldum.

barcelona41' Alıntı:
Arkadaşlar Kocaeli nde oturuyorum. Bana farklı türler lazım, büyük bir akvaryum yapacağım şuan elimde zaten büyük var ama ben çok büyük 4 tane rahat yaşatacağım birşey düşünüyorum. 2 adet kırmızı yanak var. yanına 2 tane farklı tür arıyorum sarı yanak falan da olabilir. başka şehirden kargo ile gönderebilcek olan varsa masrafları karşılayabilirim. lütfen sizden bu konuda yardım bekliyorum teşekkürler.
Kargolar canlı hayvan taşımıyor. Hayvanın size gelirken ölme riski çok yüksek. Bu aralar havalar tekrar çok soğudu. Ölmeseler bile hasta olabilirler

Geri